Actualitat RSS

Bóboli assoleix els objectius del 2010

8 octubre, 2010

Botiga Bóboli a Taiwan.

L’empresa familiar de moda infantil està complint els terminis que s’havia marcat a principis d’any d’obrir una botiga exclusiva al mes. Sant Sebastià, Saragossa, Vic i Tenerife són alguns dels emplaçaments escollits.

Com moltes altres empreses del sector, des dels seus inicis s’han anat adaptant a les noves necessitats dels consumidors i a la inèrcia donada per la conjuntura econòmica del moment. Així, durant els seus gairebé 30 anys han anat modificant la seva estratègia de negoci, i el que va començar amb la fabricació per a d’altres marques ha anat evolucionant fins a la venda del concepte complet de Bóboli.

Markus Förster, director comercial de l’empresa, explica que en el moment en què la multimarca anava a menys es van replantejar donar la volta i desenvolupar un concepte de botiga complet. Sense deixar de banda el canal multimarca, que tant els ha funcionat, volien vendre un concepte de retail complet, amb una botiga uniforme, en la qual s’encarreguessin de tots els detalls, des del marxandatge, fins a la gestió del producte. El resultat és que en “sis setmanes podem muntar una botiga nova”. Per fer-ho, calia fer-se amb un equip que conegués l’essència de la marca fil per randa. Així, van ampliar la plantilla per integrar un arquitecte i un equip visual. Ara el seu valor afegit és el control de tota la cadena de valor, “el disseny, els prototips, la producció i la logística, les vendes i el retail”, assegura.

És una fórmula que han traslladat a l’estranger i que, segons Förster, ha tingut una molt bona rebuda. Gràcies, en bona part, a Internet “molta gent ens contacta perquè busquen un concepte nou, ja siguin grans magatzems, com cadenes” i això “només amb producte no seria suficient”.

Per competir amb marques com Kiddy’s Class, Mayoral o Benetton, havien de trobar el seu avantatge competitiu i explotar el potencial que ofereix cada país. Förster explica que així com Espanya és líder mundial en moda assequible, s’ha de saber aprofitar els països, per exemple, que tenen hiverns durs en què les compres en centres comercials tancats s’allarguen, o bé els països amb estius de temperatures extremes, que fan que la gent es refugiï en botigues amb aire condicionat.

Internet també els ha ajudat a donar-se a conèixer. Els usuaris espanyols compren cada cop més per la xarxa i per això col·laboren amb portals com Privalia. A més, “la botiga online ens genera tràfic a la botiga offline, especialment la d’un públic menys atrevit que prefereix emprovar-se les peces abans de comprar-les, però ja que ja ha fet la primera tria a la nostra pàgina web”, afegeix.

Amb seu a Mataró, l’empresa compta amb 42 botigues exclusives i una xarxa de distribució que ven a 800 botigues especialitzades. En el mercat internacional està present a 42 països a través de més de 500 punts de venda i tenen una sucursal pròpia a Itàlia.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]