Actualitat RSS

Cortana treballa per internacionalitzar-se amb botigues pròpies

1 febrer, 2013

Botiga Cortana

“El límit és el cel”, afirma la dissenyadora i ànima de la firma Cortana, Rosa Esteva. Amb ella, hem parlat del procés de creixement de l’empresa que lidera. Un procés que va començar fa uns 3 anys i que centra tots els esforços de l’equip de Cortana.

El 2009, Esteva explicava a Barcelona és Moda que el futur passava per créixer. Fugint del fast-fashion i de les tendències, característica que l’acompanya des dels seus inicis com a dissenyadora, Rosa Esteva està treballant amb el seu equip per “fer que la companyia sigui més forta i la seva internacionalització es faci sobre una estructura sòlida”. Aquest creixement passa per tenir noves botigues pròpies també als mercats internacionals. Avui en té tres, una a Barcelona, l’altra a Madrid i la tercera a Palma de Mallorca. En aquesta illa hi ha les arrels de Cortana, malnom amb el qual es coneix l’àvia de Rosa Esteva a Mallorca. Bona part de l’energia i la creativitat de la que beuen els seus dissenys es troben en aquesta illa.

Teixits per somiar

Tot i que Cortana té ja 12 anys de vida, és difícil, fins i tot per a Rosa Esteva, definir la marca: “No m’agrada massa fer-ho, de fet no sé com fer-ho. Sempre dic a qui vol conèixer-la que vingui a la botiga, que visqui l’experiència de vestir-se en un emprovador i que senti Cortana”.

Però els vestits d’aquesta casa, especialment de festa i de núvies, tenen sempre un clar protagonista: el teixit. La dissenyadora deixa volar la seva imaginació a través dels teixits i les formes que respecten el cos de la dona i l’enalteixen. Dins de Cortana no hi tenen lloc les tendències ni tampoc els excessos ornamentals. La puresa de les formes i el joc de volums conformen també l’ADN de la marca.

Nova seu i creixement

“Avui sobre la taula tinc molts dibuixos, somnis que s’han de fer realitat perquè les nostres dones també puguin somiar”, resumeix Rosa Esteva des de les noves oficines de la firma al barri d’Horta de Barcelona. A una nau industrial de 600 metres quadrats, ha traslladat els seus tallers que estaven al centre de Barcelona, per fer possible aquest creixement. “Es treballa millor amb espai. Horta, a més, és més econòmic i l’aire és més net. Tinc també la casa al costat”, explica amb la il·lusió de veure com evoluciona la seva aposta per un producte de moda diferent.

Cortana és moda, però sobretot és artesania. La cura per una confecció molt personalitzada i la cerca de la bellesa en el cos femení guien el seu treball: “Espero que sempre pugui seguir dissenyant, amb un equip de persones que m’ajudi. M’encanta el que faig. He vingut per generar bellesa i faig el que sé fer bé”, resumeix la creadora.

En l’àmbit empresarial, assegura també que els darrers anys de la firma han sigut de molta feina. “Calia posar ordre i consolidar la marca a Espanya. Tenim les idees més clares de cap a on anem”.

A contra corrent respecte d’altres empreses, Cortana ha crescut molt durant aquests anys de crisi econòmica. “Ha estat un creixement necessari, obligat per la demanda. De fet, segurament hauríem pogut créixer més, si no hagués esclatat la crisi econòmica”, confirma Esteva, i afegeix: “Cortana no té un camí tan clar, es construeix dia a dia amb intuïció i feina”. Tot i això, té clar que el límit està a deixar de fer peces personals, especials i molt artesanals: “Mai renunciaria a fer coses especials, ni tampoc a seguir sent fidel a la meva essència i als meus valors. Cortana serà sempre personal i destinat a dones especials”. Segurament, aquesta clara convicció del que significa la bellesa en forma de vestit, ha estat decisiu perquè Rosa Esteva rebés, el passat mes de novembre, el premi com a Millor Dissenyadora Nacional de la revista Telva.

Amb 18 anys, Esteva va arribar a Barcelona procedent de Mallorca per estudiar belles arts. Des de llavors, la ciutat s’ha convertit en el centre neuràlgic del seu treball. Aquí produeix i confecciona totes les peces de roba que firma com a Cortana. Aquí, també, està veient com creix la seva firma alhora que contribueix a enfortir el sector de la moda de Barcelona. “Crec que tenim grans creadors [a Barcelona] i una indústria que està renaixent. Hem de treballar per fer-ho encara millor”, afirma Esteva.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]