Actualitat RSS

El comerç de Gavà es diferencia per la qualitat

13 desembre, 2018

El distintiu que els comerços mostren a l'aparador.

El distintiu “Gavà Comerç de Qualitat” que atorga l’Ajuntament reconeix la feina ben feta dels comerciants de la ciutat

—–

Prop d’una cinquantena d’establiments de Gavà ja llueixen el distintiu “Gavà Comerç de Qualitat”, creat per l’Ajuntament de la ciutat amb el suport de la Diputació de Barcelona per reconèixer i impulsar la qualitat del comerç, la restauració i altres serveis. Un guardó que premia el bon servei, el producte, la professionalitat, la millora continua i la competitivitat dels establiments d’aquesta població del Baix Llobregat.

“L’Ajuntament té la vocació de servir els comerciants, de fer les coses ben fetes perquè la ciutat funcioni i poder tirar endavant els projectes professionals i empresarials”, va apuntar Raquel Sánchez, alcaldessa de Gavà, durant l’acte de lliurament dels darrers distintius. Alhora, Ramon Castellano, tinent d’alcalde de Comerç de l’Ajuntament de Gavà, va manifestar que “des del consistori apostem per comunicar a la ciutadania els valors del comerç de la ciutat, i una manera de fer-ho és a través de diferents campanyes i accions”.

El distintiu, que els comerços mostren a l’aparador en un lloc visible, els identifica com a establiments que desenvolupen bones pràctiques comercials. Hi poden accedir els comerços, restaurants i altres serveis de Gavà que compleixin uns requisits mínims, té una vigència de tres anys i es pot renovar.

Avantatges

A més de ser un aval de la qualitat de l’establiment, el distintiu aporta altres avantatges als comerciants, com poder participar en tallers i cursos formatius per al sector comercial, serveis i restauració organitzats per l’Ajuntament de Gavà dins del programa d’emprenedoria, empresa i comerç, i obtenir el certificat corresponent; la promoció dels establiments que obtenen el distintiu; la seva presència en els diferents butlletins en línia d’entitats col·laboradores, com la Diputació de Barcelona i el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, així com vals d’aparcament per a la clientela i descomptes per entrar al parc arqueològic Mines de Gavà, a més d’altres descomptes per contractar publicitat en diferents mitjans de comunicació locals, entre altres.

Com sol·licitar el distintiu

Els comerços de Gavà interessats poden sol·licitar el distintiu de manera presencial a l’Oficina d’Atenció a l’Empresa o bé a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Gavà.

 

Comerços distingits

Carmen Pedrosa, joieria i complements

Carmen Pedrosa va obrir una botiga especialitzada en joieria i complements fa sis anys al centre de Gavà. Abans ja havia tingut negoci propi, però va optar per fer un parèntesi en la seva etapa professional per tenir cura dels seus fills. Passada aquesta etapa, i després de treballar per a una empresa que finalment va tancar, va decidir muntar una botiga pel seu compte al carrer dels Màrtirs del Setge de 1714, de Gavà. “Vivim uns anys crítics en els quals cal treballar moltes més hores, posar-hi moltes ganes i molta il·lusió perquè un petit comerç vagi endavant. Però així i tot, estic contenta perquè la gent torna, repeteix, fet que em demostra que treballant bé, amb carinyo, carisma i respecte, el negoci avança”, explica la Carmen mentre revisa que l’aparador de Nadal estigui perfecte.

La botiga de la Carmen va ser una de les primeres a ser reconegudes amb el distintiu Gavà Comerç de Qualitat. “Des de l’Ajuntament em van comentar que la botiga els semblava molt adient per rebre el distintiu, i em van proposar de presentar-m’hi. Me’l van concedir i ja l’he renovat i tot!”.
Per a aquesta comerciant, el distintiu és senyal que a l’establiment el client hi trobarà quelcom de qualitat, “i que a la vegada el comerciant serà constant i s’esforçarà per satisfer les necessitats de la clientela. I això és el que ha de diferenciar el comerç de proximitat dels grans centres comercials i de les grans superfícies”, remarca la Carmen convençuda.

 

Calçats Juma

Calçats Juma és una botiga situada al carrer dels Màrtirs del Setge de 1714, de Gavà, on des de fa 17 anys s’hi pot trobar tota mena de sabates i sabatilles per a tota la família. Des de gairebé la seva inauguració, Jéssica Sicilia n’és l’encarregada, motiu pel qual coneix molt bé el negoci i la clientela.
“El distintiu Gavà Comerç de Qualitat el tenim des de fa quatre anys”, explica la Jéssica des de darrere el taulell, “i és un valor molt important per a nosaltres, perquè implica que complim un seguit de requisits”.

Per a aquesta jove de Gavà amb experiència com a dependenta, el comerç de proximitat, de barri, “és important i cal ajudar-lo, i amb el distintiu la clientela sap que oferim una professionalitat i que estem pendents dels nostres clients, que és la gent que viu a Gavà”, remarca per, a continuació, atendre un matrimoni que li demana per un model que té exposat a l’aparador.

 

Deal Kids, roba per a infants

Al carrer de Sant Pere, a tocar amb el carrer Montflorit, trobem Deal Kids, una botiga especialitzada en roba i complements per a nens i nenes que pertany a l’empresa Deal Nens, que també té dues botigues a Sant Boi.

La propietària del negoci, Genoveva Marqués, considera que el distintiu Gavà Comerç de Qualitat –que acaba de renovar per primera vegada– és una bona iniciativa per fomentar la qualitat “i que l’Ajuntament valori aquells comerços que fan un esforç per oferir una imatge i una qualitat, quelcom molt important per a la ciutat”. Genoveva també considera que “encara que tenir el distintiu no té una repercussió en les vendes i tampoc genera un increment de la clientela, sí que és una satisfacció personal aconseguir-lo i mantenir-lo. És un reconeixement que, a la vegada, et dona alguns avantatges”, remarca.

 

Eternia, moda i complements

Laura Gómez és la propietària d’Eternia, dos establiments situats al centre de Gavà, concretament al carrer de Sant Pere i al de Sant Nicasi. La primera botiga, la de Sant Pere, la va obrir fa nou anys i la segona el mes de juny passat. “Feia anys que des de l’Ajuntament em comentaven la possibilitat de demanar el distintiu, però no em decidia”, explica la jove mentre plega uns jerseis que s’ha emprovat la darrera clienta. “Aquesta vegada, com que havia obert un segon establiment, em van proposar de demanar el distintiu per a les dues botigues i vaig fer-ho. Em sento orgullosa d’haver complert tots els requisits des d’un inici, o sigui que des del començament tot estava correcte, el que vol dir que les coses s’han fet bé. A més, la Raquel, l’alcaldessa, em va comentar que era el primer cop que el distintiu es donava alhora a dues botigues d’un mateix negoci”, afegeix.

La Laura es mostra satisfeta d’haver entrat a formar part del conjunt de botigues de Gavà a les quals se’ls reconeix la qualitat, la professionalitat i la feina ben feta, a la vegada que considera que té tot un seguit d’avantatges. “M’han donat tiquets de pàrquing per facilitar les compres, fan publicitat de les botigues, la gent valora el fet que tens un producte de qualitat… A més, els clients reconeixen el distintiu i em pregunten: ‘Tu també ho ets?’, el que m’enorgulleix”, remarca la jove empresària.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]