Actualitat RSS

Amb mimo, qualitat per vestir els més petits

21 setembre, 2017

Maria Souto a la botiga Amb mimo del carrer Arimón de Barcelona / Amb mimo

La botiga, situada a la Bonanova, aposta per l’especialització en roba i complements per a nounats i infants fins als quatre anys

—–

Amb mimo és, com el seu nom indica, una botiga pensada per a aquells a qui ve de gust mimar i amoixar. Especialitzada en roba i complements per a nadons i infants fins als quatre anys, al capdavant hi trobem Maria Souto, una apassionada de la moda infantil amb anys i anys d’experiència darrera els taulells de Mullor, una de les botigues de referència del sector i que el 3 de desembre del 2011 va tancar les portes. “Mai hauria pensat que Mullor –una de les més reputades botigues de Barcelona de roba per a bebès– tancaria, no m’havia passat pel cap”, destaca aquesta emprenedora que amb 21 anys va venir a Barcelona i que ben aviat va començar a treballar a la botiga de la família Mullor. “Vaig estar a Mullor gairebé trenta anys, fins que va tancar. Primer era la noia dels encàrrecs: anava al banc, a correus, a comprar si feia falta alguna cosa… feia una mica de tot. Allà vaig créixer personalment i professionalment, vaig aprendre l’ofici i tot el que sé és gràcies a la família Mullor, de qui només puc dir que bones paraules, i vaig acabar essent l’encarregada de la botiga de la Rambla Catalunya”, explica la Maria mentre recorda els seus primers anys a Barcelona i l’estreta relació que va tenir amb les senyores Josefina Mullor i Isabel Mainar, les propietàries, “que m’aconsellaven gairebé com si fossin la meva mare”.

Quan Mullor va tancar, la Maria es va quedar ‘descol·locada’. “El meu món era aquell; anava de casa a la feina i de la feina a casa, i jo era feliç”. Ben aviat va veure que no es podia quedar de braços plegats i va començar a buscar feina. “Pel fet d’haver estat l’encarregada de Mullor a la gent li feia ‘com por’ contractar-me, quan el que jo volia era treballar!”, exclama. Finalment va aconseguir que la contractessin en una botiga, “però no estava satisfeta; jo estava acostumada a vendre productes que m’agradaven, amb els que estava convençuda, de qualitat… i em costava molt vendre peces que a mi, personalment, no m’agradaven”.

 

Dones amb iniciativa

Al cap de poc temps la Montse, que havia treballat amb la Maria a Mullor, li va proposar muntar un negoci juntes. “La idea em va semblar fantàstica. Em vaig il·lusionar de nou i, en un tres i no res, el mes de març del 2013 vam obrir la botiga del carrer Arimon”. Com acostuma a passar, els inicis mai són fàcils, cal donar-se a conèixer, atraure a la clientela, dedicar-hi moltes hores, “però jo tenia molta il·lusió i experiència; ara tornava a vendre allò que m’agradava i oferint el tracte i la manera d’atendre els clients que m’havien ensenyat”, explica aquesta emprenedora.

Per diferents circumstàncies, la Montse va haver de deixar el negoci i la Maria va decidir tirar-lo endavant tota sola. “Coneixia el sector i el producte, tots dos els tenia per la mà, els proveïdors, i fins i tot tenia la meva pròpia clientela: les antigues clientes de Mullor em buscaven, em recordaven de la meva etapa anterior, i valoraven el meu assessorament, fet que em va satisfer molt”.

 

Fidelitzar clients

La Maria té clar que ser propietària obliga a implicar-se, a lluitar més que quan només s’és dependenta, “ja que muntar una botiga no és fàcil i hi ha molta feina invisible darrere, però no m’importa –remarca-. M’agrada molt el que faig, i ho faig amb il·lusió. Quan ve una clienta que està esperant un fill i vol que li faci la canastreta es fia de la meva experiència, escolta els meus consells, i sempre sóc honesta: si crec que només li faran falta dues peces, no intento vendre-li’n tres. A Mullor em van educar així, i crec que aquesta és la manera de fidelitzar clients, ja que valoren l’assessorament i l’orientació que els ofereixes”. Per a Souto cada client és important, “compri el que compri; el carinyo que hi poses a l’hora d’atendre’l es percep, a més d’oferir un bon servei, i això et retorna amb escreix. He observat com el boca-orella és la millor manera de donar-se a conèixer”.

 

Relació amb els proveïdors

A l’hora de comprar noves col·leccions, la Maria considera que el que és ideal és anar a les fires del sector, “perquè ho veus tot, i pots tocar el producte, parlar amb els fabricants, conèixer les diferents opcions, etc.”, però com que sempre va justa de temps, hi ha proveïdors que es desplacen fins a Amb mimo per ensenyar-li el mostrari o bé ella mateixa va a veure col·leccions. “Al migdia, encara que tinc la botiga tancada, sempre estic aquí i aprofito per rebre els proveïdors, mirar els mostraris, fer feines de gestió… I si algun client no pot venir en l’horari normal d’obertura, tampoc tinc cap problema en atendre’l”, apunta.

 

Una aposta per la qualitat

Pel que fa a la compra per internet, la Maria no ha quedat massa satisfeta amb les experiències prèvies. “Segur que hi ha productes que pots comprar amb total confiança per internet –diu–, però en el meu cas, quan he comprat quelcom per internet, sense haver-ho tocat prèviament, m’he emportat alguna decepció. El que veig a la pantalla de l’ordinador després, quan ho tinc a la mà, no és realment com m’ho imaginava… La qualitat, el tacte, el teixit, els materials utilitzats, els colors…; són peces que, si les hagués pogut tocar abans, no les hauria comprat. Tinc molt present la qualitat, i intento oferir al client una bona relació qualitat-preu”.

A més d’apostar per la qualitat, Amb mimo també es decanta pel producte d’aquí. “Gairebé tot el que tinc és fabricat aquí; tinc algun proveïdor de Portugal o Itàlia, perquè ofereixen productes de molta qualitat i que resulten, però gairebé tot el que venc és nacional”, remarca.

 

Una aposta per l’especialització

Un altre dels trets distintius de Amb mimo és l’especialització. “He apostat per especialitzar-me i només tinc roba de nounat i fins als tres o quatre anys. Prefereixo tenir poc i ‘tocar-ho’ bé, i no intentar tenir molt i no destacar en res”. Per aquest motiu, a la botiga hi podem veure una extensa varietat tant per a nen com per a nena perquè la clientela pugui escollir i emportar-se un vestit gairebé exclusiu, “per tal que després no es trobin quatre nenes amb el mateix vestit jugant al parc d’aquí al costat, que la Bonanova –un barri molt agradable– en el fons és com un poble!”, exclama.

 

Petits reptes per créixer

La Maria és del parer que cal posar-se petits reptes per, a poc a poc, aconseguir grans fites. Aquest estiu ha redistribuït les diferents seccions de la botiga, ha pintat i ha canviat el logotip i les bosses. Són petits detalls que ajuden a millorar, i el pròxim repte està vinculat amb les noves tecnologies. “De moment no les tinc molt per la mà, però intento estar al dia perquè hi ha clientes que em compren a distància; no fa molt vaig rebre una petició dels Estats Units i diverses de Gran Bretanya. A més, tinc la sort que la meva filla és informàtica i m’ajuda”.

Actualment Amb mimo compta amb pàgina web, i és activa a Facebook i a Instagram, i encara que no es planteja la venda en línia, sí que atén les peticions que li arriben des de qualsevol part del món. “Així i tot, em sento més còmoda comprant i venent de manera personalitzada, cara a cara, oferint un assessorament al client, modificant una peça si fa falta, i ajudant i aconsellant en tot el que sigui necessari”, conclou Maria Souto.

 

 

Aquest contingut s’ha elaborat en el marc del Pla de Comerç Minorista 2017, cofinançat per la Secretaría de Estado de Comercio del Ministerio de Economía, Industria y Competitividad i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea.

 

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]