Actualitat RSS

40è aniversari de McQuinn: més productes i noves apostes

8 juliol, 2013

Miguel Pantaleoni amb l’actor i protagonista de la sèrie Polseres vermelles de TV3, Àlex Monner. / McQuinn

Una línia de roba pròpia, una nova imatge de marca i moda per a noia. Són els projectes que McQuinn ha endegat coincidint amb el 40è aniversari.

L’actual situació econòmica és “la més difícil” que recorda l’empresari i propietari de la cadena de roba multimarca McQuinn, Miguel Pantaleoni. Però el context no és un obstacle perquè l’empresa de moda multimarca que lidera segueixi apostant per adaptar-se al mercat i innovar, tant en l’oferta de serveis com de productes.

Pantaleoni és la cinquena generació d’una empresa familiar ben coneguda en el sector de la moda de Barcelona, per haver estat propietària també de la sastreria Modelo de la capital catalana i de la cadena Leoni.

Des que va néixer el 1974, McQuinn treballa per ser un referent en la moda dels joves d’entre 12 i 22 anys i ara també intentarà fer-se un lloc en la moda per a noies d’entre 22 i 27 anys.

“Saber adequar-se al mercat cada temporada i tenir les marques que el nostre client demana és la clau perquè un negoci pugui arribar als 40 anys”, explica Pantaleoni. I afegeix: “A més a més, cal oferir una bona relació qualitat-preu.” Són paraules que neixen de l’experiència i d’un acurat anàlisi del context actual en què es troba la companyia.

Conscient del valor que la seva marca té, després de quatre dècades en les que ha obert 8 botigues pròpies, l’empresari està convençut que McQuinn és ja “suficientment coneguda” com per crear la seva pròpia marca. “La propera temporada tardor-hivern tindrem samarretes i dessuadores McQuinn per a nois. Els joves podran tenir aquestes peces de roba a un millor preu i nosaltres millorarem els marges.”

En moviment

En els darrers cinc anys, McQuinn ha doblat el número de botigues pròpies, i ha passat de les 4 que tenia el 2008 a les 8 actuals.

Aquesta expansió ha estat possible gràcies a una inversió d’un milió i mig d’euros. Quant a la facturació, McQuinn explica que el 2012 va arribar als tres milions d’euros. “Actualment, els marges són molt ajustats al nostre sector i creiem que l’oferta de productes propis ens ajudarà a millorar les vendes”, assegura Pantaleoni.

Prioritats per avançar

Pantaleoni voldria que la marca pròpia arribés a representar un 30% de les vendes. Si ho aconsegueixen, estaran “satisfets”.

Per tal de millorar les xifres de negoci, en el context econòmic actual, la seva firma considera una prioritat reduir al màxim les despeses que “no afectin a la qualitat del servei”.

McQuinn ha externalitzat la distribució dels seus productes, ha incrementat les ofertes i promocions per als clients i s’ha centrat sobretot en “apostar per aquelles marques que són més ben rebudes pel públic”.

Un llistat de 40 marques diferents conformen l’oferta de la cadena de botigues. Entre elles: Roxy, Rams 23, Burton, Vans o Volcom. Totes elles representen “un mateix estil, el de la moda urbana inspirada en el surf i l’skate”, resumeixen.

L’empresa de Pantaleoni segueix molt de prop les tendències de moda i l’evolució dels skaters a Barcelona. Segons l’empresari, “Barcelona té potencial per convertir-se en la capital europea dels skaters”.”L’èxit dels X Games pot ser el punt de partida per aconseguir-ho”, assegura el propietari de McQuinn.

Millorar la visibilitat

Per estar el més a prop possible d’aquest segment de gent jove al qual s’adreça l’oferta de McQuinn, una altra de les apostes de la firma de Pantaleoni ha estat el fitxatge de l’actor i protagonista de la sèrie Polseres vermelles de TV3, Àlex Monner.

El resultat d’aquesta estratègia de comunicació “ha estat molt positiu i ha contribuït, sense dubte, a millorar el coneixement de la marca, més enllà del seu segment de mercat habitual”, tal i com expliquen des del departament de màrqueting de McQuinn.

En plena celebració d’aquestes quatre dècades de vida, McQuinn sembla disposada a seguir aplicant la màxima que els ha permès arribar fins aquí: “l’adaptació constant”. Alhora que desitgen “complir, com a mínim, el mig segle de trajectòria empresarial”.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]