Actualitat RSS

Calserra, la botiga de les marques de qualitat

27 octubre, 2017

Botiga multimarca Calserra al centre de Vilanova i la Geltrú / Calserra

Amb dos establiments al centre de Vilanova i la Geltrú, s’ha especialitzat en roba de firmes líders per a home i dona, i enguany ha obert la botiga virtual

—–

Els orígens de Calserra –botiga multimarca de roba per a home i dona– es remunten a l’any 1913 quan Gonçal Serra i Massana va obrir un negoci de venda de gorres al carrer Progrés, 19 de Vilanova i la Geltrú (avui carrer dels Caputxins). Uns anys més tard van regentar el negoci les seves filles, la Rosa i la Margarida, les quals, el 1969, el van traspassar al matrimoni format per Pere Campuzano i Maria Antònia Canadés. Avui, la segona generació, integrada per la Judit i la Gisela, és l’encarregada de tirar endavant aquest negoci familiar que compta amb dos establiments: el de roba per a home al carrer Caputxins, 28, i el de dona al bulevard Roxi 1, al carrer Col·legi, 29, de Vilanova i la Geltrú, i una botiga virtual: calserra.cat.

 

Passió per la moda

Tant la Judit com la Gisela es defineixen com unes “entusiastes de la moda”, i intenten transmetre aquesta passió a la seva clientela. “Intentem que el client es trobi a gust a la botiga, l’ajudem i l’assessorem a l’hora de triar allò que més li escau, el tractem de tu a tu i li oferim un tracte molt personalitzat”, remarca la Gisela, que dirigeix la botiga de roba de dona. “Podríem dir que els nostres clients són gairebé amics –afegeix la Judit, que s’encarrega de la botiga d’home–, ens coneixem des de fa molts anys i confien en el nostre criteri”.

 

Multimarca i de qualitat

A més d’aquest assessorament personalitzat, un altre dels trets distintius de Calserra és la qualitat. “Quan va venir la crisi vam decidir baixar una mica el nivell i optar per marques una mica més econòmiques, però ràpidament vam remuntar i vam continuar apostant per les mateixes firmes i la qualitat que des de sempre ens ha caracteritzat”, explica la Gisela. I és que, segons les germanes Campuzano, moltes botigues multimarca que havien estat referents han desaparegut per cometre l’error de baixar el nivell, “i el públic que hi acostumava a comprar ja no hi troba allò que busca i deixa d’anar-hi”.

Segons els resultats d’una enquesta que ha fet Calserra recentment, la clientela valora positivament que l’establiment mantingui o incrementi la qualitat de les marques que comercialitza. “Aquesta resposta ens va sorprendre –apunta la Judit–, ja que pensàvem que, amb la crisi, el que se’ns demanaria era abaixar qualitat i preus”. Així i tot, les empresàries vilanovines són conscients que han sobreviscut a la crisi gràcies a l’especialització –cada una s’ha centrat en un àmbit concret, home o dona– i a saber retallar “en el propi sou, en les despeses, en el nombre d’establiments… Nosaltres teníem quatre botigues a Vilanova, i ara només en tenim dues: una d’home i una de dona, i les altres dues les hem llogat”, comenta la Gisela.

 

Proveïdors d’arreu

Per mantenir aquesta aposta per la qualitat, a Calserra hi trobem les primeres marques nacionals i internacionals de roba per a home i dona. “Hem de viatjar sovint a Madrid per contactar amb els proveïdors de les millors marques, ja que la majoria estan a la capital –explica la Gisela, tot afegint–, però per motius d’espai no tenim previst ampliar les firmes que tenim a la botiga, ja que no podem encabir-hi més gènere, i el que fem és que, si veiem que una marca no funciona, la substituïm per una altra”.

Segons les germanes Campuzano, el producte italià és el que es ven millor, tant en home com en dona, encara que les firmes nacionals cada vegada tenen més sortida. “Hem observat que a la gent li agrada comprar producte local, alhora que les marques d’aquí han fet un esforç per millorar en el disseny, la qualitat i el servei que donen a les botigues, així com les condicions que ens ofereixen, especialment pel que fa al pagament i al canvi de productes. Que, per exemple, una firma et permeti canviar la mercaderia sempre t’ajuda i això pot fer que et decantis per aquesta abans que per una altra”.

 

El repte del 2017

Des de fa temps, Calserra té presència a les xarxes socials a través de Facebook i Instagram, però el repte que es van posar les seves propietàries per a aquest 2017 va ser tenir la pàgina web totalment operativa –actualment ja hi han introduït entre el 70 i el 80% dels productes que tenen a les botigues físiques– i començar la venda en línia.

“Érem conscients que la pàgina web era un aparador més, i calia invertir-hi temps i recursos. Avui podem dir que tenim tres botigues, les dues físiques i la virtual, i encara que aquesta darrera és la més difícil, ja que la competència és molt dura, volem continuar apostant-hi”, explica la Gisela. Per aquest motiu, “una de les persones que treballa amb nosaltres, la Sílvia, s’encarrega d’actualitzar el portal, de les xarxes socials i de la venda per internet”, comenta la Judit, qui explica que el primer que van vendre a través del web van ser uns mitjons “i ho vam celebrar!”.

Les dues germanes són conscients que els cal publicitar més el canal on line, “a l’aparador de la botiga, a les bosses, etc., ja que és una via més per arribar a més públic, encara que tots els canvis representen una inversió i, a causa de la crisi, cal controlar-ho tot més i avançar a poc a poc”.

A més de continuar apostant per la botiga virtual, a curt termini, les propietàries de Calserra tenen previst activar una targeta de fidelització, actualitzar el logotip, canviar les bosses i fer reformes a la botiga de dona.

 

Fent poble

A més de ser actives a les xarxes socials, la Gisela i la Judit també ho són a la seva Vilanova natal. “Fem desfilades, concursos, sorteigs, performances… tota mena d’activitats que donin dinamisme al poble”, subratllen. Entre aquestes activitats destaca una performance que van fer al museu Casa Papiol en col·laboració amb quatre establiments més de Vilanova i amb artistes locals.

I és que, malgrat que totes dues consideren que el petit comerç, en general, té un futur difícil, “perquè hi ha molta oferta i no sabem com evolucionarà la venda en línia, si les noves generacions optaran per només comprar a través d’una pàgina web o també voldran anar de botigues”, són del parer que la vida d’una ciutat la dona el comerç, i que cal implicar-s’hi: “Sense comerç una ciutat no té vida”. I aquesta ‘vida’ és la que les germanes Campuzano volen potenciar a Vilanova i la Geltrú.

 

 

Aquest contingut s’ha elaborat en el marc del Pla de Comerç Minorista 2017, cofinançat per la Secretaría de Estado de Comercio del Ministerio de Economía, Industria y Competitividad i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]