Actualitat RSS

«DUUO ho té tot per construir»

24 novembre, 2015

Sabates de la col·lecció DUUO / DUUO

Parlem amb els propietaris de la firma de calçat Munich, Xavier i David Berneda, per conèixer la seva aposta empresarial nova, DUUO. Una firma de sabates més enllà de les sneakers.

Als aparadors de 60 botigues multimarca de l’Estat i d’Andorra s’hi pot veure aquesta tardor la primera col·lecció de DUUO. Són cinc models de sabates per a homes i dones en múltiples colors, amb teixits naturals i càlids. Aviat, aquests models lluiran també en 25 punts de venda de Bèlgica i Holanda, gràcies al recent acord ‒signat el passat mes d’octubre‒ entre la nova firma de calçat i un dels distribuïdors de Munich al Benelux. «Tenim bons contactes i això ens ha de permetre que DUUO, que fins ara internacionalment no tenia presència, comenci a créixer en països com el Japó, per exemple. La nostra xarxa de distribuïdors internacionals ho pot fer possible», ens explica Xavier Berneda, propietari, juntament amb el seu germà David, del holding empresarial Bern2Run que inclou, entre d’altres, la coneguda firma Munich i la nova marca DUUO.

Per què una nova firma de calçat? A aquesta pregunta Xavier Berneda respon ràpidament: «Perquè hem vingut a passar-nos-ho bé. Fun and profit!». Explica l’empresari que el nom de DUUO no és fruit de la casualitat. Fa referència a dues persones, els germans Berneda, que són inquietes i volen fer coses noves cada dia. «El client no espera i hem d’innovar. Sabem que hi ha un nínxol de mercat dins l’àmbit de l’sneaker femení i el volem aprofitar», diu amb energia i entusiasme. Com?, li preguntem i assegura que la nova firma no té res escrit i que a diferència de Munich que té, segons l’empresari, «una genètica molt clara arrelada al futbol sala», a «DUUO tot està per construir».

 

Evolució del mercat

Xavier Berneda destaca que el calçat sneaker, que «ha viscut una tendència creixent de fins a dos dígits, no seguirà així tota la vida i per encarar el futur, cal seguir fent noves apostes». Això no vol dir, aclareix el propietari de Munich, que l’sneaker estigui en davallada: «No. Estem en el millor moment de la història. Però cal preparar-se per quan aquest creixement s’aturi. Hem de preveure què passarà d’aquí a cinc anys». Berneda subratlla, amb xifres, que la venda de calçat sneaker continua donant molt bons resultats a l’empresa, «enguany hem facturat un 22 % més que l’exercici anterior», assegura. Però utilitza exemples com el del sector de la construcció per il·lustrar la importància de ser conscients que el creixement es pot aturar en algun moment. «Hem d’estar preparats si això passa!», conclou. I la resposta dels germans Berneda davant d’aquest possible escenari és DUUO que ja ha venut 9.000 parells durant la primera campanya i 10.000 durant la segona.

Berneda no aporta cap resposta concloent sobre les línies de disseny que configuraran la nova marca. Tot i que «han de ser diferents de Munich», diu. «Jo els demano als dissenyadors de DUUO que no estiguin físicament a prop dels de Munich! L’aposta és una altra», aclareix Berneda. L’objectiu general de la marca és assolir un lloc privilegiat en la venda de calçat urbà i d’elaboració artesanal. Per aconseguir-ho, compten amb l’aval dels 75 anys d’història de Munich, l’empresa familiar que ha donat lloc al holding que lideren els germans Berneda. Anys d’història i, sobretot, d’experiències exitoses de Munich, la seva firma més coneguda en el sector de la moda. Com ella, la nova DUUO també comptarà amb una sola elaborada a partir de cautxú vulcanitzat que ofereix un empremta única a cada parell de sabates. «Però no sé si faré col·leccions completes de roba, no sé si anirem més enllà de les sabates i les bosses de mà. Per transcendir és molt important que es consolidin les passes que es fan i això és el que ens proposem primer. Serem fidels a allò que iniciem i molt testarruts», explica Berneda quan se li pregunta per la possibilitat de fer més productes DUUO a banda de les sabates.

El públic de la nova marca sí que està definit i es tracta d’homes i dones de poder adquisitiu mitjà-alt que aposten per firmes independents, de nínxol de mercat i que tenen inquietuds culturals. Tal com explica la firma, la preocupació per la sostenibilitat i l’ètica són un denominador comú dels potencials clients als quals s’adreça DUUO. Per això els seus valors giren al voltant d’aquestes inquietuds i de les necessitats d’un consumidor nou que va més enllà de l’estètica del producte.

 

DUUO i la botiga multimarca

Per explicar la creació de DUUO, Berneda subratlla, també, el paper de la botiga multimarca. «No copiarem el model de creixement de Munich. Volem fer quelcom diferent i no hem dissenyat un pla de negoci que contempla obrir 15 botigues pròpies. L’aposta és conversar amb el client final i treballar mà a mà amb el client multimarca. Pensem en una distribució molt selecte i, a més, el canal de venda en línia. Volem tenir una relació molt forta amb el client final. En aquest sentit, tampoc és una casualitat el nom de DUUO. Som dos que volem conversar».

Per aconseguir aquesta conversa, tal com explica el fundador de la firma, aniran a buscar el client allà on es troba: «Volem tenir una relació molt diferent amb el client. Anirem, per exemple, al mercat de Palo Alto perquè sabem que el podem trobar allà, i on calgui per buscar aquest client que valora una marca com DUUO».

En referència només a la botiga multimarca, Xavier Berneda destaca la dificultat d’introduir una nova firma en la seva cartera de productes: «Però amb nosaltres volen fer proves i estan contents». En un debat més general sobre el rol dels establiments multimarca dins del sector de la moda, el fundador de DUOO assegura que tenen una importància cabdal a l’hora de traslladar informació de primera mà sobre les reaccions del client amb el producte. «Creiem en la multimarca, evidentment que hi creiem!», exclama Berneda. Concreta que es refereix sobretot a aquells establiments que «sempre estan pendents de tot el que es mou en el mercat, que són capaços d’oferir la millor selecció i que, a més, estenen la mà per fer col·laboracions. Ofereixen un aparador per fer-hi un espai de la firma, t’expliquen les reaccions dels clients, pensen molt en els productes que ofereixen. Tot això fa que la multimarca sigui una bona
multimarca. A més, en la botiga en línia no es poden transmetre sensacions a través del tacte o l’olfacte. A la botiga física sí», remarca.

Ara bé, Xavier Berneda té clar que el futur és omnicanal i en paral·lel al seu desplegament a les botigues multimarca, la botiga electrònica de DUUO té un paper destacat en el posicionament de la nova firma. «Hi ha menys clients i hem de buscar-los per tot arreu. L’accés a la marca ha de ser en línia. La relació amb el client està canviant. Sí, és cert que tenim aparadors al carrer i hi haurà botigues de proximitat i botigues físiques premium, però l’online serà molt important!», conclou.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]