Actualitat RSS

“Vides filtrades”, 4 tendències de color per a la temporada tardor/hivern 2018-2019 de ESDiColor_LAB

31 gener, 2017

Tendència El imapcient. Tardor/Hivern 2018-2019 / ESDiColor_LAB

El passat mes de novembre, la Dra. Encarna Ruiz i el professor Miguel González, membres de l’equip investigador del laboratori de color ESDiColor_LAB de l’Escola Superior de Disseny ESDI, van viatjar a Londres, al Congrés Internacional d’Intercolor, per presentar les 4 tendències de color per a la temporada tardor/hivern 2018-19.

Una proposta que porta per títol “Vides filtrades” i que es basa en els diferents comportaments dels usuaris a les xarxes socials i en com aquestes estan modificant les relacions humanes.

Les quatre cartes de color recollides a “Vides filtrades” són:

L’impacient

Fa referència a aquell ciutadà que sent la necessitat d’estar connectat i de rebre el feedback dels seus “seguidors”. Es presenta a partir de tons poc saturats en què la lectura cromàtica passa de colors clars a foscos successivament. Això genera una ruptura continua i un dinamisme que ens apropa a la inestabilitat emocional que el caracteritza.

L’exhibicionista

És el perfil que defineix als usuaris que converteixen la seva vida privada en un escenari públic, observable i opinable. Es recrea a partir de l’ús de colors grocs i verds, en què destaca el corall fluor central que és, com els personatges de les instantànies, el centre de totes les mirades.

L’observador

Fa al·lusió a aquell que mira sense ser vist. L’individu que, d’incògnit, busca el conegut, per explorar-lo, analitzar-lo. En aquesta ocasió, els colors són càlids, amb major presència d’ataronjats, que representen la sorpresa, la novetat.

L’impostor

És aquell que crea una ficció de si mateix per interactuar amb els seus “amics de la xarxa”. Aquest individu capaç de gestar relacions personals intermitents que creen en l’altre una certa ambigüitat i generen llaços socials febles en què el principi de novetat és la base del contacte. És la carta més arriscada, amb diversos tons saturats en materials més artificials i sintètics, confrontat amb un nude que ens recorda la nostra part més humana.

A part de les tendències presentades per l’ESDI, al Congrés d’Intercolor també van presentar les seves propostes altres associacions i institucions de moda i tèxtil que formen part de l’organització i que estan ubicades a altres països com Gran Bretanya, França, Itàlia, Xina, Finlàndia, Japó o USA, per definir una tendència a escala global que contempli les especificitats socio-culturals de cada territori.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]