Actualitat RSS

All Sisters banyadors de plàstics reciclats i exquisit disseny

30 juny, 2017

Col·lecció All Sisters SS17 / All Sisters

La marca de roba de bany All Sisters, que ja han lluït conegudes actrius i esportistes, es fabrica i dissenya a Barcelona.

—–

Serena Williams, Monica Bellucci, Ashley Graham, Bar Rafaeli o Tony Garrn han lluït un dels banyadors o biquinis d’All Sisters. Dues peces o un sola i en blanc o negre. Els dissenys de la marca s’inspiren en línies pures i formes naturals i converteixen la simplicitat en atractiu. Top models internacionals, actrius i esportistes d’elit han vist en All Sisters el mateix que la seva creadora: una aposta diferent per lluir a l’aigua. Moltes d’aquestes dones i d’altres que són anònimes tenen en comú que els atrau la moda que no està lligada a un temps concret; els vestits de bany que insinuen deixant marge a la imaginació; i sobretot, la comoditat.

Al 2013, Patrícia Caballero, l’empresària que hi ha al capdavant d’All Sisters, va decidir crear els vestits de bany que no trobava per a ella. La seva passió pel surf i pel mar fan que passi molt temps dins de l’aigua. No totes les peces de bany resisteixen tanta activitat. Per això, i després de provar moltes altres marques, Caballero va arribar a la conclusió que no n’hi havia cap que oferís el que ella volia. Tot i que llavors, tenia la seva pròpia feina -era i és encara, producer per marques de moda nacionals, com Massimo Dutti, o internacionals, com Carolina Herrera- va decidir emprendre en paral·lel, el seu propi projecte empresarial.

 

Moda amb valors

El primer repte, va ser trobar els teixits que necessitava. “Treballem amb poliamida reciclada. El 78 per cent del teixit que fem servir procedeix d’aquest material”, explica l’empresària. La resta és lycra per donar elasticitat a les peces. La poliamida que fa servir All Sisters procedeix de xarxes de pesca, envasos reciclats o bosses de plàstic com les que paguem ara al supermercat. La firma compra aquest teixit a una empresa especialitzada a Itàlia i l’importa fins als tallers amb els que treballen a Esplugues del Llobregat. “La moda de bany s’ha d’assecar ràpidament i el clor i la sal del mar fa que les peces es deteriorin. Però les nostres gomes no cedeixen i els banyadors duren diverses temporades. Els vestits de bany que fem tenen una molt bona qualitat i això és un dels nostres grans atractius. Superem en escreix la qualitat del fast-fashion!” explica Caballero. “Quan vam pensar en fer servir materials reciclats no ho vam fer per diferenciar-nos de la resta de marques, sinó fer una empresa amb valors. Tenim uns recursos limitats i no els podem esgotar perquè vulguem crear una marca de roba. Quan vam crear All Sisters no ens imaginàvem fer-ho d’una altra manera”, explica Alba Bisbal que forma part de l’equip de l’empresa des del principi i que s’encarrega, juntament amb Caballero, de l’àrea comercial i de la gestió del dia a dia de la firma.

Per aconseguir la qualitat de la que parla Caballero, la seva firma produeix el cent per cent de la col·lecció a casa. Aquí hi ha els tallers en els que confien i aquesta proximitat els permet controlar tot el procés. Ara bé, segons expliquen, la decisió de produir a prop, per a una marca petita com All Sisters, no està excepte de dificultats. La primera, explica Caballero, és aconseguir que les comandes arribin a temps: “No complim els marges d’entrega que necessitem per funcionar bé. Ens agrada moltíssim dir que produïm a Barcelona i que som eco-sostenibles. Però no és gens fàcil. Som una empresa petita i de moda de bany. Aquest tipus de roba necessita una maquinària especial i també, mà d’obra especialitzada. Amb la crisi del tèxtil, Espanya que tenia un sector tèxtil excel·lent, ens vam quedar sense tallers. Ara, moltes empreses que produïen fora tornen i això fa encara més difícil que nosaltres que som petits, puguem produir aquí dins els terminis i amb les quantitats que necessitem”. La veu de Caballero quan parla d’això, desprèn preocupació. Ara bé, la idea de produir fora no li ha passat mai pel cap: “Per nosaltres la qualitat és essencial i has de poder controlar la producció per assegurar que té la qualitat que vols”.

 

Comunicar moda

All Sisters no ha deixat de créixer des de que, fa ja quatre anys, va sortir al mercat. La seva fórmula que combina moda, esport, comoditat i elegància atemporal ha cridat l’atenció de les cares conegudes del sector de la moda. Gràcies en part, a la trajectòria professional de la seva creadora. “Com a producer estic en contacte amb moltes top models, persones conegudes i agències internacionals. Això em permet donar a conèixer All Sisters més fàcilment. Ens podem passar molts dies viatjant, per realitzar una sessió de fotos o fer un vídeo amb una model. En algunes ocasions, acabem establint una amistat. Sempre al final de la feina, aprofito per explicar-los el projecte”, diu Caballero.

La creadora d’All Sisters té un gran coneixement d’aquest sector i la seva experiència ha estat un actiu imprescindible per donar a conèixer la marca. Però per entendre el per què del seu èxit, tan aquí com als mercats internacionals, cal parlar dels dissenys que proposa la firma. “Treballem entorn a un concepte, busquem una imatge i intentem que les dones se sentin identificades amb la nostra proposta. No busquem una tendència específica, ni tampoc que s’ensenyi tot el cos. Apostem per uns dissenys que duren en el temps. Només fem servir el blanc i negre i ens fixem moltíssim en els banyadors dels anys seixanta i setanta”, resumeix Caballero.

Com ha de ser el producte d’All Sisters és una decisió que recau en ella, però hi ha una dissenyadora a l’equip que acaba executant aquestes idees i les transforma en dibuixos. “M’ajuda moltíssim a mantenir la nostra identitat”, subratlla. All Sisters a més, dóna moltíssima importància a l’estudi del cos de la dona. “Un biquini o un banyador és una peça molt petita i t’hi has de sentir molt còmode portant-la. Estudiem en profunditat les formes del cos femení i utilitzem teixits que tenen molta força. No fem servir anelles per als sostenidors perquè la majoria són tops. Però a més, ens fixem ens aquells punts estratègics que necessiten un reforç i fem moltíssimes proves ens diferents cossos perquè tots els models quedin com volem”, descriu Caballero.

El fet que la marca s’hagi inspirat en els esports d’aigua com el surf, explica perquè Austràlia és el seu segon mercat més important. “Quan acabi aquí l’estiu, ens enfocarem cap allà. Austràlia entén molt bé el nostre producte. És un país amb una forta cultura de platja i esports al mar. No consideren que els nostres preus siguin alts”, explica Caballero assegurant que l’estacionalitat no és un problema per al seu producte. Els vestits de bany de la firma que, tenen preus entre els quaranta-cinc euros, per una calça, fins els cent-deu euros, per un banyador, es venen també a Alemanya, Suïssa, el Regne Unit i els EUA. A tots aquests mercats, hi arriben principalment a través de la botiga online. “Inicialment vam pensar que l’estratègia de venta havia de passar per anar a moltes fires i buscar punts de venda. Però les tendències de consum han canviat. Tot i que tenim uns deu punts de venda multimarca, la nostra aposta és la botiga en línia. A més, els marges són molt ajustats i això també ens obliga a centrar-nos en aquest canal”, diu Caballero afegint que ara, el principal objectiu és donar a conèixer el nom d’All Sisters a nivell internacional. “Ho farem també, a través de pop-up stores”, conclou.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]