Actualitat RSS

De Barcelona a Nova York, passant per Madrid

24 març, 2011

Krizia Robustella / Alejandro Román O.

En el calendari de desfilades per a la propera tardor-hivern 2011-2012 diversos dissenyadors de Barcelona van presentar les seves propostes.

A Barcelona és moda seguim els seus passos a les passarel·les 080 Barcelona Fashion, Cibeles Madrid Fashion Week i a la Mercedes-Benz Fashion Week de Nova York.

080 Barcelona Fashion

La setena edició de la passarel·la de moda independent 080 Barcelona Fashion es va celebrar entre el 31 de gener i el 2 de febrer de 2011 en una carpa situada al Passeig Joan de Borbó de Barcelona, que va rebre un total de 12.800 assistents. A part del calendari de desfilades, la 080 Barcelona Fashion també va acollir un showroom, en el que hi van estar presents 41 firmes, i l’organització d’activitats paral·leles al voltant de la moda, com taules rodones, exposicions i presentacions.

El primer dia van desfilar Juan Antonio Álavos, amb la col·lecció “Constructivism from Russia with love”; Montse Liarte, amb una proposta de formes geomètriques que combinava teixits com el neoprè o la seda en colors negres, grisos i fúcsies, Brain & Beast, Karlotaslaspalas i Tsolo Munkh. El segon dia va ser el torn de Justicia Ruano 9PM, amb una col·lecció d’essència Decó; Miquel Suay, que va homenatjar els cavallers orientals i Miriam Ponsa, que es va inspirar en “les bugaderes”. A la tarda, Josep Abril es va centrar en la textura i la matèria; Txell Miras, va presentar la col·lecció “Fos a negre”, i els van seguir Cardona Bonache; Juun.J i Krizia Robustella, que es va endur el Premi 080 Barcelona Fashion a la Millor Col·lecció d’Home i també a la Millor Col·lecció de Dona, que atorga el jurat internacional del premi. En l’última jornada de desfilades van presentar la seva col·lecció Omar Kashoura, Celia Vela, Schipper Arques, Manuel Bolaño i Yiorgos Eleftheriades.

A part de la creativitat i la innovació, els dos conceptes que inspiren la 080 Barcelona Fashion, l’impulsor d’aquesta iniciativa, el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, no va voler oblidar la importància del mercat i la necessitat de donar sortida comercial a la moda. Un dels resultats d’aquesta edició va ser la realització de 500 contactes, que es van materialitzar en 165 comandes.

Cibeles Madrid Fashion Week

Ailanto, Andrés Sardá, TCN, Sita Murt, Teresa Helbig, Martin Lamothe i Maria Escoté van desfilar a la 53a edició de la Cibeles Madrid Fashion Week, que es va celebrar entre el 18 i el 23 de febrer, amb una assistència de 63.094 persones. Per a la propera tardor-hivern 2011-2012, Ailanto proposa una col·lecció en què destaca la sensació tridimensional dels teixits, el joc cromàtic, la superposició i els motius florals i vegetals. Andrés Sardá s’inspira en la cultura llatinoamericana i en la dona dels anys 50 per presentar una col·lecció que barreja luxe i popularitat amb un resultat sensual i sofisticat. Una dona diferent a la que presenta Sita Murt, urbana, inspirada en el barri novaiorquès de Meatpacking, i que viu la ciutat amb intensitat amb un look format per peces de llana i seda que transmeten comoditat.

Mercedes-Benz Fashion Week de Nova York, tardor-hivern 2011-2012

En el cas de Custo Barcelona, la Fashion Week de Nova York va tornar a ser l’escenari en el que va presentar la seva nova col·lecció, que va sorprendre per les línees més pures i els colors neutres com el beix, el cru i el rosa pàl·lid. Un nou punt de vista que es va veure complementat amb els colors, estampats i gràfics que caracteritzen l’estil del dissenyador.

Toni Francesc, que ja és una habitual de la passarel·la nord-americana, va presentar una col·lecció amb l’au Fènix com a fil conductor, en la que es narra la història d’aquesta au extingint-se per després ressorgir de les seves cendres, en una al·lusió als temps difícils que estem vivint. Una col·lecció que juga amb el contrast de les llanes en tonalitats gris cendra i negre en combinació amb seda taronja, vermellosa i daurada, tant en peces entallades com en peces amb volum.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]