Actualitat RSS

Barcelona, líder del sector de la moda nupcial

7 juny, 2013

Pronovias / Pronovias

Es calcula que una de cada deu núvies del món es vesteix amb un disseny fet a l’Estat Espanyol. Aquesta xifra és possible gràcies a empreses com Pronovias, Rosa Clará, Raimon Bundó, YolanCris, Jesús Peiró o Inmaculada García.

Totes aquestes firmes, i moltes altres que treballen amb produccions més petites, fan possible un lideratge que és reconegut arreu del món i que s’exhibeix cada any durant la celebració de la Barcelona Bridal Week.

Segons l’organització del certamen, a l’Estat Espanyol hi ha unes 700 empreses dedicades a la moda nupcial, de comunió i de festa. Es tracta d’un teixit empresarial que estaria donant feina a unes 13.000  persones.

 

Setmana de la moda nupcial

La setmana de la moda nupcial de Barcelona és un cita anual que ja ha arribat a la seva 23a edició.

Un cop més, a principis de maig tant la Passarel·la Gaudí Núvies com el Saló Internacional NoviaEspaña van aconseguir atraure més de 25.000 persones entre professionals i públic en general.

El 60% dels compradors que es van apropar a Barcelona per conèixer de primera mà les propostes per a la propera temporada eren estrangers.

En concret Rússia, França, Alemanya, Portugal i Brasil, en aquest ordre, són els països més interessats en els dissenys fets aquí.

Les xifres mostren que un 43% del total de les exportacions espanyoles del sector nupcial són catalanes, segons les darreres dades disponibles del Departament d’Empresa i Ocupació.

El lideratge de Catalunya és indiscutible, tal com expliquen les fonts del sector.

 

Arreu del món

En aquest sentit, el volum tant de producció com d’exportació de la firma Pronovias és un element impulsor fonamental per aquesta posició de lideratge. 

Les  arrels de Pronovias es remunten a l’any 1922, quan es va obrir a Barcelona un negoci familiar anomenat «El Suizo» i  dedicat a vendre sedes, brodats i blondes.

Noranta anys més tard, aquella iniciativa s’ha convertit en una multinacional amb més 185 botigues, 3.800 punts de venda i presència a 90 països.

El centre d’operacions de la companyia es troba a El Prat del Llobregat, en un complex empresarial de 55.000 metres quadrats. Des d’allà es dissenyen 650 models de núvia i festa i dos mil accessoris l’any.

Pronovias aprofita la Bridal Week per convidar a Barcelona els seus clients internacionals més importants. I, com ja es tradició, posa el punt final a la setmana de les núvies, amb una festa-passarel·la que demostra la solidesa i singularitat de la firma.

En aquesta ocasió, la Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya va ser l’escenari triat per mostrar la col·lecció del 2014, anomenada First Love. És la primera proposta del nou projecte de la companyia, Atelier Pronovias, que van poder veure 1.800 convidats.

Al costat de Pronovias, un total de 16 marques van desfilar a Barcelona durant la Gaudí Núvies, moltes d’elles veteranes, com Raimon Bundó o Victorio&Lucchino.

Després de dues dècades d’experiència, l’organització de la Barcelona Bridal Week apostarà l’any vinent per exportar aquest certamen a Colòmbia. Amb el nom de Bogotá Bridal Week 2014, se celebrarà un certamen similar al de la capital catalana, que segons expliquen «servirà de plataforma de promoció tant per a Llatinoamèrica com per als EUA». 

 

Més que núvies

Si bé és cert que la Barcelona Bridal Week és l’oportunitat per veure les últimes tendències per a núvies, el disseny de vestits de festa i comunió té cada cop més protagonisme durant aquesta cita. De les 16 marques que varen desfilar, 6 presentaven, totalment o parcial, propostes de festa.

«Els vestits de primera comunió estan experimentant un considerable i progressiu augment. En aquests momentsconcentren el 10% del volum global del sector», afirmen des de l’organització.

La progressiva caiguda del nombre de casaments entre la població jove i també la situació econòmica actual porta les empreses a diversificar les seves línies de producte i centrar-se en el segment de festa i, especialment, en l’exportació als mercats internacionals.

 

El pressupost i els hàbits de compra

Un estudi elaborat per l’empresa Bodaclick, amb xifres de l’Institut Nacional d’Estadística, indica que l’any 2011 es varen celebrar un total de 163 mil matrimonis, un 4% menys que el 2010. La despesa generada per aquests enllaços estaria situada al voltant dels 23.000 euros, tot i que el cost mitjà dels enllaços religiosos se situaria una mica per sobre, en 25.000 euros.

En el 50% dels enllaços, el cost del vestit de núvia està entre els 1.100 i els 1.800 euros, encara que un 31% de les núvies estaria disposada a gastar-s’hi més de 1.800 euros. En la franja més baixa d’aquesta despesa, un 20% dedica menys de mil euros al vestit, segons les dades de l’estudi de Bodaclick,que es basa en una enquesta realitzada a una mostra de 200 empreses del sector i en informació del Ministeri de Treball i de la Seguretat Social.

Pel que fa als hàbits de compra, actualment 4 de cada 5 núvies prefereix la botiga especialitzada i només un 12% del total opta per un dissenyador en concret. A més, la majoria de les núvies visiten entre 3 i 5 establiments abans de decidir el vestit que portaran el dia del seu casament.

Aquestes pautes de compra són analitzades amb cura per les empreses del sector, que saben que és prioritari adaptar-se i fins i tot avançar-se als canvis que es produeixen en el mercat.

Un bon exemple d’aquesta adaptació és Rosa Clará, que facilita a les seves núvies un assistent en línia que permet la planificació del enllaços i la programació de totes les activitats prèvies al casament, amb consells i informació pràctica, a través de la seva aplicació per a dispositius mòbils.

La firma, que també compta amb una línia de vestits de primera comunió, reconeix que la situació actual els obliga a ser encara més exigents pel que fa a la internacionalització de la seva activitat. Rosa Clará, com ja es tradició, va ser l’encarregada d’inaugurar la Bridal Week de Barcelona.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]