Actualitat RSS

Como un pez en el agua, o quan els biquinis són per anar pel carrer

24 maig, 2018

Raquel Pérez i Sandra Puig, creadores de la firma de roba de bany Como un pez en el agua / Como un pez en el agua

La firma de roba de bany creada per Raquel Pérez i Sandra Puig ofereix peces amb dissenys exclusius realitzades amb diferents tipus de cotó

—–

Como un pez en el agua és una firma de roba de bany per a dona i infants que aposta per l’artesania i les peces exclusives. Una de les propostes diferenciadores de la marca creada el 2010 per dues apassionades del món de la moda –Raquel Pérez i Sandra Puig– són els teixits que utilitzen. “En lloc de les teles sintètiques i elàstiques dels vestits de bany tradicionals, les nostres peces estan fetes amb diferents tipus de cotons –bambula, voilé, plumetti…– que els donen un estil molt diferent sense que perdin ni la comoditat ni el confort que sempre busquem en una peça d’aquestes característiques”, remarca Sandra Puig, qui s’encarrega de les tasques de comunicació, desenvolupament de la imatge i gestió empresarial, mentre que Raquel Pérez és l’experta en disseny i patronatge.

 

Peces exclusives

A més de treballar amb cotons d’alta qualitat, Como un pez en el agua es caracteritza per uns dissenys exclusius d’edició limitada. “Volem que les nostres clientes, persones que busquen propostes diferenciadores i no el típic biquini, tinguin la garantia que la peça que adquireixen està feta amb molt de tacte, afecte i cura, que no ha estat produïda en sèrie, sinó que realment és exclusiva”, remarca Pérez.

Una altra de les singularitats de la firma catalana és que fabrica en tallers de Barcelona i poblacions de la rodalia, el que li permet potenciar la producció local, sota criteris de sostenibilitat i quilòmetre zero, ja que està molt conscienciada amb la necessitat de preservar l’entorn i el medi ambient. “Per exemple, apunta Puig, aquesta temporada hem tret una col·lecció de cotó orgànic, i la tendència és apostar per productes de qualitat i sostenibles”.

 

Fabricació local, vendes mundials

Encara que és a Catalunya i a la resta de l’Estat espanyol on es troben els principals clients de la firma, això no impedeix que ja hagin iniciat el seu procés d’internacionalització i que avui sigui possible trobar els vestits de bany de Como un pez en el agua a la resta d’Europa, a més d’altres continents. “El nostre creixement ha estat molt positiu i gradual –explica la Sandra- i avui els nostres productes es poden adquirir en punts de venda de Rússia, el Líban, Nova York, a més d’altres indrets tan allunyats com l’Illa de la Reunió, per exemple”.

Ara per ara, les dues sòcies tenen previst continuar creixent incrementant la seva presència en establiments multimarca. “De moment no tenim intenció d’obrir cap botiga pròpia; ens funcionen molt bé les vendes a través de la nostra pàgina web i també en establiments multimarca”, remarquen tot afegint: “Malgrat que som conscients que no sempre és fàcil comprar un biquini o un vestit de bany en línia, des d’un inici vàrem tenir molt bona acollida i les demandes han augmentat de manera significativa; i és que la nostra consumidora és molt atrevida i fidel!”.

 

Les xarxes socials adquireixen protagonisme

A més de potenciar la botiga virtual on és possible comprar la darrera col·lecció de Como un pez en el agua, així com productes de temporades anteriors a la zona outlet, les sòcies de la firma destaquen la necessitat de potenciar les diferents xarxes socials. “Cada cop tenen més força i ja les considerem una via de comunicació amb el nostre públic, a més d’un canal de venda directa”. La responsable de comunicació explica que utilitzen Instagram, entre altres xarxes socials, per mostrar la seva filosofia, les col·leccions i per compartir amb l’usuari qui són i què fan.

 

Participar en fires, una altra via per donar-se a conèixer

Una altra manera de donar-se a conèixer és –segons la Sandra- participant en fires i desfilant en passarel·les. “Vàrem debutar a la passarel·la Gran Canària Moda Càlida, on vàrem participar durant dues temporades, i des de fa tres temporades desfilem a la 080 Barcelona Fashion. A més, gairebé des dels inicis de la marca, assistim a fires de moda com a expositors a París i a Milà”, destaca Puig.

Tant Pérez com Puig són del parer que les desfilades les han ajudat “moltíssim” pel que fa a projecció i reconeixement de la marca, mentre que tenir presència en fires internacionals els hi ha permès obrir-se a nous mercats i internacionalitzar-se.

 

Street style

Entre els projectes que tenen previst portar a terme a curt termini, les sòcies de Como un pez en el agua destaquen la intenció de créixer en el canal de venda en línia “especialment buscant una clientela internacional” i potenciar la nova col·lecció: “To beach or not to beach”. Quan li demanem a Raquel Pérez que defineixi la col·lecció que han posat a la venda per a aquesta temporada d’estiu, explica: “El nom de la col·lecció ‘To beach or not no beach’ és un joc de paraules amb el que ens preguntem si la roba de bany només serveix per a la platja. I la resposta és no, especialment en el nostre cas en què estan elaborades amb cotons de qualitat i són peces tan suggeridores com els elegants mallots amb volants, els divertits tops d’estil mexicà, les bralettes de denim…”. I és que, les formes i les tendències més atrevides es combinen en aquesta nova col·lecció de biquinis i vestits de bany “al més pur street style”, remarca la dissenyadora de Como un pez en el agua, tot afegint: “Els temps en els quals els vestits de bany només servien per banyar-se s’han acabat, les fronteres es difuminen, la llibertat i la creativitat exploten trencant les normes establertes i la moda de bany conquereix els carrers”.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]