Actualitat RSS

Barcelona acull l’acadèmia de L’Oréal més gran d’Europa

5 abril, 2013

L'acadèmia L'Oréal, situada al carrer Còrsega junt al Passeig de Gràcia. / L'Oréal

Una inversió de 2,5 milions d’euros en un espai projectat per l’arquitecta Benedetta Tagliabue, ha fet possible la nova acadèmia professional de L’Oréal a la ciutat.

“Oh!”, amb aquesta expressió Benedetta Tagliabue resumeix l’encàrrec que L’Oréal li va fer. “Volien que quan s’accedís a l’acadèmia, la gent digués ‘oh!’, que ningú quedés indiferent, que se sorprengués de la bellesa, l’originalitat i la singularitat de l’espai”, explica la reconeguda arquitecta de l’estudi Miralles Tagliabue. Per aconseguir aquest efecte, s’ha treballat durant dos anys en un cèntric local de Barcelona, situat al carrer Còrsega junt al Passeig de Gràcia. Més de mil metres quadrats plens de detalls exclusius que estaran destinats a acollir els professionals d’aquesta firma.

Petits detalls barcelonins

La nova acadèmia és un espai versàtil i diàfan, dominat per sostres sinuosos i per un terra ceràmic que de seguida condueix el visitant a pensar en el modernisme de Gaudí. “Només en el terra de l’edifici, hi han treballat 20 persones, i es van fabricar 55 mil peces de terra artesanal”, apunten des de L’Oréal. Per Tagliabue, ha estat tot un repte aconseguir transformar el local en una excel·lent targeta de presentació de L’Oréal davant els seus clients de tot Europa. “En un moment com l’actual, en què el sector de l’arquitectura passa per una crisi important, aquest encàrrec ha estat una molt bona oportunitat de treballar per a la ciutat de Barcelona de nou”. Amant del detalls que volen ser protagonistes, Tagliabue explica com ha intentat que el blanc no dominés totalment l’escena: “Les peces de bambú, a les portes i al sostre ens han permès donar un toc natural a l’acadèmia i evitar que fos massa asèptica. Hem intentat aprofitar al màxim les fonts de llum natural i s’han potenciat les transparències”.

Es calcula que més de deu mil perruquers passaran cada any per aquesta acadèmia. Una activitat que ha permès crear 16 llocs de treball directe. “Volem que sigui un referent de la perruqueria europea. Aquí ensenyarem els professionals no només a aplicar nous productes, sinó a convertir un rentat de cabell en una experiència, un tractament de bellesa en una moment de relaxació”, comenta el director de L’Oréal Professionel a Espanya, Jordi Trilles. Per aquest directiu, la firma ha creat “una catedral de la perruqueria per donar formació d’alt nivell”.

Les xifres del sector

Ell, com també els principals directius de L’Oréal tant de l’Estat com d’Europa, van assistir a la inauguració de l’Acadèmia el passat mes de gener a Barcelona. “Ara tenim el doble d’espai de formació, a més, aquesta ciutat entra a formar part de la xarxa de formació internacional de la firma junt amb Roma, París i Londres”, comenta Trilles.

Aquest directiu, que ensenya a www.barcelonaesmoda.com, bona part de les noves instal·lacions de la firma, està content perquè Barcelona es dota d’una punt de referència per als professionals de la perruqueria. Tot i això, recorda: “El sector de la perruqueria no passa un bon moment. La pujada de l’IVA del 8% al 21% ha estat un cop dur. Per això hem d’estar al costat dels clients i professionals, donar-los suport i impulsar els emprenedors de la indústria de la perruqueria a Espanya”, explica Trilles.

Aquesta indústria, segons informa L’Oréal amb dades de l’Associació Nacional de Perfumeria i Cosmètica, està formada per unes 48 mil perruqueries a tot l’Estat. Un 25% d’aquesta xifra es concentra a Catalunya i les Illes Balears. Ara mateix hi hauria una perruqueria per cada 961 habitants, i només Anglaterra i Alemanya tenen més salons que Espanya, segons dades de la companyia. Pel que fa a l’ocupació, aquests centres estarien generant uns 110.000 llocs de treball directes a tot l’Estat.

Més activitat empresarial

Però l’activitat de la perruqueria al mercat europeu ha retrocedit un 3%. En aquest sentit, el responsable de L’Oréal Professionel subratlla la importància d’acompanyar els perruquers en la seva formació empresarial.

Tant Trilles com L’Oréal parlen del binomi “perruquers-empresaris”. Una combinació que es vol potenciar amb l’oferta formativa que es programi a Barcelona. “Per impulsar el sector, la millor manera és apostar pel perruquer empresari, capaç de gestionar el seu propi negoci, créixer i generar llocs de treball. Hem d’aconseguir, a més, que el client —o la clienta, perquè la majoria són dones— no només vagi a la perruqueria quan ho necessita. Si fem de l’estada a la perruqueria una experiència potenciarem les visites de les clientes i això passa per transformar el servei que donem i fer-lo més proper a un servei de sensacions i experiències”, argumenta Trilles. Per ell i la firma que representa, l’aposta de l’acadèmia vol ser també una manera de donar prestigi i servei a la professió.

Amb una àmplia zona social, que inclou cafeteria i un bulevard a l’entrada, l’Acadèmia de L’Oréal a Barcelona acollirà diferents activitats tot l’any. Hi haurà una agenda que inclou, a més dels cursos sobre les últimes tècniques i tendències, desfilades, sessions de fotos, reunions dels gremis de perruqueria, convencions i trobades anuals de les entitats dels sector.

L’Oréal, que està present en més de 130 països, va generar el 2011 una xifra de negoci entorn als 20.300 milions d’euros anuals. Compta amb 27 marques internacionals a la seva cartera. Només a l’Estat té dos mil treballadors distribuïts entre el departament corporatiu i les quatre divisions presents aquí, a més de dues fàbriques, una d’elles situada a Burgos i que es dedica a la producció internacional de productes capil·lars professionals.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]