Actualitat RSS

Barcelona Bridal Fashion Week, tendències en núvia i internacionalització

30 maig, 2016

Desfilada Naeem Khan a la BBFW / Barcelona Bridal Fashion Week

El palau 8 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona va acollir, entre el 26 d’abril i l’1 de maig, la 26a edició de la Barcelona Bridal Fashion Week (BBFW). Un esdeveniment que, com és habitual, va començar amb les desfilades de moda nupcial i va finalitzar amb el saló professional. Sis dies intensos que ens han deixat noves tendències i xifres que avalen l’alt nivell internacionalització del sector.

Noves tendències i núvies millenials

Línies més depurades, teixits més lleugers i vaporosos, siluetes més ajustades o vestits boho-chic, curts o models “dos en un”, per a les núvies més atrevides, són algunes de les tendències que es van poder veure a la passarel·la per a la temporada primavera-estiu 2017. Un total de 21 desfilades, a les que es van presentar més de 500 outfits, entre els vestits de núvia, festa i cerimònia, en les que van participar grans marques del sector, com Rosa Clará o Pronovias, així com dissenyadors com Jesús Peiró, Cristina Tamborero, YolanCris o Inmaculada García.

Les tendències no  van ser únicament protagonistes sobre la passarel·la, sinó també es van presentar, fruit de l’encàrrec que va fer la BBFW al professor de l’IESE José Luis Nueno, expert en la indústria de la moda i doctor en Business Administration per la Universitat de Harvard, les conclusions de l’estudi “Millennial Brides, néixer als 80’s, casar-se avui”. Una recerca que parla dels reptes de futur del sector de la moda nupcial a Espanya, que es resumeixen en obrir nous mercats i en adaptar-se a les demandes dels millenials, la generació que marcarà els propers anys les tendències de l’univers nupcial.

Internacionalització, bones xifres i presència de dissenyadors internacionals

Pel que fa a la internacionalització, destacar que el 58% de les 260 marques expositores que van mostrar les seves col·leccions al Professional Trade Fair eren de procedència internacional, de 17 països diferents, destacant sobretot, Regne Unit, Estats Units i Països Baixos. Prop de 20.000 vestits de núvia, nuvi, festa, comunió i complements que veurem a les botigues i els casaments durant la primavera i l’estiu de 2017.

A aquestes xifres, es sumen les d’exportacions que va presentar el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, coincidint amb la inauguració del Professional Trade Fair. Al 2015, Catalunya va exportar un volum de 278,44 milions d’euros en vestits de núvia i cerimònia, un  2,9% més respecte 2014. A nivell estatal, les exportacions en moda nupcial i cerimònia al 2015 van suposar 643,81 milions d’euros, un 4,5% més que l’any anterior.

A la passarel·la també es va apostar per la internacionalització, amb la presència de dissenyadors internacionals que van omplir la passarel·la de glamur, com el indi-nord-americà Naeem Khan -que va presentar la seva col·lecció nupcial per a la primavera 2016, juntament amb una selecció de vestits de nit i de festa de la seva col·lecció d’alta costura tardor-hivern 2016-17- i la israeliana Galia Lahav -que va presentar la seva col·lecció de vestits de núvia anomenada “N.2 of GALA by Galia Lahav-.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]