Actualitat RSS

Bitti revoluciona el món de la puericultura

4 octubre, 2019

Bitti, la nova botiga situada a l'avinguda Josep Tarradellas 155 de Barcelona

La nova botiga, situada a l’avinguda Josep Tarradellas 155 de Barcelona, s’ha convertit en un referent en l’àmbit de la puericultura

 

A Bitti el concepte “puericultura” adquireix una nova dimensió. Íngrid Puig i Lluís Martí, propietaris del negoci, han apostat per la qualitat, la innovació, la professionalitat i un disseny molt estudiat, cuidant cada detall –des dels colors a la il·luminació, passant per la distribució dels productes i les marques o l’ús de les noves tecnologies– per a la seva nova botiga situada a l’avinguda Josep Tarradellas, 155, de Barcelona, i inaugurada recentment.

 

Els inicis: del màrqueting a la puericultura

Per conèixer els orígens de Bitti, comerç especialitzat en puericultura i mobiliari infantil, ens hem de remuntar a l’any 2003, quan el matrimoni format per l’Íngrid i el Lluís, dos publicistes que fins aleshores s’havien dedicat de ple al món del màrqueting, van decidir fer un canvi en la seva trajectòria professional i, com a bons emprenedors, van embarcar-se en un nou projecte. “En aquells moments esperàvem el nostre primer fill i, com a pares primerencs, vivíem aquella etapa amb molta il·lusió i expectativa”, explica l’Íngrid. “Vam visitar diversos comerços per informar-nos abans de comprar allò que necessitaríem per al nadó, i ens vam adonar que tot el que vèiem era millorable, que es podia fer un pas més en la selecció de les marques, en la imatge, en el plantejament del negoci… I vam decidir muntar una botiga de puericultura amb una selecció de productes de gamma alta, de molta qualitat, dirigint-nos a un target de classe mitjana i alta”.

Abans de començar, però, l’Íngrid i el Lluís van fer un pla de negoci, “perquè teníem clar que abans d’aixecar la persiana ens calia fer un estudi per conèixer la viabilitat del negoci i de les diferents marques, la inversió requerida, el tipus de productes i de proveïdors, etc.”. Una vegada ho van tenir tot estudiat, van començar a buscar el local “en un moment en què Barcelona estava en una bombolla immobiliària brutal”, remarca l’Íngrid.

 

La importància de la ubicació

Des d’un inici van tenir clar que no necessitaven una zona comercial de primer ordre, “perquè els futurs pares es desplacen on faci falta per anar a comprar allò que necessitaran per al seu bebè”, però eren conscients que la ubicació i la visibilitat del local eren dos aspectes a tenir molt presents. Finalment, després de molt buscar van trobar un local a l’avinguda Josep Tarradellas, i tant l’Íngrid com el Lluís es van abocar en el seu nou projecte.

La professionalitat i la visió del negoci els va permetre començar a créixer, i va ser aleshores quan es van adonar que no havien valorat que, si volien tenir estoc, necessitarien un magatzem més gran perquè els productes de puericultura ocupen molt espai. “Davant aquesta realitat, vam començar llogant magatzems externs, però també necessitàvem més espai per a oficines perquè vam contractar més gent per a la gestió interna del negoci, i va arribar un moment en què teníem cinc locals distribuïts per diferents edificis del barri, el que era inviable pel que fa a costos, procediments, gestió de la feina interna, logística…”, remarca la propietària de Bitti.

Cal tenir present que, en el sector de la puericultura les marques de gamma alta donen exclusivitat de zona. Per tal de mantenir-se dins els límits de l’àrea d’influència, a l’hora de buscar un nou emplaçament el Lluís i l’Íngrid no es podien allunyar d’on tenien la primera botiga. “L’exclusivitat de zona és molt positiva, perquè saps que no tindràs competència a prop, però et limita molt a l’hora de buscar un nou local que, en el nostre cas, havia de ser més gran que el que teníem, ja que ens calia un bon magatzem, i que tingués visibilitat, perquè per a nosaltres l’aparador és molt important”.

Finalment, amb constància, perseverança i esforç, van trobar un local de 500 metres quadrats –dels quals la meitat són d’exposició i venda al públic– que s’adequava a les seves necessitats. “D’aquesta manera podem tenir tot el negoci en un mateix espai; a més, hem incrementat l’experiència de compra del ciutadà incorporant nous serveis i nous elements a la botiga, com les pantalles tàctils informatives. Tot plegat ens ha permès millorar l’exposició que teníem”, apunta.

 

Punts forts: serveis i professionalitat

Entre els punts forts de Bitti destaquen els serveis que ofereix tant en la venda com en la post venda i la professionalitat. “A més de donar molta informació i consells, oferim diferents serveis com les llistes de naixement, els cotxets de cortesia per si se t’avança el part o se t’espatlla el cotxet, o bé te’l deixem perquè puguis provar si entra a l’ascensor de casa o al maleter del cotxe. Són serveis que la clientela valora molt i que, juntament amb la professionalitat i un tracte molt personalitzat, ens han de diferenciar de la venda en línia. A més, quan un client ve a la nostra botiga sap que trobarà una persona que sempre donarà la cara, que li oferirà una resposta i una solució, fet que no sempre passa quan només hi ha una plataforma o botiga en línia, i no física”.

Una altra de les particularitats de Bitti és l’assessorament. “Els futurs pares acostumen a venir a la botiga molt ben informats, però alhora ens demanen assessorament en temes com les motxilles portabebès, els cotxets, la seguretat a l’automòbil, la lactància, els extractors de llet, etc.”. Per poder-los informar amb professionalitat i ser un referent de la desena de grans firmes amb les quals treballen, els propietaris de Bitti aposten per la formació i el reciclatge continuat. Ho fan assistint als cursos que ofereixen les marques quan treuen novetats o hi ha canvis en les normatives, i als tallers que organitzen entitats com la Cambra de Comerç de Barcelona, “que ofereix cursos que ens permeten tenir una visió molt real de l’actualitat”, remarca la propietària de Bitti.

A la vegada, tant l’Íngrid com el seu marit, el Lluís, assisteixen a fires per copsar els canvis que viu el sector, conèixer les darreres novetats i prendre-li el pols al mercat.

 

La venda en línia

Bitti no ha volgut deixar passar el que representen les vendes en línia i al llarg de la darrera dècada s’ha bolcat en la seva pàgina web. “El 2008, quants molts sectors estaven en crisi, nosaltres ens vam plantejar si obrir una nova botiga física en una altra zona de Barcelona o potenciar la venda en línia –explica l’Íngrid–. Finalment vam prendre dues decisions: treballar només marques de gamma alta pensant en un públic amb un determinat nivell adquisitiu, i obrir i potenciar la botiga en línia que ens permetés arribar a tot arreu. Avui tenim clients de la resta d’Espanya, però també de Sud Amèrica, dels Països Àrabs… Impulsar la pàgina web va ser una decisió molt encertada, i avui un membre del nostre equip es dedica específicament a gestionar la web i una persona del magatzem s’encarrega de les comandes en línia, que creixen any darrere any”.

 

La web, el millor catàleg

Un altre dels avantatges de tenir una pàgina web molt potent és que els serveix de catàleg. “La web és el millor catàleg que podem oferir als nostres clients. A la botiga no tenim catàlegs en paper, tota la informació la tenim bolcada a la pàgina web i l’equip de la botiga treballa l’atenció al client des de la pàgina web, on es mostren tots els productes que tenim i les seves característiques, com es poden personalitzar, etc.”.

A més de ser una eina molt útil per al comerciant, la pàgina web també és una ajuda per al client. “Aquest ve a la botiga a mirar i tocar el producte i després a casa, des del mòbil, la tauleta o el portàtil, pot revisar tot el que li hem explicat, valorar pros i contres de cada marca o producte, i decidir-se”, conclou l’Íngrid.

 

 

Aquest contingut s’ha elaborat en el marc del Programa de Comerç Minorista 2019, cofinançat per la Secretaría de Estado de Comercio del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo i el Fondo Europeo de Desarrollo Regional (FEDER) de la Unión Europea.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]