Actualitat RSS

Ángeles Atelier fa realitat els somnis de les clientes

27 octubre, 2017

Ángeles Lozano, propietària d'Ángeles Atelier / Ángeles Atelier

El negoci d’alta costura, situat al barri del Putxet, a Sarrià-Sant Gervasi, ofereix dissenys exclusius, fets a mida, amb una molt bona relació qualitat-preu i un tracte molt personalitzat

——

“Des de ben petita que m’agrada el món de la moda i la costura. En sortir de l’escola, en lloc d’anar a jugar al carrer, anava al taller d’una amiga de la meva mare que era modista i allà era feliç. Practicava amb papers i, a poc a poc, vaig començar a fer-me bruses, faldilles, vestits… i el que va començar essent un hobby s’ha convertit, després de formar-me, en la meva passió i professió”. Qui parla és Ángeles Lozano, propietària d’Ángeles Atelier, una botiga d’alta costura que va obrir les portes ara fa un any al carrer Balmes, a tocar amb Santjoanistes, al barri del Putxet.

Abans, però, l’Ángeles s’havia dedicat al món de la joieria, ja que va combinar la seva formació en patronatge i confecció amb la de disseny de joies. “Vinc d’una família de joiers de Sant Feliu de Guíxols, i sempre m’ha agradat el disseny, l’art, ja que també pinto, juntament amb el tracte amb les persones. Sóc empàtica i m’agrada atendre i assessorar els clients”, explica.

 

De la joieria a l’alta costura

Després d’uns anys dedicada al sector de la joieria, l’Ángeles va decidir fer el salt a l’alta costura i, amb l’assessorament i la col·laboració de la seva filla, que és wedding planner, va obrir Ángeles Atelier.

Els començaments mai són fàcils, i trobar un local que encaixés amb el que ella volia, en una barriada concreta i que reunís unes característiques determinades, va ser una mica desesperant. “Finalment, quan vaig trobar aquest local, ho vaig veure clar. Era el que jo buscava! Aquí tinc un espai per a la botiga, un segon espai on fer les proves i al fons el taller on confeccionar les peces. Tot molt pràctic, tant per a nosaltres com per a les clientes”. Per a l’Ángeles la ubicació és molt important, “perquè els meus vestits i complements van dirigits a una clientela específica, amb un poder adquisitiu determinat, a banda que m’encanta el barri i m’hi trobo molt a gust, com també em trobo molt bé en aquest espai, que és acollidor”.

 

Dissenys exclusius i a mida

Una de les singularitats d’Ángeles Atelier és que fa dissenys exclusius, a mida i amb teles de qualitat. “Tinc molt en compte què vol cada clienta, i intento oferir-li allò que més bé encaixi amb els seus gustos, la seva personalitat, el seu físic, l’estil que li agrada… Tot és molt personalitzat, ofereixo molt assessorament i, cuido cada detall, tant en el tracte com en la confecció; intento fer realitat els somnis de les clientes”, remarca aquesta experta que sap com aplicar els petits trucs que tenen les modistes per, si cal, dissimular determinades parts del cos o potenciar-ne d’altres. “Sé com realçar el millor de cada persona. I quan una clienta dubta, i no sap si una peça li quedarà bé, es deixa guiar per la meva experiència. Tinc seguretat en el que faig”, remarca.

Actualment, l’Ángeles s’encarrega d’atendre a les clientes, prendre mides, fer les proves, cosir, brodar… “No em queixo perquè m’agrada la feina, encara que cada peça és molt laboriosa”. També compta amb una modista i s’encarrega de formar a joves en pràctiques procedents de diferents escoles de moda, tant a la botiga com al taller.

Lozano considera que el vestit a mida, personalitzat, de qualitat, es recupera, “i no només els vestits de festa, també torna a valorar-se el fet de tenir un bon pantaló i una americana com a fons d’armari, que tant poden servir per anar a la feina com per a un fet social; són peces ben fetes que mai passen de moda”.

 

El valor dels complements

L’Ángeles té en compte tots els detalls i intenta que les seves clientes surtin de l’atelier vestides de cap a peus, fins i tot amb les joies: “Mai he deixat de banda la meva vinculació amb el món de la joieria i, quan és escaient, ofereixo diferents propostes de joies que encaixen amb els vestits, siguin de festa o de núvia”.

A més, comercialitza tota mena de complements, com sabates a mida i sota comanda totalment personalitzades: “Tenim en exclusiva a Barcelona la firma que calça a la reina Letizia”, remarca amb satisfacció. L’Ángeles també s’encarrega de tunejar bambes aplicant cintes i tota mena de guarniments, o bé pintant-les, “i que han arribat a portar fins i tot núvies!”.

 

El poder de la marca

Ángeles Atelier destaca per oferir una molt bona relació qualitat-preu i un tracte exquisit. “A vegades tinc la sensació que la gent no està acostumada a tenir un bon servei i un producte personalitzat, i aposta més per una marca que pot comprar en una gran superfície. És molt difícil lluitar i competir amb les marques, i alhora intentar fer-ne una de pròpia”, subratlla. No obstant això, l’Ángeles sap que les seves clientes valoren la feina ben feta i aquest tracte personalitzat, fet que li permet establir una relació molt estreta que fa que després d’un esdeveniment, com un casament o un bateig, la clienta li sol explicar com ha anat: “Et truquen o et venen a veure per felicitar-te per l’èxit dels vestits, fet que s’agraeix molt perquè notes que valoren la teva feina”.

 

La suma del boca-orella i les xarxes socials

Moltes de les clientes coneixen Ángeles Atelier gràcies el boca-orella, “que, sorprenentment, funciona molt bé en aquest sector”, però també a través de la pàgina web de la botiga. “Les xarxes socials m’han ajudat a donar-me a conèixer i a connectar amb les clientes més joves, encara que hauria de dedicar-hi més temps, però no en tinc massa… Així i tot, sóc activa a Facebook, penjo fotos a Instagram i a Pinterest de manera regular i ara estic modificant la pàgina web. És quelcom que no he de deixar de banda perquè és la millor manera de traspassar fronteres. Per exemple, una núvia de Qatar em va conèixer per internet i ara s’ha casat amb un dels nostres dissenys!”.

 

Els projectes de futur

Encara que va poder iniciar el negoci sense demanar cap crèdit, en aquest moment l’Ángeles es planteja buscar finançament per poder fer créixer el negoci. “El 2016 va ser millor que aquest any i començo a valorar buscar finançament extern per no anar sempre amb l’ai al cor i poden invertir en diferents projectes”, explica.

Un d’aquests projectes passa per la venda on line. En aquests moments l’Ángeles està valorant pros i contres d’obrir una nova línia de negoci relacionada amb el comerç a distància. “Es tractaria d’agafar aquells dissenys que tenen més bona acceptació, comercialitzar-los a través de la pàgina web i confeccionar-los sota comanda i d’acord amb les mides de cada clienta. Aquesta no hauria de venir a la botiga, ja que al web explicaríem com prendre les mides”, comenta Lozano, “però és una idea que he d’acabar de madurar i mirar com es pot portar a terme per tal que sigui viable”. I és que, d’idees, iniciativa i projectes no li’n falten a aquesta amant de la costura!

 

 

Aquest contingut s’ha elaborat en el marc del Pla de Comerç Minorista 2017, cofinançat per la Secretaría de Estado de Comercio del Ministerio de Economía, Industria y Competitividad i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea.

 

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]