Actualitat RSS

Cuirs, tardes: Carner

3 agost, 2012

Tardes, perfum de Carner Barcelona

Podria ser el títol d’una poesia. De fet, és gairebé la metàfora d’una vida en tres paraules que sintetitzen moments intensos de qui l’ha viscuda. 

Cuirs, perquè referencien tota una infància envoltada de pells en adoberies d’Igualada. Tardes, en una clara al·legoria a la caiguda de la llum dels estius, quan la imaginació dibuixa i concep els millors instants. I Carner, el cognom i la referència a la trajectòria de la família dedicada a l’empresa.  

Amb aquestes tres paraules es pot explicar molt de Sara Carner. Empresària i emprenedora que fa dos anys va invertir tot el seu coneixement i experiència en el sector dels perfums, i va crear Carner Barcelona. 

Situada en el sector de la perfumeria de nínxol, Carner Barcelona és una firma jove que pren el nom de la família de la creadora i l’acompanya del de la ciutat de Barcelona per reforçar la creativitat, la innovació i també la delicadesa de tots els detalls de la marca. “No és tant sols crear essències; es tracta d’evocar memòries, compartir experiències i transmetre emocions”, descriu Sara Carner. 

Per aconseguir-ho, ha confiat en alguns dels més reputats perfumistes de França, als quals, encara sent una desconeguda del sector, va anar a buscar per demanar-los que creessin els perfums que ella tenia al cap. “Els millors perfumistes són a França, on també hi ha les millors escoles de perfumeria. Volia autors de reconegut prestigi, perquè quan comences amb una nova marca si no tens grans noms que t’avalin, és molt difícil fer-te un lloc”, relata Sara Carner. La clau per convèncer-los de treballar plegats, tal com ella mateixa explica, va ser la il·lusió que els va saber transmetre i també “una mica de sort, com en tot a la vida”. 

Es tracta de noms com Christophe Raynaud, que va estudiar a la prestigiosa escola de l’ISIPCA a Versalles i que ha creat perfums com el 1Million, de Paco Rabanne, o Cyclades, de Lancôme. Carner Barcelona també compta amb Daniela Andrier, autora d’un llarg nombre de perfums, entre els que destaquen per exemple Infusion de Tuberuse, de Prada, i Zegna Intenso, de Zegna, i amb la jove perfumista Sonia Constant, que ha treballat per cases com Escada i Oscar de la Renta.

Néixer arreu del món

La firma és encara jove i, segurament per això, també ambiciosa. Carner Barcelona —o el que és el mateix, Sara Carner— ja ha aconseguit estar present en 120 punts de venda repartits per 20 països de tot el món. “Escollim amb cura les perfumeries més selectes per mantenir l’autenticitat de la nostra marca. A Alemanya, per exemple, ja estem a 30 punts de venda i no n’obrirem més, perquè no volem saturar el mercat”, explica Carner.

Enguany, duplicaran les vendes del 2011, una dada a la qual Carner treu importància, perquè assegura que “respon al creixement geogràfic”. No obstant, està carregada de missatges. D’una banda, Carner Barcelona només ven a l’Estat l’1% de la seva producció, cosa que vol dir que és una empresa clarament internacionalitzada des de bon començament. “La primera venda la vàrem fer a Dubai”, explica la fundadora i responsable d’un equip que avui componen quatre persones més.

Gràcies a les fires del sector, s’obren pas a nous països on escullen un distribuïdor local. En un mes estaran presents a Israel i acaben d’estrenar-se a Rússia. El creixement del sector del luxe ha estat un impuls per a la firma: “Era clau posicionar-nos en aquest segment”. 

Shiseido i Chanel van ser les “escoles” que van ensenyar a Sara Carner bona part dels secrets del sector de la perfumeria. Hi va treballar quan era a Nova York, després de cursar un mestratge en Brand Management i emprenedoria a la Universitat de Columbia. Durant el temps que va viure als EUA, va gestar la idea de fer el seu propi negoci. Un projecte que no es basava en fer una empresa de perfums, sinó en desenvolupar un producte destinat a segments molt exclusius. “Carner Barcelona està ubicada a la perfumeria de nínxol, diferent de la perfumeria de prestigi o la comercial”, explica. Els mercats italià i francès, així com els països de l’Orient Mitjà, han acollit molt bé la proposta de Carner Barcelona i és allà on es produeixen la majoria de les seves vendes.

El producte en el cor del negoci

De moment, Tardes, Cuir i D600 són els perfums que Carner ha concebut personalment i que perfumistes francesos han desenvolupat després. Els noms d’aquest tres perfums, com també el de la pròpia marca, són —com s’apuntava— una forma de referir-se a la trajectòria vital de Sara Carner. Certament, la seva família, vinculada des de fa diverses generacions al sector de les adoberies d’Igualada, li ha deixat empremta. I per això, Cuirs és un nom carregat de significat per a Carner. “Tots els perfums que creo m’agraden. No tinc capacitat per fer focus groups previs, per això faig perfums que m’agraden a mi i prou”, assegura. En aquest sentit, una de les singularitats de la firma és que les seves essències són unisex: “Crec que el més important és que la persona decideixi si el perfum és per a ella”. 

Endegar una empresa pròpia és una tasca difícil i exhaustiva per definició i més encara avui. A les tensions i nervis dels inicis s’hi sumen els obstacles de l’actual conjuntura, la manca de crèdit per fer inversions inicials indispensables i la voluntat exigent de convertir allò que s’havia projectat sobre el paper amb absoluta fidelitat. Ara fa dos anys que l’empresa de Sara Carner camina i totes aquestes fases inicials són encara molt recents i continuen requerint una gran inversió de temps. Però aquest no ha estat un obstacle perquè l’empresària hagi decidit combinar l’inici de Carner Barcelona amb la seva recent maternitat. “Mai no hi ha el moment perfecte” assegura, mentre afirma també, que està molt contenta amb el funcionament del seu negoci.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]