Actualitat RSS

Ailanto enforteix la seva aposta pels EUA

25 gener, 2013

La firma de moda Ailanto està liderada pels germans Iñaki i Aitor Muñoz. / Ailanto

La firma de moda Ailanto, liderada pels germans Iñaki i Aitor Muñoz, inicia al febrer la venda de la seva col·lecció de núvia als EUA gràcies a la col·laboració amb el grup de distribució de moda Urban Outfitters.

Aquesta no és la primera vegada que Ailanto entra al mercat nord-americà. “Anteriorment, vam treballar amb la marca Anthropologie, que també pertany al grup Urban Outfitters”, explica Aitor Muñoz. Tot i que se sol dir que els EUA són un país molt exigent, la firma ja està acostumada a llistons de qualitat molt alts. Muñoz creu que no es trobaran demandes diferents respecte de la qualitat, de les que ja tenen per part dels seus clients japonesos: “Sí, els EUA són molt exigents pel que fa a la qualitat, però no ho són menys que el mercat nipó, on ja fa més de deu anys que hi som presents”.

Els estampats propis i el fet de tenir la producció centrada a Barcelona, han estat els principals atractius d’aquesta firma per potenciar la seva internacionalització a l’altra banda de l’Atlàntic.

La importància d’obrir mercats

“Les empreses multimarca nacionals travessen una època molt complicada. Pensem que la manera de créixer ara és a través de clients internacionals”, expliquen els responsables d’Ailanto. A més dels EUA i del Japó, un altre mercat en què ja estan treballant intensament per introduir la seva firma, és la Xina.

A l’hora d’internacionalitzar-se, el principal obstacle, segons Ailanto, és “la forta competència”: “A les fires internacionals hi ha milers d’expositors i aconseguir nous clients sempre és difícil. El nostre avantatge és el producte. Té una estètica molt personal i característica, així aconsegueix diferenciar-se i que el reconeguin”. Ailanto és una marca de moda de Barcelona i això també els serveix com a targeta de presentació, encara que els seus responsables asseguren que, sobretot, “allò que és imprescindible és que el producte funcioni”.

Els creatius d’Ailanto dediquen cada temporada un mes de feina per desenvolupar els estampats. Tot ells estan dibuixats a mà. “És la part de la nostra feina que més ens agrada. És cert que requereix molt de temps fer els nostres propis dissenys tèxtils, però això és també el que ens diferencia de les altres marques”, afirma Aitor Muñoz.

Quan parlen de la seva firma, els germans Muñoz utilitzen poques paraules per definir-la: “Estampats propis, vintage, teixits especials i elegància soft”. Tot això per una dona que segons Ailanto, “busca un producte especial i es preocupa per la qualitat i l’exclusivitat”.

Més projectes

Al febrer la passarel·la Mercedes Benz Madrid Fashion Week tornarà a ser l’escenari per mostrar la nova col·lecció d’hivern 2014 d’Ailanto. “Portem deu anys desfilant tant a Barcelona com a Madrid. Esperem que quan passin deu anys més, la nostra marca estigui més consolidada a diferents mercats i nosaltres seguim amb la mateixa il·lusió que al principi per desenvolupar projectes creatius”, afirma Aitor Muñoz.

Gràcies a la política de col·laboracions de la firma, a banda de la roba, la creativitat d’Ailanto també s’ha pogut veure a multitud d’objectes com ceràmiques o peces de decoració. “Una de les col·laboracions amb les que ens sentim més identificats és amb la que fem amb la casa de porcellana Sargadelos. Crec que hi tenim molts punts en comú, tant pel que fa als codis d’estil com als processos artesanals”, concreten els dissenyadors. Ara, a més, estan treballant amb la marca Velluto per la creació de fundes per a telèfons mòbils que inclouran els dissenys més destacats dels darrers deu anys d’Ailanto sobre la passarel·la.

“És un moment molt complicat i cal apostar per noves iniciatives”, assegura Aitor Muñoz. La recent obertura de la botiga Ailanto a Madrid encaixa amb aquesta filosofia de la firma de no deixar d’innovar i apostar per nous projectes. En el cas del nou establiment, des d’Ailanto estan convençuts que servirà per donar més visibilitat a la marca en l’àmbit nacional.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]