Actualitat RSS

“Les nostres botes tenen màgia”

21 octubre, 2016

Malen Feliz i Martina Gentile, fundadores de Layer Boots / Layer Boots

L’empresa de calçat Layer Boots ha aconseguit en tres anys, vendre dues mil parelles de sabates. Tancarà el 2016, duplicant la xifra i obrirà una segona  botiga física a inicis del proper any.

—–

Les primeres sabates de Layer Boots es van vendre en una hora. Eren cinc parells de botes decorades artesanalment, que s’inspiraven en l’estil boho i naixien fruit de la passió de dues emprenedores: Malen Feliz i Martina Gentile. Layer Boots no ha deixat de créixer any rere any, des del seu naixement al 2013. “L’assessor d’empresa i el comptable ens asseguren que un creixement com el nostre és sorprenent”, explica il·lusionada Martina Gentile. Ella és italiana i porta deu anys a Barcelona, els mateixos que la seva sòcia. Es van conèixer treballant a una agència de publicitat de la capital catalana, de desenvolupadora web i de directora d’art, respectivament. No s’imaginaven que es convertirien en empresàries i que la seva principal preocupació –la millor de les preocupacions- seria actualment, “fer créixer l’equip”. Una ampliació que els ha de permetre abordar el seu procés d’expansió internacional, el creixement en punts de venda i sobretot, “mantenir l’estil artesanal” que caracteritza la marca.

“El nostre procés de creació es pot mantenir encara que creixi l’empresa. Actualment, ens recolzem en un proveïdor extern per a la manipulació de la decoració. I això ens ha permès créixer moltíssim en el darrer any. Hem passat d’invertir una hora en la decoració, a vint minuts. No volem perdre el procés handmade, perquè és això precisament el que ens permet fer botes diferents de les que surten de la fàbrica”, diu Gentile. Per la seva banda, Malen Feliz precisa: “Ara no cosim aquí. Externalitzem aquest procés, però el muntatge final de la decoració sempre el fem a l’estudi. Viatgem molt i portem peces de roba, monedes o metalls de qualsevol país que visitem per decorar les sabates”.

S’han traslladat recentment a un nou estudi al barri de Gràcia de Barcelona. L’espai està pensat perquè hi treballi un equip molt més gran de l’actual. “Som quatre persones i si volem créixer en vendes i obrir-nos a nous mercats, hem de créixer també en personal”, diuen les dues sòcies fundadores subratllant que no tenen pressa per fer-ho i volen anar pas a pas.

 

Vendre realitat

Des de la venda de les primeres Layer Boots a través del market place nord-americà, Etsy, l’empresa no ha deixat de fer passes endavant. Una inversió inicial de tres mil euros i moltes hores de feina –“aquest any no hi ha vacances d’estiu” subratllen-, els han permès arribar a cinquanta punts de venda multimarca a tot el món. Entre els mercats més importants es troben els EEUU i Austràlia. En total Layer Boots es venen en deu botigues de tot el món. “Nosaltres vam vendre abans a fora, que aquí”, recorden.

La seva estratègia de promoció digital -a partir no només d’Etsy, sinó també dels seus perfils a Instagram i d’altres xarxes socials- ha estat clau per entrar en mercats tan exigents per les empreses de moda catalanes, com el nord-americà. Quan Feliz i Gentile parlen de l’acció de comunicació a Internet, repeteixen sovint dues paraules: “realitat i sort”. Gràcies a la seva experiència dins el sector de la publicitat, coneixen bé les claus per promocionar una marca a les plataformes socials en línia i recorden que la gent li agrada “allò que és real”. “No ens recolzem massa en blocàries, influencers o instagrammers. Creiem que aquest món és una mica irreal”, assegura convençuda Malen Feliz. Tot i això, tenen una comunitat de trenta-dues mil persones a Instagram, una xifra considerable tenint en compte el tamany de l’empresa. Saben que una bona part d’ella són “compradores de Layers Boots”. Gràcies a aquest grup de seguidores projecten la imatge de realitat de la qual tant parlen. “Si algú publica en el seu perfil una fotografia amb les nostres botes és perquè les ha comprat, li agraden i les vol ensenyar. No paguem perquè ho facin”, explica Gentile.

 

La sort

Pel que fa a la sort, les dues empresàries són conscients que ha estat un ingredient essencial per projectar la firma al món. “Gairebé cada dia tenim relació amb persones famoses, ja siguin models, actrius o personatges de la televisió que ens demanen les nostres botes perquè els hi agraden. Això ha estat una gran sort!”, exclama Gentile. Noms com els de les actrius Amaia Salamanca, Elsa Pataky o les celebrities i models com Goya Toledo o Sara Carbonero han lluït públicament un dels models de Layer Boots. Sense dubte però, una de les imatges més preuades per les fundadores d’aquesta firma és la de l’actriu i model brasilera, Alessandra Ambrosio seguida per un grup de fotògraf al festival de música i art dels EEUU, Coachella,  amb un dels seus models. “Moments com aquells són petits somnis que amb molta sort, anem aconseguint”, exclama Malen Feliz. La seva sòcia afegeix: ”Sense fer campanyes pagades podem arribar a públics molt diferents entre ells. Des d’actrius i personatges famosos amb un alt poder adquisitiu, fins a una consumidora que segueix molt de prop les tendències i que vol el model de Layer Boots que ha vist que portava algú conegut a la televisió”.

Però no tot és atzar en la trajectòria d’èxit de Layer Boots. Per entendre-la, cal tenir molt en compte que les seves sòcies van llançar al mercat un producte sense competència al 2013. “A la Martina li agrada moltíssim el country –relata Feliz- i un dia, vam decorar unes botes per ella per ballar. Van cridar moltíssim l’atenció dels seus amics i això, ens va animar a fer el primer test amb cinc parells de sabates més i venent-les en línia en un mercat on l’estil boho estava a l’alça com a tendència de moda, els EEUU”. Aquell primer èxit va ser un avís clar per a les dues empresàries: “No hi havia un producte com el nostre al mercat”. I van anar un pas més enllà, creant sandàlies abotinades. “Vam aconseguir moltes vendes i vam haver de pensar seriosament, en fer o no un projecte empresarial. En dues hores, veníem trenta parells de sandàlies. Una blocaire va publicar una imatge amb elles i va disparar encara més les vendes”, relata Feliz recordant l’estiu del 2013. A partir de llavors, van ampliar la col·lecció, van llançar la web corporativa i la botiga online i al 2014, la botiga física. Al 2017, obriran el segon establiment de la firma. L’espai encara està per decidir, però les Illes Balears i Madrid són les grans candidates.

 

Bohemian

L’estil de Layer Boots anomenat boho està a l’ADN de la firma. No creuen que es tracti d’una tendència i tampoc tenen por que passi de moda. “Es un estil de vida, una manera de viure còmodament. Dubto molt que s’acabi com una tendència del moment. Amb aquest estil et sents bé, vestint poca cosa i està en línia amb una manera de ser. Creiem que sempre hi haurà noies boho. Les nostres muses són l’actriu Sienna Miller o la model Kate Moss. Elles sempre han vestit així i transpiren boho per tot arreu!”, assegura convençuda Martina recordant que a Espanya aquest estil just ha arribat i té encara molt recorregut.

No obstant això però, amb la nova col·lecció d’hivern que han presentat a la fira internacional Momad de Madrid, volen arribar a un públic més ampli. “Sense perdre el nostre estil. Sempre, sempre, sempre serem boho. Però volem també arribar a una noia que busca un estil camperol, més senzill”.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]