Actualitat RSS

«El turista fa un tiquet màgic»

18 desembre, 2014

Marta Martínez. Ontop Barcelona / Ontop Barcelona

Vestir caps i colls. Amb aquesta proposta Ontop Barcelona ha obert vuit botigues i cinc córners des del 2011. La marca ha contribuït, a més, a impulsar el barret com a peça de moda.

L’any 2011, la veterana dissenyadora de barrets i tocats, Núria Rius de Forns, assegurava que «es començaven a veure més barrets pels carrers de Barcelona». Les seves paraules estaven plenes d’il·lusió.

Just aquell any, també, es posava en marxa Ontop Barcelona, una firma de moda dedicada als complements per al cap. Rius de Forns i Marta Martínez, la fundadora d’aquesta empresa, coincidien en el diagnòstic: la societat tornava a estar preparada per «vestir el seu cap».

Martínez ho explica així: «A ciutats com Hong Kong havia vist que la moda per al cap era molt important. Em preguntava per què no passava el mateix aquí. El 2011, vaig comprendre que hi havia una oportunitat en el mercat».

Unint la intuïció i el seu coneixement del sector de la moda va posar en marxa l’empresa. «Crec que hi ha hagut una aturada en la moda de vestir caps, que coincideix amb la generació dels anys setanta, la meva. Això, ara ha canviat. Les joves entren amb molta força i, de nou, llueixen dissenys al cap com a part del seu estil», subratlla.

El present

Està convençuda que Ontop Barcelona ha contribuït a recuperar la tendència. La seva empresa, que naixia enmig de la crisi econòmica, compta amb vuit punts de venda propis i cinc córners situats a diferents centres comercials d’arreu de l’Estat. Un creixement ràpid i molt decidit que s’ha acompanyat, a més, de les obertures en els mercats internacionals: «Som presents a Malta, Xipre i Hondures. Tots tenen una àmplia cultura en relació als complements per al cap. Just ara, a més, acabem d’obrir –en règim de franquícia– a Colòmbia i Guatemala».

Quan se li pregunta a Martínez quin és l’aspecte que en el present més l’amoïna dirigint una empresa tan jove com la seva, respon amb decisió: «Fer una bona sortida als mercats internacionals. De moment, no hi haurà noves obertures».

Aquesta empresària, que havia estat abans directiva a la firma catalana Mango durant cinc anys, té clar que la internacionalització de la firma és cabdal per al seu futur: «Vull veure les nostres botigues a l’exterior funcionant. Ara per ara, tot i que hi comença a haver un cert moviment en el consum intern, el producte d’Ontop Barcelona atrau especialment els turistes. Ells fan un tiquet molt màgic, vull dir que fan la despesa mitjana més alta. No els costa entendre que els productes de qualitat i especials tenen un preu».

Mentre que el turista gasta cent-setanta euros de mitjana en un establiment de la firma, el client local en gasta trenta. Sobre aquest contrast, la creadora d’Ontop Barcelona reflexiona: «La guerra de preus en el sector de la moda a Espanya és molt intensa. Ens costa comprendre que un disseny amb glamur i ben fet, tindrà un cost. Nosaltres, ni podem ni volem competir dins l’estratègia de preus baixos».

Produir a casa

Els productes d’aquesta empresa, fundada a Catalunya, es fabriquen a Mataró, Igualada i València. Una part del procés també es realitza a França, i només una petita porció de la seva oferta prové de l’Índia. «Sí, podria produir a la Xina. Però no tindria la proximitat que necessito per donar resposta immediata a l’estoc de productes. Tampoc obtindria, avui, la qualitat que necessito. Nosaltres fem un producte amb una qualitat objectiva, es pot veure clarament».

Per la qualitat i pels preus dels productes d’Ontop Barcelona –principalment tocats i barrets, però també passadors, pinces o diademes– Martínez situa el seu client en el sector mig i mig-alt.

Adreçats a aquest segment, durant el primer any de funcionament, la companyia va facturar un milió tres-cents mil euros. Xifra que cal explicar a partir d’una estratègia de llançament en forma de pop-up stores en espais emblemàtics de Barcelona. La primera d’elles, al passeig de Gràcia de la ciutat.

En el disseny d’aquella campanya de promoció inicial, hi va participar activament un dels consellers de la firma, Christian Meyer. Durant anys, responsable de l’àrea d’expansió i retail de Desigual, empresa creada pel seu germà, Thomas Meyer.

Juntament amb dos socis més, Christian Meyer és cofundador d’Ontop Barcelona. Ell, com la resta d’inversors, va apostar per la iniciativa de Marta Martínez des del principi. «Segurament, a qui més em va costar de convèncer va ser el meu marit», bromeja l’empresària sobre un altre dels socis.

Somiar i emprendre

L’any 2011, Martínez va voler donar un tomb a la seva vida. «Vaig decidir endegar aquest projecte llavors, perquè tenia la certesa que hi havia un nínxol de mercat sense cobrir», assegura.

La vida ha portat a emprendre a Martínez després d’ocupar llocs de responsabilitat tant a Mango –on feia de seleccionadora i decidia quins dissenys formarien part de la col·lecció– com a Levi Strauss. «Al final, la vida et condueix fins a aquests misteris. Tenia una idea i sabia que ningú hi treballava i tres amics van creure en mi. Ara estic perseguint el meu somni», subratlla convençuda.

La proposta de Marta Martínez també inclou la creació d’un concepte de retail que qualifica com a innovador. Basat, segons explica, «en un tracte exquisit amb punts de venda on el client se sent molt a gust».

Les seves paraules contenen una dosi similar de convenciment i de passió quan es refereix a les botigues d’Ontop: «Tot el que t’envolta té molt d’estil, és fresc i actual. Són espais on t’ho passes bé, el nostre lema és “mai saps quin tipus de client entra per la porta”. Per això, totes les clientes són importants i les tractem igual. L’objectiu, al final, és que s’ho passin bé i es vegin guapes. Si no compren, no passa res, tornaran. Si hem aconseguit que somriguin, ens recordaran».

El present de Marta Martínez està en la gestió de totes les àrees de l’empresa, però sap que allà on aporta valor és en el disseny del producte. «El meu punt fort són les competències com a comercial que alhora sé aplicar en el producte. No sóc dissenyadora, em cal que algú dibuixi allò que creo, però sé aplicar en el producte els elements que el faran atractiu en el mercat. Quan Ontop es faci gran em focalitzaré en el disseny i en el producte, i la direcció general passarà a algú altre», explica compartint els seus plans de futur.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]