Actualitat RSS

Barcelona realça els seus establiments singulars

26 juliol, 2018

Sombrerería Mil forma part de la iniciativa Barcelona Unique Shops / Barcelona Turisme Shopping City

Barcelona Unique Shops, un segell que uneix els comerços més emblemàtics, autèntics i diferents de la capital catalana

Barcelona és una ciutat de botigues. Unes botigues que, malgrat la pressió de les grans cadenes i franquícies, lluiten per ser úniques i singulars, i a la vegada aportar valor a la ciutat. Entre aquestes trobem establiments de tota mena: uns són centenaris i emblemàtics, amb una llarga tradició i història, com Sombrerería Mil, Estamperia San José, Herboristeria del Rei, La Mallorquina o La Manual Alpargatera, i altres destaquen per la seva aposta per l’art i el disseny, com Comaposada Joiers, Mercedes Mestre Atelier Flamenco, Begemot Art & Fashion Gallery o Joid’Art, juntament amb les botigues dels museus, com la de la Casa de les Punxes i les dels museus Egipci i de la Xocolata. A més, a la ciutat també hi trobem botigues d’artesania i regals –Konema, Fili Plaza Barcelona, Elomi, Itaca, etc.–, i de moda sostenible, com Skunkfunk, Amapola Vegan Shop i Greenlifestyle, entre altres. Totes elles conviuen amb harmonia amb els establiments que ofereixen productes gourmet i delicadeses gastronòmiques, com Casa Gispert, Vila Viniteca o Oleoteca la Chinata Barcelona, entre altres. Avui totes elles tenen un segell que les uneix: Barcelona Unique Shops.

Es tracta d’un projecte impulsat per Turisme de Barcelona, amb la col·laboració de Barcelona Oberta, amb el propòsit d’expandir més enllà del Barcelona Shopping Line l’oferta comercial de la capital catalana, i mostrar aquells establiments que, per un motiu o un altre, es diferencien de la resta i fan ciutat. A més, són comerços que es troben en els diferents barris i que proporcionen noves alternatives a aquells visitants que tenen inquietud per conèixer altres zones de Barcelona.

Per tal de donar a conèixer aquestes botigues, Turisme de Barcelona ha editat una guia que compta amb el finançament del Programa de Comerç Minorista, en quatre idiomes, i també un portal amb informació detallada de cada establiment: Barcelona Shopping City – Tiendas o Barcelona Shopping City – Unique Shops.

 

Un tastet de botigues úniques

 

Sombrerería Mil: barrets amb història

Sombrerería Mil, situada al carrer Fontanella, 20, al Barri Gòtic, és un establiment dedicat al món del barret i complements afins des de l’any 1917, “encara que som artesans barreters des del 1856”, apunta Núria Arnau, propietària de Sombrerería Mil i membre de la quarta generació que està al capdavant del negoci familiar.
Arnau destaca que el seu és un establiment emblemàtic “perquè de barreteries especialitzades n’hi ha poques. A més, som l’única que queda a la ciutat que tingui taller propi on fabriquem, reparem i netegem tota mena de barrets”. El negoci, que ha sabut conservar la solera i tradició d’un comerç centenari, és reconegut per l’experiència i coneixement del producte, i per disposar d’una àmplia oferta pensada per a tota mena de clientela. “Tenim gorres i barrets per al dia a dia juntament amb altres més exclusius i individualitzats”, explica la propietària de Sombrerería Mil, qui destaca que tenen clients d’aquí i de fora, “molts dels quals ens visiten quan venen de nou a Barcelona”.
Núria Arnau valora molt positivament el fet d’haver estat seleccionats per formar part de la iniciativa Barcelona Unique Shops: “Tant els barcelonins com els estrangers acostumen a buscar informació en portals fiables com el de Turisme de Barcelona, i tenir-hi presència ens dona prestigi, és com un aval”, remarca aquesta experta en el sector de la barreteria, qui afegeix: “De cara els turistes també és molt positiu, perquè veuen que comptem amb el suport de les institucions i que funcionem bé”.

 

La Manual Alpargatera: pioners i únics

La Manual Alpargatera (carrer Avinyó, 7, Barri Gòtic) és una botiga i taller artesanal que des del 1941 es dedica al disseny i la fabricació d’espardenyes diferents, totes elles resultat de la suma d’innovació i tradició. “Vam ser els primers a fer espardenyes amb taló –explica Joan Carles Tasies, propietari de La Manual Alpargatera–, encara que després, a la dècada dels setanta, va ser Yves Saint Laurent qui les va popularitzar”.
Avui són l’únic taller d’espardenyes que queda a Barcelona, i on es fabriquen les espardenyes que fan servir els Mossos d’Esquadra en el seu uniforme de gala. “Encara cosim les espardenyes de cara el públic, i si el client ens porta la tela o ens indica com les vol, les fem personalitzades i úniques”, remarca Tasies. El propietari de l’establiment també es mostra orgullós de tenir un fulletó informatiu traduït a 55 idiomes “pels mateixos clients, de manera gratuïta”, i que el seu establiment aparegui citat en més d’una ocasió en el darrer llibre de l’escriptor barceloní Carlos Ruiz Zafón.
Avui molts visitants consideren La Manual Alpargatera un dels punts als quals cal anar per conèixer una mica millor l’essència de la ciutat. I és que es tracta d’un espai emblemàtic, únic, amb un producte autèntic, “i és que som un element icònic de la ciutat”, subratlla el propietari de l’establiment.
Encara que darrerament s’han obert negocis de venda d’espardenyes al Barri Gòtic, “que volen semblar tradicionals però no ho són”, La Manual Alpargatera continua essent un referent gràcies a l’equilibri entre tradició, creativitat i innovació.

 

Comaposada Joiers: quan la cultura es converteix en joia

Al carrer Gran de Gràcia, 42, al barri de Gràcia, hi trobem la botiga L’Hora Exacta, la joieria i rellotgeria de Comaposada Joiers. Actualment, al capdavant del negoci familiar hi trobem Elisabet Vall Comaposada, membre de la tercera generació. “Dissenyem i fabriquem joies inspirades en la cultura de Barcelona”, explica l’Elisabet. “Són peces úniques, que no es troben en cap altra ciutat, el que fa que siguin molt especials i singulars i aportin un valor afegit”.
La firma ha creat diferents col·leccions d’aire cultural inspirades en els fons dels museus i en fragments de l’arquitectura del país, tocant temes tan diversos com el modernisme, el cubisme, el romànic i el gòtic. “Els nostres productes també es distribueixen a través de les botigues dels museus, i als establiments de la Pedrera, la Sagrada Família o el MNAC, entre altres, s’hi poden trobar col·leccions nostres”, apunta Vall, qui detalla que “hem dissenyat i fabricat la col·lecció de joies específiques del fons artístic del romànic i el gòtic del MNAC”.
Per a la propietària de Comaposada Joiers, comptar amb el segell de Barcelona Unique Shops és molt positiu, “ja que, en constar d’una guia i una pàgina web, et permet arribar a un públic al qual les petites empreses familiars de barri no podem accedir. D’aquesta manera podem atreure aquelles persones que, fent un dels recorreguts que es proposen a la guia, optin per arribar fins aquí i ens vulguin conèixer”. Vall també destaca la importància de poder oferir tant al client local com al visitant la possibilitat de conèixer establiments diferents, “on fer compres alternatives, que li permetin sortir del que és habitual”.

 

 

Aquest contingut s’ha elaborat en el marc del Programa de Comerç Minorista 2018, cofinançat per la Secretaría de Estado de Comercio del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo i el Fondo Europeo de Desarrollo Regional (FEDER) de la Unión Europea.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]