Actualitat RSS

Barcelona s’enjoia

22 setembre, 2010

En total, el certamen Joia va reunir 80 artistes nacionals i internacionals. / JOYA

La segona setmana de la Joieria Contemporània de Barcelona mostra les tendències de les joies d’autor en temps de crisi.

Explicar històries molt personals a través de les joies o interpretar el món amb metalls i pedres és avui una mica més complicat a causa de la caiguda de la demanda del sector de la joieria. Per això, durant la segona setmana de la Joieria Contemporània de Barcelona (Joya), que va tenir lloc al Convent dels Àngels del 16 al 18 de setembre, es va veure una creativitat més cenyida a la conjuntura econòmica actual. Materials més senzills, menys or i peces més assequibles van ser el denominador comú d’uns treballs que no van deixar de fer somiar els assistents de la trobada, principalment compradors, artistes i públic general.

En total, el certamen Joia va reunir 80 artistes nacionals i internacionals. Entre els noms més destacats es trobaven el francès Benjamin Lignel, els alemanys Michael Berger i Claudia Lassner o l’anglesa Liana Pattihis. A més, Klimt 02, La Basílica Galería i DTerra, tres importants galeries espanyoles de joieria contemporània, també van ser-hi presents.

El punt i final d’aquesta trobada, que va voler estar present a la ciutat a través de diferents circuïts per les joieries de Barcelona, el van posar el lliurament de diferents guardons que reconeixen el treball d’aquests joiers. Entre ells, el premi Enjoia’t del FAD.

El saló Joia, que se celebra anualment, vol contribuir a posar de relleu la joia contemporània d’autor i a dinamitzar un sector que des de l’inici de la crisi i fins al gener de 2010, ha vist caure la seva facturació un 35%.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]