Actualitat RSS

Al 2018 la despesa mitjana de cada espanyol en roba va ser de 429 euros

29 març, 2019

Informe Sector Tèxtil

Aquesta és una de les principals conclusions a las que s’ha arribat al informe: El sector tèxtil el 2018.

Un estudi publicat recentment per l’escola de negocis EAE Business School i dirigit pel professor Eduardo Irastorza, en el que s’ha analitzat a nivell internacional, nacional i autonòmic, la producció i el consum de moda.

A continuació, us destaquem les principals conclusions:

– Cada espanyol va gastar una mitjana de 429,3 euros en roba el 2018. Si a la roba se li afegeix el calçat, la despesa el 2018 augmenta a 565,7 euros per càpita.

– Les comunitats autònomes que més gasten en roba són Catalunya, Andalusia, la Comunitat de Madrid i la Comunitat Valenciana, per aquest ordre.

– Al 2009, el sector tèxtil espanyol va arribar a màxims històrics. Posteriorment, les seves xifres de resultats van seguir una tendència a la baixa, tocant fons el 2012. Després d’aquesta data la recuperació ha estat lenta i fins el passat 2017 no es pot parlar realment d’haver-se assolit i superat aquelles xifres. En els pròxims anys s’espera que aquesta suau tendència al alça es mantingui i consolidi.

– Les empreses espanyoles de moda líders en venda a España són Zara amb 1.705,48 milions d’euros en facturació, Punto Fa – Mango- amb 1.590,2 milions d’euros i Bershka amb 1.251,65 milions d’euros.

D’altra banda, algunes de les marques tèxtils espanyoles que influencers, bloggers i experts en moda senyalen com les de més potencial són Mi&Co, Yellow and Stone, Masscob, PepaLoves, Cortana, Kling i Brownie, entre altres.

– Espanya es consolida como el tercer major exportador de moda europeu, per darrera d’Itàlia i Alemanya.

– Els països amb majors ingressos pel que fa a comerç electrònic de moda el 2018 són China (195,166 milions de dòlars), Estats Units (103,019 milions de dòlars), Regne Unit (29,615 milions de dòlars), Alemanya (19,612 milions de dòlars) i Japó (16,746 milions de dòlars).La despesa internacional en peces de vestir també està liderat per aquests cinc països: Xina, Estats Units, Regne Unit, Alemanya i Japó.

– De cara al futur, es preveu un augment de la eficiència logística, l’ús del big data per adaptar-se als gustos del consumidor, la venda online, la roba intel·ligent o la sostenibilitat.

Així mateix, al informe també es parla de la polarització de les marques; és a dir, que els consumidors actuals, sobre tot a Occident, opten o bé per marques de luxe o bé per marques de preu.

Finalment, les grans marques seguiran sent occidentals mentre que tota la producció seguirà situant-se als països d’Orient.

 

Per a més informació, podeu consultar l’informe complet en el següent enllaç: El sector textil en 2018

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]