Actualitat RSS

By Biombo, moda per a les millors festes confeccionada aquí

26 setembre, 2017

Maria Molins, propietaria de la botiga By Biombo / Crèdit: Berta de la Presa / By Biombo

By Biombo vol obrir altres punts de venda fora de Barcelona per als seus vestits de festa dissenyats i produïts a casa.

—–

Durant tres anys,  Maria Molins Tura obria un cop al mes un local del centre de Barcelona per atendre les seves clientes amb cita prèvia. Allà, venia vestits de festa i per a ocasions especials que comprava al Regne Unit. La seva primera venda va ser al 2009.  “Vaig viure a Londres un temps i vaig identificar vàries marques que m’agradaven, com Blush o Goldie –recorda-, vaig decidir portar-les a Barcelona i vendre-les a clientes d’aquí. M’agradava molt la moda i combinava la meva feina com a periodista amb la meva botiga”. En aquella època, aquesta empresària i també dissenyadora, treballava al diari La Razón i quan tenia festa, aprofitava per atendre les seves clientes. “Vaig portar de Londres marques que a mi m’agradaven i l’èxit va ser instantani. Em donava a conèixer a través de Facebook, del correu electrònic i sobretot, del boca-orella. Els preus dels models eren assequibles. Abans, per anar a un casament, només tenies dues opcions: gastar-te forces diners per fer-te un vestit a mida o comprar-ne un d’una cadena de moda”, recorda Molins explicant que la seva aposta va suposar un punt mig dins l’oferta que ja existia.

Quan va obrir la primera botiga By Biombo al públic general, al 2013, un vuitanta per cent del producte que tenia Molins era multimarca –firmes principalment, britàniques- i l’altre vint per cent restant, el formava la seva pròpia col·lecció. Ara, aquests percentatges s’han invertit.  “La majoria són productes dissenyats per mi i sempre amb un punt d’exclusivitat –explica Molins. Escullo el to de cada vestit, m’inspiro en el color d’una flor, del cel o qualsevol altra cosa. A partir d’aquí, es crea aquest to, que no el trobes pre-definit en una carta de colors. Això la clienta ho sap apreciar”.  Color i tons molt ben pensats i teixits de qualitat. Aquests són dos dels ingredients bàsics dels dissenys que firma Molins per By Biombo. “La meva idea és que la gent pugui anar a un casament per un preu que està entre els 250 i els 450 euros. Sempre garantim l’exclusivitat no només amb els colors i les sedes naturals sinó sobretot, perquè cada model només té cinc peces del mateix color i de diferents talles”, subratlla Molins.

 

Produir a prop

Per una marca com By Biombo que, de moment, només té un punt de venda, no és senzill produir tan pocs vestits de cada model. La majoria de tallers de confecció no estan disposats a treballar en aquestes condicions. Molins però n’ha trobat un a l’Hospitalet del Llobregat,  amb el que fa anys que col·labora i del que destaca la seva destresa per treballar amb sedes naturals i tintades com les dels seus vestits: “La majoria de tallers et demanen un mínim de cent unitats per model. Jo no en vull fer més de cinquanta. El meu taller m’ho permet. Està especialitzat en una producció més artesanal. Podria produir més econòmicament fora d’aquí, però prefereixo apostar per un taller que té modistes i patronistes de tota la vida. Aposto pel meu país i per la gent que treballa en aquest ofici”. Les paraules de Molins també contenen però una certa preocupació per la falta de mà d’obra especialitzada en la confecció de qualitat com la de By Biombo. “Pateixo pel que passarà quan aquesta gent es jubili”, assegura.

Produir a prop de la seva botiga té una altra avantatge: “Cada dia puc supervisar la producció, si cal. Les mostres m’arriben molt ràpidament i això no té preu. Si vols controlar el teu negoci el més important és la producció. Si hi ha un petit error en aquest procés i no ho pots veure a temps, perquè la producció està lluny, això pot significar el fracàs d’una temporada sencera”.  No només la producció és local, sinó també molts dels teixits de la col·lecció de By Biombo es compren a la casa Gratacós de Barcelona. “Sempre que vaig a fires de teixits, miro els proveïdors locals. Gratacós té unes sedes i creps de molta qualitat”, assegura Molins.

 

Arrels

Les dues àvies d’aquesta empresària i dissenyadora són essencials per entendre la seva passió per la moda. Amb elles va tenir el primer contacte amb aquest món. Una tenia una gran destresa cosint i a l’altra l’apassionava anar ben vestida. Elles són la raó per la que Molins va decidir que el nom de “By biombo” sintetitzava molt bé el que ella proposa amb la seva firma. “Els paravents (biombo en castellà) tenen molt a veure amb la moda. S’hi entra d’una forma i se n’hi surt d’una altra. També, tenen molt a veure amb el passat. D’alguna manera, em recorden alhora, a les meves àvies i al món de la moda” explica.

Molins parla amb molta seguretat quan se li pregunta què vol una clienta quan busca un vestit per anar a una celebració. Ella ja fa vuit anys -quatre d’ells en exclusiva- que treballa en aquest sub-sector de la moda. Sobre l’evolució de la venda dels vestits de festa, destaca que els darrers anys s’han caracteritzat per una gran especialització de les clientes.  A Molins li costa trobar les paraules per explicar aquest fenomen i diu: “La gent ara es preocupa molt més pels casaments. Estan de moda i hi ha centenars de blogs i experts com els wedding planners. Els nuvis no només pensen en els seus vestits si no en molts més detalls. Els casament s’han convertit en quelcom molt més complex que per exemple, quan els meus pares es van casar. Això impacta molt positivament en el meu negoci. Els nuvis volen un casament espectacular i les convidades volen estar a l’alçada. Moltes no volen repetir el vestit. Per això pensen molt bé la seva imatge per aquell dia. A més, hi ha una altra novetat, les dames d’honor. Recentment, sovint venen tres o quatre noies que volen el mateix vestit!”.

Quan una clienta entra a By Biombo vol sortir amb tot el look complet per a la seva festa. I per això, un bon assessorament és imprescindible per aconseguir tancar una venta i fidelitzar una clienta. “Has de fer d’estilista. En el món de la moda per a festes, la gent vol que li diguis com combinar el vestit amb un tocat o quines sabates i roba interior hauria de portar”, explica Molins destacant la importància de tenir un bon equip de vendes a les seves botigues. Ara bé, Molins està convençuda que quan una clienta torna a By Biombo, ho fa perquè la qualitat dels seus teixits “no és comparable a un polièster, el material que més sovint s’utilitza per als vestits més econòmics”. Però a més de la qualitat By Biombo té un altre atractiu. És punt de venda exclusiu a Barcelona de diverses firmes de moda espanyola de vestits de festa. Color Nudes, Panambi, Vanderwilde o Handl juntament, amb Nana Golmar i Mimoki són marques que Maria Molins ven a la seva botiga del carrer La Forja de Barcelona. Aquesta combinació de dissenys propis i propostes d’altres firmes ha fet que el seu negoci hagi crescut amb força en els darrers anys. Per això quan pensa en el futur es planteja obrir nous punts de venda: “M’agradaria poder estar present en altres ciutats espanyoles i a més tenir una botiga més gran a Barcelona. La que tenim ara s’ha quedat petita. Obrir a Madrid o altres capitals seria important perquè hi ha moltes clientes que m’ho demanen. Abans feia vendes puntuals per internet o viatjava per algunes ciutats amb l’stock per vendre’l. Ho vaig fer durant cinc anys i la clientela en aquests punts està fidelitzada i noves botigues allà podrien funcionar”.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]