Actualitat RSS

27 marques i dissenyadors presenten les seves col·leccions al 080 Barcelona Fashion

1 març, 2019

Desfilada de Teoh & Lea / 080 Barcelona Fashion

Després de quatre dies de desfilades i activitats paral·leles, el passat 7 de febrer finalitzava la 23a edició del 080 Barcelona Fashion.

Un iniciativa impulsada per la Generalitat de Catalunya, a través del Consorci de Comerç Artesania i Moda (CCAM), en la que es van presentar les col·leccions de 27 marques i dissenyadors. Amb el lema “Undress your mind”, l’aposta d’aquesta edició era la d’accentuar el seu perfil com a plataforma de moda oberta, creativa i internacional.

Celebrada com a les darreres edicions al Recinte Modernista de Sant Pau, va rebre la visita d’unes 30.000 persones, entre assistents a les desfilades, mitjans de comunicació, bloggers, compradors i públic en general.

Entre les novetats a destacar, l’anunci de la consellera Àngels Chacón, que el Departament d’Empresa i Coneixement, a través del CCAM, treballa en un Pla d’Acceleració de la Moda, que actualment es troba en fase d’elaboració i que està previst que es comenci a implantar a partir de 2020. Els gran eixos estratègics seran: la internacionalització, la comercialització, el fashion Tech i la sostenibilitat.

 

Les desfilades al 080 Barcelona Fashion

La primera jornada va arrancar amb la firma TEOH & LEA, que debutava per primera vegada a la passarel·la amb dissenys inspirats en el grafisme, els anys 80 i la tendència “extreme sport”. Posteriorment, va ser el torn de Maite by Lola Casademunt, que va presentar la col·lecció “Central Park NY”, inspirada en les dones de Manhattan que passegen actives i romàntiques pels carrers de Nova York. La firma Sita Murt va tornar a la passarel·la amb la col·lecció “Uncommom attitude”, inspirada en la força de les dones del món de l’art quan aquest era encara dels homes. Escorpion Studio Barcelona va presentar la col·lecció “Madreperla”, amb el punt com un dels protagonistes. A continuació va desfilar la marca de moda africana Chulaap, que va presentar la col·lecció “African rewritten”, a la que van destacar els dissenys gràfics i estampats. La tarda va finalitzar amb la desfilada de Naulover, que va presentar la col·lecció “L’Éloge” i la de Ze García, dedicada a Rose Bertin, ministra de moda nombrada per Maria Antonieta al segle XVIII i referent a les corts reals de l’època.

El segon dia de desfilades, la marca emergent Killing Weekend, va presentar la col·lecció “Zero Year”, amb peces de roba XL, camisetes i dessuadores amb missatges, i jerseis de punt amb el nom de la firma brodat. Posteriorment, Mans Concept Menswear va traslladar al públic a un viatge per la Índia i Z1 va presentar una proposta unisex basada en la funcionalitat de l’esport. La tarda va començar amb la desfilada de Txell Miras, que va presentar la col·lecció femenina inspirada en Il Dottore della peste, metge especialista a la pesta negra, en la que no va faltar la sobreposició de capes, el contrast de blanc i negre i els mosquetons per a plasmar la idea conceptual. Tot seguit va desfilar Miriam Ponsa, que va presentar un joc de volums inspirats en la ruta de la seda. Custo Barcelona, en el format “see now, buy now”, va presentar la col·lecció “Aftersun”, per a les nits d’estiu. La última desfilada va ser la de la marca internacional invitada a desfilar al 080 Barcelona Fashion, Umit Benan, que va presentar la col·lecció “God is black Part 2”.

Durant la tercera jornada de desfilades, Little Creative Factory, que en darreres edicions havia mostrat roba per a nens, va desfilar amb una col·lecció per a dona, “The Makers”, que rendeix homenatge al artista i creador que portem dins. A continuació va desfilar la marca Jnorig, que va presentar la col·lecció “Complex Minimalism”, amb una selecció de peces que fusionen dos cultures completament diferents: l’estil de vida dels Amish amb les tribus índies. El dissenyador Oscarleon va presentar la col·lecció “Plume Noire”, inspirada en la pell de les aus, el camuflatge i el vol. Per la tarda Pablo Erroz, amb “Up to you”, va presentar una proposta atemporal, de siluetes relaxades i de gènere diluït. Tot seguit, la firma Esaú Yori va presentar una col·lecció on el gènere masculí i el femení es fusionen en un resultat harmònic. La firma Antonio Miró, que celebra 40 anys d’història, va presentar la col·lecció “Rock”, amb el negre com a principal protagonista. La jornada va finalitzar amb la desfilada de Brain&Beast, que va aportar a una dosi de sentit de l’humor amb una col·lecció inspirada en la compra compulsiva.

La quarta jornada va començar amb la desfilada de 113 MAISON, marca guanyadora del concurs Rec.0/080 Barcelona Fashion, que va presentar la col·lecció “Primer Florilegi”, una reinvenció dels patrons clàssics a través de l’abstracció. A continuació, la marca Aubergin va desfilar amb “Visual Optimism”, una col·lecció de línies oposades: una, ultrafemenina amb teixits vaporosos i estampats, i l’altre, masculina, amb peces estampades de sastreria de talls rectes i oversize. A continuació la desfilada d’Agnès Sunyer va traslladar als assistents al Japó, amb peces oversize, on van destacar les mànigues amples i els kimonos en tons grisos i granats en teles fluides que es mouen al caminar. Posteriorment, la firma Rubén Galarreta va presentar la col·lecció d’estil urbà “Afterparty”, a la que els estampats van ser el centre d’atenció. Finalment, van desfilar la marca Lebor Gabala amb la col·lecció “Casual Friday”, caracteritzada per la fusió de l’esport i la ciutat, i la firma internacional Polite, amb la col·lecció “Migraciones”.

Un cop finalitzades les desfilades del 080 Barcelona Fashion, va tenir lloc la entrega de Premis de la Generalitat de Catalunya. Entre les firmes guardonades, Little Creative Factory, amb la proposta “The Makers” i Antonio Miro, amb “Rock”, que van estar distingides, ex aequo, amb el Premi Nacional 080 a la Millor Col·lecció d’aquesta edició. Mans Concept Menswear, amb la col·lecció “Road to Goa”, es va endur el Premi Nacional SEAT 080 al Disseny Emergent i Lebor Gabala, per la col·lecció “Casual Friday”, el Premi Modacc per a Marques Internacionals.

 

El 080 Fashion Showroom

En el marc del certamen, per reforçar la dimensió comercial – internacional de la 080 Barcelona Fashion també es va celebrar la 7a edició del 080 Fashion Showroom, que coorganitza el Clúster Català de la Moda (MODACC) juntament amb el CCAM. En aquesta edició van participar vint firmes catalanes amb capacitat de internacionalització, com ara, Sita Murt, Yerse, Lola Casademunt, Naulover, Escorpion, Teoh&Lea, Munich o Skun Funk, entre altres. L’espai comercial i professional del certamen va tancar amb unes 300 interaccions comercials, entre marques expositores i compradors. Segons el balanç provisional realitzat pel clúster MODACC, es van tancar una dotzena d’acords comercials, que es calcula que suposen prop d’uns dos milions d’euros de volum de negoci, xifra similar a la d’altres edicions, i que es podria incrementar durant les properes setmanes amb els contactes “postshowroom”.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]