Actualitat RSS

«La botiga multimarca té tot el sentit del món»

10 desembre, 2013

Botiga Felgar al carrer Rosselló 224 de Barcelona / Felgar

Ho diu algú que porta en la moda més de quatre dècades, capitaneja 7 establiments multimarca i ha vist evolucionar el sector des de Barcelona, una de les ciutats preferides internacionalment per al turisme de compres. Parlem amb Joan Pavía, la segona generació de la firma Felgar.

Ens explica feliçment que ja hi ha la tercera generació exercint tasques directives i impulsant els nous projectes de l’empresa: «Estic molt orgullós que el meu fill també estigui a Felgar. Fer tots aquests projectes amb la seva col·laboració et fa sentir molt
més recolzat».

Quan parla de projectes en plural, Pavía es refereix al fet que a Felgar els darrers anys, s’han aprofitat al màxim per innovar i créixer. El resultat ha estat un total de 7 establiments comercials, 4 d’ells oberts en plena crisi, i sobre aquesta qüestió Pavía
explica: «Per a un comerç créixer és augmentar els punts de venda. Si volem mantenir el nivell de les marques que tenim, aquest és el camí».

Ha estat dos anys per trobar el local on se situa la botiga insígnia de la casa. L’establiment del carrer Rosselló 224 de Barcelona, inaugurat recentment, i que ha seguit el tancament de la històrica botiga de la casa, situada a la Rambla.

La política d’obertures de Felgar segueix els moviments que es produeixen a la capital catalana quant als nuclis de compres més importants. Per això, entre els punts de venda recents, es troben les botigues del centre comercial de les Arenes, el Maremàgnum i el carrer Calvet.

En moviment constant

A aquest llistat d’establiments, potser se n’hi sumaran de nous, «però no el 2013, no tenim temps» explica Joan Pavía amb un somriure que deixa entreveure que són molts els projectes que té al cap.

«Nosaltres cada temporada passem un examen i hem de fer bé els deures cada dia, per aspirar a treure un deu, si ens quedem una mica per sota també estarà bé, però l’objectiu últim és fer-ho molt bé», assegura subratllant la paraula «molt».

Per a l’any següent, el 2014, la prioritat serà treballar la identitat digital de la firma i especialment, el posicionament a les xarxes socials: «Hem d’impulsar la nostra estratègia en aquests espais. A més, posarem en marxa el comerç en línia. Sabem que la presa de decisions de moltes clientes comença a la xarxa i per això, hi hem de ser».

Però Pavía no creu que la botiga física pugui desaparèixer com a espai de les compres dels consumidors: «La clienta sempre es preguntarà com li queda a ella aquesta peça. Voldrà saber quina és la sensació d’aquell teixit en el seu cos. Tot plegat només ho pot
descobrir a la botiga, físicament!».

La selecció

Liu Jo, Armani Jeans, Michael Kors, MaxMara, Pennyblack, Elisa Cavaleti o Aldomartins són algunes de les firmes amb què treballa Felgar. Als seus aparadors llueixen les peces «més emblemàtiques de cadascuna d’aquestes cases». «Nosaltres agafem allò més propi d’elles, ens quedem amb els dissenys que mostren els valors de cada casa. Aquí, tenim un cinquanta per cent de les firmes que estan al Passeig de Gràcia», destaca.

El fet de tenir bona part de la seva superfície comercial dedicada a marques que el client troba tan sols a uns metres està lluny de ser una contradicció per al responsable de Felgar. És més, ell en destaca l’avantatge que suposa: «Aquí, sense haver d’entrar i sortir de diferents botigues, pots emprovar-te les peces de diverses cases alhora, comparar-les i decidir finalment quina vols. La botiga multimarca té tot el sentit del món, ja que nosaltres apostem per les marques que toquen en cada moment. Ens fixem en el mercat, estudiem bé les col·leccions de cada casa i escollim allò que cada temporada es portarà. Ens adaptem ràpidament, som una botiga versàtil i si la tendència marca més glamur l’oferim, si ens diu que hem d’anar cap a línies més sòbries, escollim això. No dubtem a canviar de marques si sabem que ara l’aposta ha de ser una altra», conclou Pavía.

Tot comença

Parlant de canvis, és bo fixar-se en la història per comprovar la capacitat d’adaptació de Felgar al llarg dels més de 70 anys que té la firma. Felicitas Garcés, n’és la creadora. Ella —que amb 92 anys aconsella encara al seu fill, Joan Pavía, sobre les polítiques de la casa i les estratègies a seguir— ha pogut veure tots els canvis que s’han produït en el sector del retail durant aquest temps. Garcés, juntament amb el seu marit, Pere Pavía, van posar en funcionament un primer establiment de camises d’home. En un context sociopolític i econòmic marcat pels estralls de la guerra, ambdós van treballar durament fins a donar un tomb al seu projecte empresarial compartit —l’una s’encarregava del producte i l’altre de la gestió i la comercialització— i convertir-lo en una botiga amb col·lecció pròpia de dona. Era l’any 1963 i el nom d’aquell nou projecte agafava la primera síl·laba de l’ànima de la iniciativa: Felicitas Garcés. Ella junt amb el seu marit veien néixer Felgar.

L’empresa, fidel a la seva capacitat d’adaptació, va continuar amb dissenys de col·leccions per vendre a les primeres grans superfícies comercials que van situar-se a Barcelona. I quan aquella estratègia ja no donava els seus fruits no van dubtar per apostar per la venda multimarca de prestigioses firmes nacionals i internacionals que ells escollien en funció de les tendències del mercat. L’estratègia els ha portat
fins al segle xxi amb la fortaleza i l’energia amb què van néixer. «Ja llavors vam ser pioners en situar-nos en un segment de glamur i luxe assequible, avançant-nos a la composició actual del mercat on destaquen d’una banda les firmes low cost i de l’altra firmes com les que tenim a Felgar», analitza Pavía.

Exploradors de novetats

«Quan una firma és coneguda ho pot ser per dos motius. L’un, que tingui molts diners per invertir en la promoció de la seva marca; l’altre, que se situï en els millors establiments multimarca i comenci de mica en mica a connectar amb el públic. Per a aquestes darreres marques, el rol de la botiga multimarca és molt important. Per tant, penso que contribuïm molt a donar a conèixer les firmes i ajudar-les a fer-se un lloc al mercat!», explica Joan Pavía conscient també de l’aposta i el risc que sempre suposa escollir una nova firma de moda per oferir a les clientes.

Lluny de deixar de donar una oportunitat a les marques de moda femenina que estan sortint, Pavía ja pensa en nous viatges, sobretot, «a Itàlia on continuen fent gran moda», assegura. Viatges que li permetin descobrir nous talents i dissenys innovadors per omplir els aparadors de Felgar temporada rere temporada.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]