Actualitat RSS

Barea Barcelona impulsa la línia nupcial i obrirà nous punts de venda

13 febrer, 2014

Barea Barcelona. Primavera-Estiu 2014

Una línia de núvies, nous punts de venda i la consolidació de la col·lecció de festa són alguns dels projectes ens els quals està treballant Barea Barcelona.

L’equip format per Maria i Anna Gómez-Papí i Alícia Arteaga està carregat d’energia, projectes de present i futur i moltes ganes de continuar impulsant la marca de moda que van crear fa quatre anys, Barea Barcelona. Des de llavors no han parat. El concepte inicial de marca és el mateix, però al seu entorn han nascut noves iniciatives i estratègies de negoci. Algunes d’elles, es materialitzen aquest 2014. «Ara llancem la nostra primera col·lecció de núvies. Estem creant un espai on les futures núvies i convidades trobin tot allò que necessiten com el vestit, és clar, però també l’assessorament estilístic, el maquillatge, disseny floral i les invitacions», explica Arteaga.

Aquest repte el desenvoluparan en paral·lel a la consolidació de la línia de festa: «Actualment tenim dues marques i tres línies. D’una banda, Barea Novias, que inclou una col·lecció a l’any i nous models dins de la temporada. De l’altra, la marca Barea que té dues línies, la de festa i la casual, i inclouen quatre col·leccions l’any, dues per línia».

Una marca moltes cares

Sota el paraigües de Barea Barcelona hi ha, per tant, diferents projectes; però, com expliquen les seves creadores, tots es mouen amb el mateix esperit: «La marca té un objectiu molt clar que és vestir la dona potenciant els seus atributs, realçant i entenent les formes del cos femení. Busquem formes elegants i femenines, teixits de qualitat i tons neutres. Ens deixem guiar pel concepte de fons d’armari. Les nostres línies són fresques i es traslladen així a un vestit de núvia, a un per a ocasions especials o a un per a cada dia».

Aquestes tres empresàries i emprenedores van decidir també que un altre tret distintiu de la firma seria la seva producció local. «Produïm dins de l’àrea metropolitana de Barcelona. Per a nosaltres és una fortalesa que ens garanteix immediatesa i equilibri entre la necessitat i l’oferta. Podem fer el seguiment de la producció i del control de qualitat», explica l’Anna Gómez-Papí, qui juntament amb Areaga s’encarrega de la distribució de la marca i l’atenció al client. Els dissenys i el patronatge de Barea Barcelona, els lidera Maria Gómez-Papí, mentre que l’empresa té el departament financer i de comunicació externalitzat. Aquesta estructura els ha ofert l’estabilitat necessària per poder néixer i impulsar la marca en un entorn econòmic clarament difícil.

Mirar endavant

Però el cert és que per a Barea Barcelona les adversitats són moments per créixer. Per això ara no alenteixen els passos sinó que fan grans apostes. Al maig del 2013, per exemple, obrien el seu punt de venda al carrer Laforja de Barcelona. «Allà conviuen les nostres col·leccions de festa i núvia amb la línia més casual. I tenim previst noves obertures per al 2015», assegura Arteaga.

A més, l’any que acabem de deixar enrere, el 2013, va estar marcat per la posada en funcionament de la botiga en línia. «Aquest és un canal lent, sobretot per a les marques menys conegudes. Però nosaltres valorem aquest any de funcionament com a positiu tant pel que fa a les vendes, com també perquè serveix als nostres clients per consultar les col·leccions. Aquesta funció no la vàrem preveure i és molt útil ja que les clientes vénen més motivades per emprovar-se els dissenys a la botiga física», analitza la responsable de la marca.

Les tres empresàries estan convençudes que arrencar i posar en marxa Barea Barcelona els ha servit per «aprendre a confiar en els seus propis instints». Sens dubte, els clients han estat una altra de les grans fonts de formació per a elles: «Obrir la botiga pròpia i tenir contacte directe amb el client final ha sigut l’aprenentatge més gran per a l’empresa. Això ha estat el que ens ha permès millorar i aprendre més que qualsevol altre element».

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]