Actualitat RSS

DosMares: biquinis amb estil

30 maig, 2019

Col·lecció Audrey de dosMares / dosMares

La firma de roba de bany liderada per Inés i Clara Coronas aposta per combinar els canals tradicionals del retail amb els més dinàmics, com les Pop-up, les Concept Store i l’e-commerce, per donar-se a conèixer i incrementar les vendes

—–

DosMares irradia estil. La firma de roba de bany combina, d’una manera elegant i exquisida, la sensualitat brasilera amb la passió per la moda i el gust pel disseny, i tot sense oblidar la qualitat dels seus teixits i uns patrons molt afavoridors.

Per conèixer els orígens de la marca cal remuntar-se a l’any 1981 quan Anna Maria Settimi, una empresària brasilera amb ascendència italiana, es va instal·lar a Barcelona i va fundar dosMares. La seva idea era importar el típic biquini brasiler a Espanya, però ben aviat es va adonar que la iniciativa no funcionaria i va optar per adaptar-se als gustos i preferències de la dona d’aquí.

En aquells moments, a finals del segle XX, Settimi va ser pionera –juntament amb Andrés Sardá i TCN– en moda de bany, i va crear i consolidar una marca que va ser molt ben acollida per la clientela, tant nacional com internacional. Va, fins i tot, arribar a obrir una botiga al Japó. Tot un èxit.

L’any 2008 la marca va canviar de mans per començar una nova etapa en la qual Inés i Clara Coronas assumeixen la direcció i la propietat del negoci. Després de quasi trenta anys de presència al mercat nacional e i internacional, dosMares continua avui oferint una col·lecció anual amb una imatge molt cuidada i un disseny de producte de la màxima qualitat.

 

Les claus de l’èxit

El secret de l’èxit de la firma ha estat continuar apostant per la qualitat de les matèries primeres, cuidant cada detall en tot el procés de producció, però a la vegada donant un toc de modernitat a les col·leccions. “Tots els models es confeccionen en tallers artesanals de Barcelona i són supervisats per nosaltres per obtenir la màxima qualitat i les peces més exclusives. Apostem per dissenys que sabem que funcionen, que encaixen a la perfecció, però també ens arrisquem, som agosarades i cada temporada traiem colors que són novetat, i models que sorprenen pel seu atractiu i originalitat”, explica Inés Coronas.

Un altre aspecte rellevant de la marca és que, des d’un inici, ofereix una imatge molt cuidada. “Som molt curosos amb tot el que és la comunicació, la imatge que projectem, i per això apostem per fer fotografies de qualitat, amb els millors fotògrafs i models, cuidant tots els detalls, ja que la imatge és molt important. A més, les fotografies que pengem a la nostra pàgina web són el nostre aparador durant tot l’any”, remarca.

 

Com i on vendre

En aquests moments el repte més important de dosMares és implementar una política comercial multicanal i créixer en vendes en el canal en línia. “Som conscients de les dificultats que viu el retail, les botigues ho estan passant malament, les vendes s’han reduït i la competència dels grans retailers internacionals és molt forta”. Davant aquesta realitat, dosMares ha optat per renovar la xarxa de representats per potenciar els més de 200 punts de venda que té a Espanya i apostar per noves fórmules de venda directa com ara les Pop-up, les Concept Store i els showrooms, així com desenvolupar l’e-commerce a través de la seva botiga en línia.

“El nostre és un producte de temporada, que només es ven tres o quatre mesos a l’any, i hem d’aprofitar-ho. Per aquest motiu, apostem per anar més enllà de les botigues de llenceria i estar presents a les de moda, on et pots comprar un vestit, però també un biquini, i som partidàries de les aliances o col·laboracions entre establiments”. Com a exemple, la col·laboració que té en aquests moments dosMares amb Misha, una botiga de roba multimarca internacional, situada al carrer Minerva de Barcelona, on aquests mesos s’hi poden trobar els productes de dosMares. “Tant Misha com nosaltres en sortim beneficiats de la col·laboració, a la vegada que ens permet crear sinergies”, remarca Coronas.

La firma de roba de bany també aposta per tenir presència directa en hotels. Per exemple, comercialitza els seus productes en hotels de la cadena londinenca Soho House, un nou concepte que han obert a Barcelona i el Garraf on els socis poden gaudir de tots els serveis de l’hotel sense necessitat de quedar-s’hi a dormir.

 

El mercat internacional

La presència de la marca en l’àmbit internacional encara és petita i continua provant diverses fórmules per arribar a mercats estrangers, com ara Miami o d’altres països de Sud-amèrica. “Sabem que tenim un producte al qual li podríem treure més rendiment, però no és fàcil. Ens cal trobar un representant o bé un showroom que porti la nostra marca per intentar obrir-nos camí fora. Ho farem, però tot al seu temps”.

 

Sumar serveis a l’online

De la mateixa manera que busca noves fórmules per donar-se a conèixer i vendre, en els darrers tres anys dosMares ha fet una forta aposta per la venda on line. “L’on line és el futur, i cal ser-hi. En el món de la moda, l’e-commerce té grans avantatges, perquè permet arribar a qualsevol punt i internacionalitzar-se”, subratlla la Inés.

Per aquest motiu la marca ofereix un servei impecable a les seves clientes: el lliurament dels productes és gratuït, es facilita el canvi de talla i de model i, si la clienta ho desitja, l’assessoren per telèfon. “Cada dona és diferent, i considerem que té dret a comprar una talla per a la part superior i una altra per a la inferior, per exemple. A més, com que comprar un biquini on line no és fàcil, oferim el servei ‘choose your size, choose your model’, que permet a la clienta emprovar-se més d’un biquini a casa i tornar aquell que no li acaba de convèncer”, conclou Coronas.

 

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]