Actualitat RSS

Aniela Parys, una aposta per la roba íntima slow

31 gener, 2019

Col·lecció de la dissenyadora Aniela Parys / Aniela Parys

La dissenyadora americana establerta a Barcelona crea col·leccions de roba íntima a partir de material sobrant i de fibres orgàniques i sostenibles

—–

El cotó orgànic, el lli, el bambú i les fibres reciclables, a més de materials sobrants d’altres indústries, són la matèria primera a partir de la qual la jove dissenyadora americana Aniela Parys crea les seves col·leccions de roba íntima, de bany i peces de vestir.

“Des de l’inici de la meva trajectòria professional –explica Aniela Parys- m’he vist fortament influenciada pel que s’anomena la moda slow, una tendència totalment oposada al fast fashion, i el meu objectiu és poder oferir una alternativa i canviar la manera com es consumeix a la indústria de la moda”.

 

Passió per la moda

Per poder oferir aquesta alternativa, el 2016 Parys va crear la marca que porta el seu nom, però la seva passió per la moda li ve de lluny. “Quan era molt jove volia ser pintora perquè m’agraden molt els colors i em permeten crear un estat d’ànim, però des de sempre he estimat la moda, i a l’edat de set anys ja vaig agafar fil i agulla i em vaig posar a cosir. Va ser llavors quan vaig aprendre a fer-me la meva roba, i quan em vaig adonar que la moda era la meva gran passió”, explica l’Aniela. En complir 16 anys va fer pràctiques en una botiga a Oregon, la seva ciutat natal, i més endavant, als 21, es va encarregar de la gestió d’una botiga que comercialitzava marques independents.

El món de l’art no li era del tot desconegut a aquesta jove americana, perquè a la seva família hi ha pintors i escriptors. “No obstant això, en el meu cas va ser el propietari de la primera botiga on vaig treballar qui es va convertir en el meu mentor. Ell em va motivar per començar a dissenyar roba com a expressió artística, i des d’aleshores que em formo de manera autodidacta i treballo en aquest sector”, explica.

 

Dels Estats Units a Barcelona

L’herència de l’esperit aventurer de la seva mare –quan tenia 17 anys va emigrar als Estats Units- i el seu somni de viatjar per Europa, el 2015 la van portar a Barcelona, “una ciutat on des d’un inici em vaig sentir com a casa, i on he decidit establir-me”.

Sis mesos després de la seva arribada a Barcelona, Parys va crear la seva marca. “Des d’un inici tenia al cap crear la meva pròpia marca de roba i va ser aquí, a Barcelona, on vaig decidir que era el moment de començar el meu projecte”. Malgrat que els inicis no van ser fàcils, entre altres coses perquè no tenia recursos, només el que havia tret de la venda del seu cotxe, i que no parlava ni català ni castellà, la bona rebuda que van tenir les seves primeres peces li va donar l’impuls necessari per continuar amb el projecte.

 

Res és impossible

Els dos primers anys l’Aniela s’encarregava de tot: dissenyava, buscava els teixits, confeccionava, feia les fotografies, responia els correus electrònics, organitzava actes… “Tot plegat va absorbir tota la meva energia –explica-, i em vaig adonar que no podia continuar sola, que necessitava ajuda”. A partir d’aquí, es va envoltar d’un equip d’amics que l’han ajudada a tirar endavant el projecte. “El meu equip és la part més valuosa del projecte, i gràcies a tots ells he pogut continuar”.

A Aniela Parys l’experiència li ha demostrat que res és impossible, “i cal ser fort i treballar amb fermesa per aconseguir allò en el que creus, sense deixar que els petits fracassos et facin tirar la tovallola!”, exclama.

 

Creacions amb valor social

Quan li demanem a l’Aniela per les seves creacions, el primer que ens diu és que “dissenyo peces que jo i les meves amigues voldríem portar. La llenceria pot anar des d’un acollidor vestit fins a bonics conjunts de roba interior per a ocasions especials. Tot el que dissenyo ho faig pensant en dones actives i creatives, que volen acabar amb els cicles de moda ràpida i prefereixen adquirir peces més respectuoses amb l’entorn i que, a la vegada, els duraran més temps”. Per això, la dissenyadora americana opta per presentar peces que puguin servir tant per anar a la feina com a un sopar especial, i sempre sense perdre de vista els materials utilitzats, com es fabrica cada col·lecció i la seva distribució.

I és que, abans de produir una nova col·lecció i introduir-la al catàleg de la seva botiga en línia, l’Aniela es planteja tres aspectes que per a ella són molt importants: com fabricarà la col·lecció, com es transportarà, i quin serà el seu cicle de vida i final.

“Crec en la moda slow, aquella en la qual la qualitat preval per davant de la quantitat, i això és el que vull transmetre amb les meves creacions, que confecciono aquí, al meu estudi de Barcelona”, apunta l’Aniela, qui vol canviar la manera actual d’entendre la moda. “La de la moda és una de les indústries més tòxiques i és responsabilitat de les noves generacions de dissenyadores intentar canviar-la i crear peces belles amb valor social”. Per aconseguir-ho, l’Aniela col·labora amb altres artistes, el que li permet crear peces i fotografies úniques, aportant una bona dosi d’espontaneïtat, singularitat i creativitat a tot el projecte.

 

Un showroom al Poblenou

Actualment la marca Aniela Parys es ven a través de la seva pàgina web http://www.anielaparys.com/, on és possible adquirir les peces de les diferents col·leccions, i la dissenyadora està treballant per tenir un showroom propi al Poblenou, a Barcelona. “És un projecte molt engrescador i em permetrà mostrar les col·leccions a la clientela”. A la vegada, no descarta obrir una botiga física, però això seria més endavant.

I també més endavant l’Aniela espera poder ampliar la seva col·lecció amb sabates i accessoris per a la dona i entrar en el món masculí. “Sempre he somniat en dissenyar roba per a home, i espero que arribi aquest moment. Mentre, però, em centro en confeccionar roba bonica i amb un valor social per a la dona”.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]