Actualitat RSS

Deux Souliers: dues sabates, una vida

23 octubre, 2012

Deux Souliers. Autumn/Winter 2012

Nunu Solsona va fundar Deux Souliers el 2010. En francès, el nom de la marca significa dues sabates i, en la realitat, es tracta d’una firma de moda de calçat i, sobretot, de la vida d’aquesta jove empresària i creativa.

En una mateixa persona convergeixen els perfils de dissenyadora, emprenedora, professora i empresària. Tants barrets en un sol cap fan que la vida de Nunu Solsona sigui, ara per ara, només Deux Souliers.

“Tirar endavant una empresa no és fàcil, això és la meva vida i ha de ser així, perquè si no no funcionarà”, explica. I afegeix: “Portar l’empresa et fa ser una dissenyadora més completa. Estic aprenent a ser empresària i fa molt respecte que arran d’una mala gestió, pugui passar quelcom irreversible”.

Oberts al món

Aquesta entrevista amb Solsona es realitza en el seu estudi, al barri de Gràcia de Barcelona, pocs dies després d’una fira a París i d’un workshop que ha dut a terme a l’escola d’art Hiko Mizuno de Tòquio. “Els he pogut explicar de primera mà, com es treballa una col·lecció i s’estructura una campanya i com es tracta amb els proveïdors i es gestionen els clients. Tot plegat, des de la perspectiva d’una jove empresària. L’objectiu de la trobada ha estat que els pugui servir de complement als seus perfils, que són molt creatius i inspiradors”, comenta amb il·lusió i pensant ja en la reedició d’aquest taller el proper any.

El Japó és un mercat important per Deux Souliers, com també ho són Alemanya, Bèlgica i Holanda. La seva aposta per uns dissenys frescos, amb una identitat clara i amb una combinació equilibrada entre el que és comercial i el que és personal, han donat a la firma una magnífica targeta de presentació davant les botigues i els representants que tenen actualment arreu del món.

Més gran i més qualitat

Deux Souliers, amb dos anys de vida, produeix dos mil parells de sabates cada temporada i es troba en ple procés d’internacionalització. També fa col·laboracions puntuals amb altres firmes consolidades del sector de les sabates –com Camper— per desenvolupar per a ells dissenys propis.

La demanda de Deux Souliers està creixent, sobretot a altres mercats. “És qüestió d’anar posant llavors i veure com responen”, explica respecte al procés de d’expansió internacional. En aquest sentit, un dels aspectes que més preocupen la dissenyadora és garantir els terminis i la qualitat dels processos de producció. Sap que aquesta és la clau per a l’evolució del negoci i, per això, té projectes per seguir millorant aquests aspectes de l’empresa: “La producció es fa tota a Espanya, a Alacant. És important poder seguir-la de molt a prop. Les nostres sabates requereixen un ajust de màquines per a cada model i molt d’amor”.

Mirant el futur

Per a la directora creativa de Deux Souliers i en relació amb el naixement de la firma, “tot ha estat més innocent del que pot semblar”. Va començar fent sabates gràcies al seu contacte amb alguns dels mestres sabaters més importants que hi ha a Catalunya, com Josep Cunillera o Norman Vilalta. Abans, com a treball de final d’estudis de l’Institut Català de la Moda, havia realitzat un taló per a una sabata de dansa. Després, a la firma de moda Furest, va ser la responsable de la secció de pell i marroquineria. Va ser en aquell moment i gràcies també a la col·laboració inicial d’una sòcia, que va decidir emprendre el camí de muntar una empresa pròpia.

Una de les seves il·lusions avui és aconseguir desenvolupar un motlle propi. El seu cost pot ascendir als 14 mil euros i, actualment, encara no podria amortitzar la inversió. “Desenvolupar motlles propis és la llibertat de creació total”, afegeix. 

En el futur de Nunu Solsona hi ha un aspecte segur: seguirà fent sabates. La seva esperança és que continuïn signades amb el nom de Deux Soliers: “M’agradaria que el projecte aviat veiés els seus fruits i que tota la gent que ha apostat per Deux Souliers pugui gaudir dels seus resultats, ja sigui en forma de bons sous com de beneficis indirectes”.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]