Actualitat RSS

3 visites d’estudi, 3 idees

29 gener, 2018

Visita d'estudi al Fab Lab Barcelona en el marc del projecte europeu RCIA / RCIA

Compartim amb vosaltres les nostres reflexions sobre què vam aprendre a les visites d’estudi de Barcelona.

—–

El 29 de noviembre de 2017, durant la quarta visita d’estudi del projecte europeu RCIA, que va tenir lloc a Barcelona, vam visitar el Canòdrom Parc de Recerca Creativa, el Fab Lab Barcelona i el Designa Hub Barcelona.

A continuació, trobareu 3 idees i reflexions que ens agradaria compartir amb vosaltres:

Canòdrom Parc de Recerca Creativa

Una bona pràctica que ens mostra com els emprenedors creatius amb suport empresarial i un ecosistema i espai apropiats poden crear productes innovadors adreçats al mercat que responguin a les necessitats i tendències dels nous consumidors. Com a casos d’èxit, es van presentar dues start-ups relacionades amb la realitat virtual i els videojocs.

Fab Lab Barcelona

Una experiència a través de la que vam poder constatar el potencial dels fab labs per estimular la innovació, la creativitat i l’emprenedoria local a través de l’ús de tecnologia i eines de fabricació digital per al prototipatge, amb el valor afegit de compartir coneixement i networking a nivell global entre els diferents fab labs. Fab Lab Barcelona és també la seu de coordinació global del programa Fab Academy en col·laboració amb Fab Foundation i MIT’s Center for Bits and Atoms.

Design Hub Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona va decidir destinar aquest espai a la plaça de les Glòries per dinamitzar l’àrea i crear una plataforma per promocionar el disseny, la creativitat i la innovació a la ciutat; a la vegada que oferir l’equipament i serveis necessaris a les principals institucions relacionades amb el disseny a Barcelona i Catalunya (BCD Barcelona Centre de Disseny, FAD Foment de les Arts i el Disseny, Museu del Disseny de Barcelona i Biblioteca El Clot – Josep Benet) per generar sinergies i programes comuns de suport als dissenyadors i a les empreses de disseny.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]