Actualitat RSS

Desfilades i xifres d’exportacions del sector tèxtil a la 080 Barcelona Fashion

24 juliol, 2018

Desfilada de la col·lecció primavera-estiu 2019 de la marca Red Point a la 080 Barcelona Fashion / 080 Barcelona Fashion

Entre el 25 i el 29 de juny va tenir lloc la 080 Barcelona Fashion al Recinte Modernista de Sant Pau.

Una passarel·la a la que van desfilar un total de 28 marques i dissenyadors per presentar les seves col·leccions per a la propera primavera-estiu 2019, a excepció d’algunes marques, com Escorpion Studio Barcelona, Boboli o Custo Barcelona, que van presentar les seves col·leccions ready to buy per a la tardor-hivern 2018-19. En el marc de la 080 Barcelona Fashion, també es van organitzar activitats paral·leles, com el Barcelona Fashion Showroom, on es van donar a conèixer les xifres de les exportacions catalanes del sector tèxtil.

La 22a edició va arrencar amb el que seria un spin off de la passarel·la, la 080 Barcelona Fashion Beach, a la platja de Barcelona, on la marca Como Un Pez en el Agua i la dissenyadora Guillermina Baeza van presentar les seves col·leccions de moda de bany per a la propera primavera-estiu 2019: “splashdance!” i “harmony, creativity, elegance”, respectivament.

Un avanç estiuenc que va donar lloc a la resta de desfilades, que van tenir lloc al Recinte Modernista de Sant Pau. Entre les novetats, el retorn a la passarel·la de la marca TCN de la mà del seu actual director creatiu, que al 2017 va iniciar aquesta nova etapa amb el repte de reposicionar la marca, apostant per la creativitat i la modernitat amb un toc artesanal. Entre altres novetats, el debut de la marca System Action a la passarel·la amb la col·lecció “The Origin”, inspirada en els orígens de la humanitat, on el que és natural i imperfecte és l´essència de la bellesa.

La resta de firmes que van desfilar van ser amt., amb la col·lecció “Saudade”; Antonio Miró, amb “El Mar”; Aubergin, amb “Tip the light fantàstic”; Brain & Beast, amb “Talisman”; Boboli, amb “Alaskan Tribes”; Custo Barcelona, amb “Yes, this is me”; ES Collection, amb “Bon voyage!”; Ester Ferrando – Knitwear, amb “Sunset in paradise”; Killing Weekend, amb “Orígens”; Krizia Robustella, amb “Fancy Feast”; Lebor Gabala, amb “Memòries”; Maite by Lola Casademunt, amb “Beach Club”; Mans Concept & Menswear, amb “Mans House”; Manuel Bolaño, amb “Plan B”; Miquel Suay; Miriam Ponsa, amb “I have a dream”; Naulover, amb “Matelot”; Oscarleon, amb “Simply life”; Red Point, amb “Bellesa natural”; Sweet Matitos, amb “To catch La Riviera”; Txell Miras, amb “Clínic”; Xevi Fernández, amb “Fifteen minutes fame”; i Z1, amb “Negativity”.

En el marc de l’entrega de Premis de la 22a edició de la 080 Barcelona Fashion, la col·lecció “El Mar” de la firma Antonio Miró va ser reconeguda amb el Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya 080 a la Millor Col·lecció i la col·lecció “Mans House” de Mans Concept Menswear va ser guardonada amb el Premi Nacional al Disseny Emergent 080 by Desigual. Red Point va guanyar el Premi 080 Modacc a les Marques Internacionals per la col·lecció “Bellesa Natural”.

L’últim dia de desfilades va ser el torn dels alumnes d’últim curs de les escoles de moda IED Escola Superior de Disseny i l’Escola Superior de Disseny de Moda de LCI Barcelona, que van presentar les seves propostes sobre la passarel·la. Així mateix, durant aquesta edició de la 080 també es va poder veure a l’Open Area una exposició amb les millors tesines de les següents escoles de disseny i moda: Escola Superior de Disseny ESDi; Escola de la Dona; Escola Superior de Disseny de Moda de LCI Barcelona; Idep Barcelona-Escola Superior d’Imatge i Disseny; ICM Institut Català de la Moda; IED Barcelona Escola Superior de Disseny; LLOTJA Escola Superior de Disseny i Art; BAU Centre Universitari de Disseny de Barcelona, i ILLA Escola d’Art i Disseny.

 

El 080 Barcelona Fashion Showroom

El 27 i 28 de juny va tenir lloc la fira comercial de la passarel·la 080, el 080 Fashion Showroom, impulsat per la Generalitat, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda i el Clúster Català del Tèxtil (MODACC).

En el marc de la seva inauguració es van donar a conèixer les xifres de les exportacions del sector tèxtil català. En el conjunt del 2017, les exportacions catalanes del tèxtil van assolir els 4.885,7 milions d’€, un 5,4% més que al 2016 i xifra rècord de la sèrie històrica. Sobre el conjunt de les exportacions catalanes del 2017, el tèxtil-confecció va representar el 6,9% del total de les vendes a l’exterior. Així mateix, en relació al conjunt de l’estat, l’any passat les exportacions catalanes van representar el 29,8% del total de les vendes a l’exterior de tèxtil i confecció de l’estat. Tot i que el 91% es va concentrar a Barcelona, destaquen els creixements de les exportacions del sector a Girona (+27,3%) i Lleida (+12,3%). Pel que fa als principals mercats, els països de la UE continuen sent els principals compradors: França (amb el 17,8%), Itàlia (amb el 12,3%), Portugal (amb el 7,2%), i Alemanya (amb el 7%). El primer client fora de la UE és el Marroc, amb el 5,6% de les exportacions de l’any passat.

Aquesta tendència s’ha mantingut en els primers 4 mesos de 2018, període durant el qual les vendes catalanes a l’exterior del tèxtil i la confecció han assolit els 1.590,2 milions d’€, un 1,3% més que al primer quadrimestre de 2017. Com a l’any passat, en xifres absolutes, Barcelona va tornar a acaparar prop del 90% del total de les vendes a l’exterior. No obstant això, destaquen novament els increments de les exportacions a les demarcacions de Lleida (+12,8%), Girona (+8,6%), Tarragona (+6,7%).

En aquesta edició del showroom va destacar l’aposta pel mercat nord-americà, fruit dels treballs previs prospectius realitzats per MODACC en diferents missions comercials i de les accions promocionals impulsades des de la Generalitat de Catalunya en aquest país. En aquest sentit, més d’una desena de compradors dels Estats Units van encapçalar la missió comercial inversa, que va estar integrada per una trentena de compradors internacionals, en la que a part de nord-americans també van assistir-hi compradors d’altres països com Austràlia, Regne Unit, Països Baixos, Àustria, Japó o Rússia.

Com a la passada edició, el showroom es va dedicar a la comercialització de moda femenina i accessoris i hi van participar més de vint marques, entre elles, amt., Escorpion, Ester Ferrando Knitwear, Naulover, Sweet Matitos, TCN, o Lola Casademunt, que també van desfilar a la passarel·la; i altres com Sita Murt, Designers Society, Mikimoto, Munich, Guitare, Anna Mora/Brunella, Agnes Sunyer, Magan, Nuria Serra, Simorra, Vialis, OC&CO, Sister Dew, Teoh&Lea o Divas.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]