Actualitat RSS

Deutsche Bank – Q110 Forum, el banc dels desitjos

23 juliol, 2014

Friedrichstrasse. Berlin

De nou l’experiència de viure i participar en un Retail Tour no ens deixa de sorprendre. Aquest cop Berlin, i entre moltes innovacions, destacar una iniciativa clarament vinculada al retail i que ha dut a terme Deutsche Bank.

En el món del comerç, i sovint quan estem gestionant un espai comercial per crear-hi i gestionar la millor experiència de compra, ens preocupa la presència física que tenen algunes entitats i espais no vinculats al retail i que poden incidir en trencar aquest continu comercial. Anar de compres a un espai urbà, sovint suposa topar-se enmig d’aquest continu comercial amb entitats bancàries, que tan sols aporten en aquesta dinàmica, la possibilitat de proveir-te d’efectiu.

Més enllà dels objectius reals de Deutsche Bank amb aquest projecte, des de fora i de cara al que hem comentat anteriorment, l’entitat ha apropat els seus serveis al client, atrapant-lo sota una proposta de retail. I és per aquest motiu, que considerem interessant l’experiència que ha dut a terme Deutsche Bank en Friedrichstrasse amb l’espai Q110 Fòrum.

Quants cops em sentit l’impacte que a un espai comercial tenen els bancs; però aquest cop, Deutsche Bank el que ha fet ha sigut donar la volta a això, atrapant al comprador que camina pel carrer a la recerca de botigues, i engolint-lo dins un espai que per a res ressembla un banc.

Les façanes són aparadors, l’interior disposa d’un espai de lleure, un espai per a jugar-hi els més petits, per a la lectura, el relax, i una botiga per a la venda de productes amb denominació d’origen o molt autòctons, d’artesania i identitat berlinesa (lounge, kids corner i design shop). Més enllà de tot això, i per apropar-se molt més al client, i en aquest cas, des de la vessant emocional, el banc ofereix la possibilitat que els propis clients facin arribar propostes innovadores pel que fa als serveis. A partir d’aquí, els temes han anat des de la salut a les assegurances, i amb aquesta informació, el banc fa un tractament específic al seu espai dels desitjos expressats pels propis client. És a dir, intentant portar a la realitat el fet de ser “El banc dels desitjos”.

Està clar que el món de la banca necessita reinventar-se de cara a tenir aquest vincle emocional amb el client. El retail té molt d’això, i ofereix una magnifica oportunitat de transmetre dins un espai comercial, el propi ADN de l’empresa. Aquí es on està i ha estat sempre el potencial del retail. L’objectiu està clar, trencar barreres, cercar la proximitat del client, tenir-lo a casa i oferir-li tot i més…

Visita virtual 3D-Tour

 

Maria Segarra, especialista en retail i directora de Competitivitat i Formació de la Cambra de Comerç de Barcelona

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]