Actualitat RSS

De la influencia a la venda, Trendy

28 setembre, 2016

Trendy. The Social Fashion Marketplace / Trendy

Trendy es defineix com l’Instagram de la moda. És un innovador model de negoci digital basat en l’activitat dels influencers per generar vendes.

Un trenta-sis per cent de la població internauta espanyola segueix als anomenats influencers, com se’ls coneix dins del sector del màrqueting digital. Es tracta de persones que utilitzen les xarxes socials i les plataformes de comunicació en línia per promocionar el seu estil de vida, compartir gustos i finalment influir en les decisions de compra del seu públic. La capacitat d’interacció que ofereix internet fa que aquestes persones construeixin un lligam amb la seva audiència més potent del que permeten els mitjans tradicionals. El públic sap que a Internet el seu referent l’escolta –a través dels comentaris que li deixa- i li pot arribar a respondre –gràcies als serveis de missatgeria en el que es basen la majoria d’aquestes plataformes i xarxes-. Aquest nou ecosistema de relacions socials que s’ha forjat a la xarxa ofereix un espai únic a les marques de moda per promocionar els seus productes. Ja són moltes les firmes que han signat contractes amb les persones que estan al capdavant de perfils d’èxit plens de continguts personals a Youtube, Instagram, Facebook i també en blogs. Espais públics que gestionen aquestes figures de forma independent i que actualment, s’han convertit en una font de creació de tendències i generació de tràfic per a les marques de moda i d’ingressos per als autors dels continguts.

Interès per la moda

Un 13% de les persones que segueixen influencers, ho fan per estar al corrent de continguts de moda, sobretot a través de Facebook (63%).  Aquestes dades les recull el darrer estudi anual d’Iab, l’associació espanyola de publicitat màrqueting, i comunicació digital, sobre l’ús de les xarxes socials a Espanya publicat al mes d’abril i basat en una enquesta representativa a més d’un miler de persones. L’estudi prova l’atractiu que tenen els influencers sobre el públic i és un bon aval de la idea que va tenir l’empresari Juan Cruz Aliaga al maig del 2015 quan va endegar Trendy. Aquesta empresa va un pas més enllà d’una altra plataforma online molt coneguda, Instagram. “En aquesta xarxa social pots seguir els perfils que t’interessen i mostrar si t’agrada o no allò que vesteixen, però no pots comprar-ho directament”, explica Aliaga. És per això, que l’empresari fa servir la definició “l’Instagram de la moda”, quan parla de la seva nova plataforma,  Trendy. “No és fàcil definir una cosa que no s’ha fet abans –aclareix-, però podríem dir que Trendy és una xarxa social exclusivament de moda, on tot allò que veus es pot comprar”.  A més, aquesta web dóna un protagonisme destacat als dissenyadors de moda. Aquí hi poden obrir la seva pròpia botiga en línia. “Agreguem principalment disseny independent. No tanquem les portes a les marques grans, però són les petites firmes les que marquen les tendències i en les que nosaltres ens enfoquem”, explica Aliaga.

Actualment, Trendy compta amb 120 botigues de dissenyadors d’Espanya, Regne Unit i els EEUU i un total de quatre-cents productes que es poden comprar sense sortir de la plataforma. Aquest projecte és encara molt jove, però des que va néixer ha demostrat la seva capacitat d’atracció, assolint un total de trenta-dos mil usuaris fins al moment. A més, al maig va aconseguir tancar un acord de col·laboració amb el gegant italià de la moda Yoox, propietat del grup Net-a-Porter, que li ha de permetre accelerar el seu creixement i superar el milió d’euros en facturació l’any vinent. En total la firma tecnològica compta amb sis inversors que fa sis mesos van decidir recolzar l’aposta d’Aliaga. Es tracta del fons European Angels Fund, i cinc business angels catalans.

Els influencers atrauen

Tots ells creuen en el potencial d’aquest projecte de social commerce que fusiona l’atracció dels influencers, la capacitat d’obrir mercat del comerç online, i el poder de les relacions virtuals. Respecte la primera d’aquestes variables, Aliaga puntualitza que ja actualment “els influencers poden arribar a cobrar entre sis-cents i mil cinc-cents euros per lluir un disseny d’una marca en els seus canals de comunicació en línia”. Això -assegura l’empresari- fa “impossible per a les petites marques beneficar-se d’aquests nous espais de promoció i màrqueting”.

“Ja tenim 60 ambassadors treballant per Trendy. Nosaltres els hi donem la possibilitat d’augmentar els seus seguidors, els altres influencers de Trendy, per defecte els segueixen. A més, obtenen un set per cent de comissió per cada venda que generen amb un post. I tenen un descompte de fins el set per cent en la compra de moda a través del nostre acord amb Net-a-Porter”, concreta Aliaga.

Noms com María Valdés, Alfonso Gómez o Celia Fuentes a l’Estat i Nada Adelle, Max Hurd o Jo Nyugen al Regne Unit, col·laboren amb Trendy en els termes que acaba d’explicar Aliaga. Una relació comercial que a ells, els permet arribar a un major públic i a Trendy, li permet capitalitzar part del potencial d’influència d’aquests nous actors del comerç online. Tenen des de set mil –Jo Nyugen–  fins a prop de dos-cents mil seguidors –María Valdés. Són experts en una narrativa visual que atrau a potencials compradors que mostren el seu entusiasme a través dels clics en els botons de “m’agrada” i en el millor dels casos, deixant-los comentaris amb l’esperança de ser escoltats i participar en una conversa social que valora i analitza tendències. Segons dades de la consultora Digital Content Next, un cincuanta per cent del públic d’una marca de moda la coneix a través de les xarxes socials. Es tracta d’una altra xifra molt important que explica l’aposta de Trendy pel comerç social.

Internacionalització

Juan Cruz Aliaga, que és professor de màrqueting digital i comerç electrònic a l’escola de negoci EAE, té clar que Trendy és “una empresa tecnològica al servei de la moda i no una empresa de moda”. Aquesta distinció explica l’èmfasi de la companyia en millorar constantment l’arquitectura i la usabilitat de la web de Trendy. “Treballem incansablement per desenvolupar tecnologia pels usuaris d’Internet que busquen moda. Ens centrem també en millorar l’accés del públic més enllà dels millenials i estem desenvolupant un innovador algoritme que mesura el ‘sexyness’ de les imatges pujades a la nostra xarxa i les jerarquitza. Però a més, volem que sigui molt senzill per als dissenyadors pujar els seus productes a la plataforma”, relata Aliaga.

Clarament, l’altre front de l’acció indispensable de Trendy és la captació de dissenyadors. Es tracta de creadors que ofereixen “quelcom trencador” segons el responsable de l’empresa. Trendy els ofereix la gestió del màrqueting de la marca, del client, de la recollida i de l’entrega dels productes. “Ens encarreguem de tot allò que no sigui dissenyar i empaquetar el producte”, puntualitza Aliaga. Actualment, Trendy incorpora gairebé una nova botiga al dia. Sobretot de dissenyadors emergents que necessiten plataformes com les de Trendy per accedir als clients. Però també de botigues que volen captar més tràfic per a la seva pròpia web i confien en Trendy per donar-se a conèixer. “A aquests, nosaltres els proposem tenir accés a una demanda global i internacionalitzar-se”, explica el responsable de la plataforma.

Trendy ven ja als EEUU i al Regne Unit, a més de fer-ho a l’Estat. Al setembre, tindrà la web en sis idiomes, actualment està en dos. A principis de l’any vinent, planeja arribar fins els disset idiomes.  “Llavors, volem explorar el mercat asiàtic, Singapur i la Xina entre d’altres països. Però ara estem enfocats en el present. A partir de setembre, obrirem mercat a tota Europa i ja hem tancat un acord amb una empresa d’enviaments que ens permetrà distribuir les vendes a Itàlia, França i Alemanya”, assegura el creador de Trendy pensant en els plans de la companyia pel mig i sobretot, pel curt termini.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]