Actualitat RSS

Agnès Sunyer: l’equilibri de les proporcions

28 febrer, 2019

La dissenyadora barcelonesa Agnès Sunyer. / Agnès Sunyer

La dissenyadora barcelonina crea peces versàtils, amb una destacada presència de les encunyacions (els troquelados, en castellà), que ajudin a apoderar una dona cosmopolita i treballadora

—–

Agnès Sunyer irradia força, energia i vitalitat. Tres trets estretament lligats a la seva infància, trajectòria i cognom. “Vinc d’una família molt vinculada al món de l’art, i on aquest ha estat present en diferents formats, ja sigui a través de la pintura, la música, el cinema, l’arquitectura o la joieria. Jo he optat pel disseny i la moda, encara que des de sempre he tingut un interès especial per apoderar la dona i fer que aquesta se senti segura i forta”, comenta l’Agnès, qui ens rep al seu estudi i envoltada de les seves creacions.

A la dissenyadora barcelonina, aquest interès per la moda i l’apoderament de la dona li ve de jove. Com que va néixer amb un problema a l’esquena, dels tres als 18 anys va haver de dur una cotilla de metall. “Durant aquesta etapa, estructurava la roba segons el que jo em podia posar i em vaig començar a obsessionar amb els volums i les simetries, i amb l’encunyació, estretament relacionada amb la cotilla”.

 

Coach de la imatge

Després de cursar la carrera d’Història de l’Art, a la Universitat Autònoma de Barcelona, i la de Música, en especialitat de cant, al Conservatori del Liceu, l’Agnès estudia patronatge per aconseguir un diàleg correcte entre els seus dissenys i el taller. A més, durant anys es dedica al coaching de la imatge, i ofereix a les clientes els seus coneixements mitjançant una visió personal dels volums i de la moda sota una mateixa filosofia: l’equilibri de les proporcions. “Durant tot aquest procés afloren un seguit de coneixements que jo havia acumulat amb el pas del temps, que combinen moda i bellesa, i que em permeten oferir a la dona diferents eines que fan que tregui el màxim partit d’ella mateixa en el dia a dia. Treballo amb maquilladors, perruquers, etc., i sempre sota el concepte que la bellesa és una qüestió de volums. No importa la talla, no importa res si entens com ets, com és el teu cos i saps com vestir-te, pentinar-te, etc.”.

 

Apoderar la dona

Amb aquesta filosofia i els coneixements adquirits, i com a resultat de la demanda de les seves clientes, el 2016 Sunyer comença a dissenyar peces per encàrrec, i signa la seva primera col·lecció prêt-à-porter l’estiu del 2017; aquesta està basada en la versatilitat i es dirigeix a una dona cosmopolita i treballadora. “Opto per centrar-me en la moda i en com puc ajudar la dona a través de les meves peces. I faig una moda per apoderar la dona, que aquesta se senti segura”, remarca.

Un dels propòsits d’Agnès Sunyer és ajudar les dones a través de les seves peces, amb les que aconsegueixen sentir-se fortes, apoderades. “Però, per fer-ho, necessito repercussió i que es conegui què fa Agnès Sunyer, què hi ha al darrere de cada peça, com s’ha fabricat, perquè…”. Per aquest motiu, el gran repte de l’Agnès és aconseguir explicar tot el que sap i el que vol transmetre amb cada peça. “Després d’un temps de reflexió, vaig crear uns petits cartons informatius on, a més d’un esbós a carbonet de la peça, dono la informació explícita i implícita del disseny. Cada fitxa és diferent i el que pretenc és que la persona que compra una peça meva entengui perquè s’ha dissenyat d’una determinada manera, amb quins materials, amb què la pot combinar, quan se la pot posar… Amb tota aquesta informació intento ajudar les clientes a entendre la versatilitat de cada disseny”, explica Agnès Sunyer, qui afegeix que es dirigeix “a una dona que treballa, a qui li agrada la seva feina, però que busca peces de roba versàtils, perquè ella mateixa és versàtil”.

 

Inspiració urbana

Agnès Sunyer manifesta ser una urbanita declarada. “M’agrada el camp, però sóc de ciutat; m’he criat en una ciutat on m’inspiro, on visc i on viu la dona per a la qual dissenyo, a qui li agrada viatjar, moure’s, enriquir-se culturalment…”, explica. Per aquest motiu, els seus dissenys estan inspirats en línies rectes, com poden ser els passos de vianants, els edificis, les reixetes dels aires condicionants… A més, els metalls sempre estan presents en les col·leccions de l’Agnès. Aquests, segons la dissenyadora, “m’atrauen per influència de la cotilla que vaig portar durant tants anys, i donen molt joc; permeten moltes combinacions i et fan sentir forta i segura”, remarca. I és que, els metalls i l’encunyació són dos trets propis de les col·leccions d’Agnès Sunyer. “En l’encunyació hi ha implícites la pintura, l’escultura, la moda, el disseny, la meva cotilla… En totes les meves col·leccions sempre hi ha una peça amb encunyació; quan en vegis una, segur que és Agnès Sunyer!”, exclama la dissenyadora catalana.

 

Estratègia de venda

Actualment, Agnès Sunyer està modificant la seva estratègia per arribar a la clientela. “Encara que les meves peces es poden trobar en alguns establiments multimarca, he apostat per no vendre la col·lecció en el circuit de la moda tradicional”, explica. “Per aquest motiu, tinc previst obrir una botiga pròpia aquest 2019 i apostar per la fórmula de les pop up, botigues efímeres que poden durar un dia o una setmana, en entorns d’arquitectura, art, decoració, que són aquells on puc trobar aquesta dona que té la sensibilitat per entendre la meva manera de fer i de treballar. A més, són espais des dels quals puc transmetre confiança i apoderament holístic a les meves clientes, dones de 35 anys en endavant que valoren el que hi ha darrere de cada disseny”.

 

Mirada internacional

Agnès Sunyer té la mirada posada fora, on entenen la seva filosofia gairebé sense explicar-la, però –com ella mateixa diu– “encara estem escalfant motors”. “Hi ha ciutats i països que, per a mi, són clau. París i Nova York, per exemple, però també el Japó. Hi vaig estar aquest estiu”, explica, “i me’n vaig enamorar, a banda que vaig tenir molt bona acollida. Però per la distància, la cultura, l’idioma… cal trobar una bona via per accedir-hi, i hi estic treballant. Tot arribarà!”.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]