Actualitat RSS

Comprant ombres a Sombrerería Mil

5 desembre, 2012

Disseny de Núria Arnau per a Sombrereria Mil

Explica la dissenyadora de barrets i propietària de Sombrerería Mil, Núria Arnau, que portar un barret “és fantàstic, perquè en realitat, allò que compres és l’ombra que portes sempre al damunt”.

Pensant en les estacions de l’any, a l’estiu es compren ombres, però a l’hivern, Sombrerería Mil ven escalfor, protecció i ara, de nou, moda, molta moda.

Amb Núria Arnau www.barcelonaesmoda.com parla del present, del passat i, sobretot, del futur del sector dels barrets, de la firma que porta el seu nom i de Sombrerería Mil, un referent indiscutible en l’àmbit estatal.

El negoci dels barrets reviu de nou, gràcies a les tendències que apunten cap a aquesta peça de vestir com un element que transmet elegància, sofisticació i diferenciació.

Història viva

En aquest sentit, parlar amb la dissenyadora i propietària de Sombrerería Mil és tenir a l’abast més de 150 anys de la història dels barrets a la ciutat de Barcelona.

Ella relata, amb el gran dinamisme que la caracteritza, que “queda poca cosa escrita de la història de la seva família i de l’empresa que el seus avantpassats van fundar”. Això passava al 1815 i l’activitat principal era, llavors, l’elaboració de barrets de copa i bombins en un taller del carrer Hospital de la capital catalana.

Va ser el pare de Núria Arnau, Joan Arnau, qui va liderar el trasllat de l’empresa de Ciutat Vella, al cor de Barcelona, al carrer Fontanella. Però sobretot va ser ell qui, amb una visió pionera, pròpia de l’experiència que li havien llegat i de les ganes d’apropar les tendències europees a la seva empresa, va convertir Sombrerería Mil en una botiga de barrets única tant per a homes com per a dones.

Aquí, encara avui, la tradició, la moda i la qualitat s’uneixen per atraure els clients. Des d’Audrey Hepburn, passant per Ava Gardner, fins arribar a personalitats i artistes contemporanis, l’empresa que avui lidera Sònia Arnau ha cobert els caps de personatges de renom. També de clients anònims que, atrets per una moda que torna, la de portar barret, s’apropen a Sombrerería Mil a buscar no només una peça de vestir, sinó l’assessorament de les persones que hi treballen. De fet, va ser Joan Arnau qui va apostar pel servei personalitzat i la seva filla ha volgut seguir aquesta estratègia al llarg dels anys. 

Sobretot, futur

Entrar a l’establiment del carrer Fontanella et permet d’una banda, remuntar-te a gairebé cent anys enrere —la botiga ocupa el mateix lloc des del 1917— i de l’altra, conèixer les tendències més actuals. De fet, i en aquesta línia, Núria Arnau fa dos anys aproximadament va obrir un showroom de creacions més exclusives per portar en ocasions especials, com un casament o una festa. Allà, Arnau deixa anar la seva imaginació i crea tocats, barrets i tota mena de complements per al cap.

La seva il·lusió és seguir treballant per impulsar la marca pròpia alhora que continua l’expansió de la botiga en línia que ha obert recentment. “És difícil poder-ho fer tot alhora. Crear una botiga a Internet et requereix la mateixa dedicació que una botiga física”, detalla Arnau. Tot i això, els obstacles i els reptes no semblen parar-la i, seguint el mateix ritme innovador que els seus pares, ja pensa a entrar a nous mercats a través de la venda a la xarxa. “Fa només uns mesos que estem venent a Europa. La botiga en línia ens permet estar al dia i adaptar-nos als consumidors”, concreta.

A les apostes tecnològiques, s’hi sumen els projectes per adaptar la botiga del carrer Fontanella a una nova imatge i, també, per promocionar contínuament el barret. “És important que la gent conegui aquest ofici i sàpiga, per exemple, que fer un feltre requereix com a mínim 56 processos. A més, la moda ens està ajudant perquè la gent perdi les manies i torni a recuperar el gust per portar barrets”, comenta Arnau, recordant aquella època, dura pel seu negoci, anomenada “sinsombrerismo” en què no portar-ne, era el que estava de moda.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]