Actualitat RSS

“El comerç local dona vida i dinamisme a les ciutats”

17 novembre, 2017

Les propietàries de Albà Íntim, botiga especialitzada en llenceria, roba interior i de bany / Albà Íntim

Albà Íntim és una botiga de llenceria, roba interior i de bany que ofereix un tracte i un assessorament molt personalitzat

—–

Albà Íntim és una botiga especialitzada en llenceria, roba interior i de bany situada a la Rambla Principal, 22, de Vilanova i la Geltrú. Els seus orígens es remunten a l’any 1939, quan la família Albà va obrir una merceria que posteriorment, el 1972, va ser adquirida pel matrimoni Andreu Domingo. Avui les seves filles, la Montserrat i la Carme, són les propietàries del negoci.

Amb el pas del temps, la botiga ha evolucionat al mateix ritme que la societat, el que en diferents moments ha obligat a les propietàries a introduir diversos canvis per no quedar enrere. “A finals del segle XX, els canvis en la demanda ens va fer replantejar el model de negoci. Cada vegada hi havia menys modistes, gairebé ningú feia labors o cosia a casa, i es començava a comercialitzar roba més econòmica; aleshores vam optar per ampliar l’oferta de llenceria i roba interior”, explica Montserrat Andreu.

Alhora, en els darrers anys el model de consum ha canviat, juntament amb l’oferta i la demanda. “Han entrat nous mercats, noves fórmules de comerç, i cal que el comerciant es plantegi cap a on vol avançar”, remarca la Montserrat.

El 2007 van decidir fer un pas endavant i deixar la merceria. Van fer reformes a l’establiment i, amb un canvi d’imatge, aquest es convertí en una botiga especialitzada en roba interior i llenceria. “Va ser una decisió que ens va costar prendre, però érem conscients que havíem d’anar endavant”, explica la Carme, tot afegint: “Però, per sort, no ens va resultar cap trasbals important. Tot i que continuàvem sent una merceria ben assortida i de referència, feia temps que ens havíem especialitzat en productes que vèiem que tenien més futur i el que vam fer va ser incrementar l’oferta en primeres marques de qualitat del sector”.

 

Savi equilibri

L’aposta per la qualitat ha estat un dels trets distintius d’Albà Íntim, i aquesta es fa palesa a l’hora d’observar les marques que hi ha a les seves prestatgeries. “I si aquesta aposta per la qualitat va acompanyada per la proximitat, millor que millor”, remarca la Montserrat, qui explica que són unes fèrries defensores del comerç i la fabricació de proximitat: “Sempre hem defensat les empreses tèxtils que tenim aquí, els hi hem de donar valor, ja que aporten riquesa al territori, però també és cert que hem de respondre a la demanda de la clientela, i a vegades aquesta busca determinades marques que venen de fora. En el nostre cas hem optat per combinar producte local, nacional i internacional, tot buscant un equilibri, i exigint una responsabilitat en el procés de producció. El preu és important, però per damunt d’aquest hi ha altres valors que no volem deixar de banda”, remarca la Montserrat.

 

Comerços complementaris

Tant la Carme com la Montserrat consideren que la competència, si l’has de tenir, millor tenir-la a prop. “Per exemple, amb les altres botigues de roba interior i de bany que hi ha a la rambla, moltes d’elles franquícies, ens complementem; és un mix que ens beneficia a totes”, apunta la Carme, a qui l’entristeix veure com van tancant “botigues com la nostra, que són referents a la comarca i que aporten un valor diferencial. Moltes d’elles tanquen perquè no tenen un relleu generacional, o perquè no poden pagar segons quins lloguers, o per l’excés d’oferta…”, explica.

 

La unió fa la força

Alhora, la Montserrat, que ha format part de la Junta de l’Associació de Comerciants de Vilanova durant gairebé deu anys, considera indispensable que el petit comerç s’agrupi per poder tirar endavant, “però sempre amb el suport de les institucions”, remarca, tot afegint: “El comerç és una activitat privada, però té una funció social molt important: col·labora en els esdeveniments socioculturals i festius, dona vida a les ciutats i els aporta dinamisme; si no hi ha comerç, la ciutat està com morta. I a més, volem diversitat de comerç: grans cadenes, franquícies, comerç local i de proximitat, però també ens agradaria, pel benefici de tothom, que tots s’impliquessin en la ciutat en el sentit més ampli”. “Avui –continua la Carme–, a Vilanova, el sector que genera més ocupació és el comerç, i aquest també afavoreix la restauració, la cultura, els museus… i tot plegat genera dinamisme a la ciutat”.

 

Obrir en diumenge?

Un dels temes que genera controvèrsia entre els comerciants és el d’obrir en diumenges i festius. Les germanes Andreu són del parer que no hi ha una necessitat, i tampoc hi ha demanda. “És cert que tot evoluciona, però ara per ara no és necessari. En el nostre cas, Vilanova és una ciutat viva i atractiva comercialment al llarg de tota la setmana, amb un turisme familiar, de qualitat, i el nostre client potencial ja compra de dilluns a dissabte i es reserva el diumenge per gaudir-lo en altres activitats”, comenta la Montserrat, qui explica que per Nadal ja obren els dies festius “i tampoc observem que hi hagi més demanda, això ens fa pensar que durant l’any no cal obrir, ja que representa un cost i un desgast que els petits comerços no podem assumir”.

 

Xarxes socials

La presència a les xarxes socials és un altre dels aspectes en el que treballen les propietàries d’Albà Íntim. “Encara que no tenim pàgina web, som actives a les xarxes socials. Estem a Facebook i Instagram, on hem organitzat concursos i altres activitats que han tingut molt èxit. Si fins ara érem quatre persones treballant i dos aparadors a la rambla, ara veiem que amb això no n’hi ha prou i ens cal estar present a les xarxes, ja que és un aparador més”, expliquen convençudes de la necessitat de potenciar la seva presència on line, “encara que hem de valorar l’esforç que ens representa, i el retorn que n’obtenim”, apunten. I és que, tant la Montserrat com la Carme consideren que el seu producte no és fàcil de vendre on line: “Els clients venen a la botiga, s’emproven diferents productes, et demanen consell, i creiem que tot aquest valor afegit és difícil d’oferir d’una manera no presencial”.

 

Fidelització de clients

Com fidelitzar els clients és un dels temes que es plantegen les propietàries d’Albà Íntim. Durant una època van tenir una targeta de fidelització, però actualment aquesta no està operativa, i són conscients que els ajudaria a tenir informació de la clientela i poder-la posar al corrent de quan fan promocions, descomptes o activitats, entre altres iniciatives.

Per exemple, una de les activitats que organitza Viu Comerç –l’associació de comerciants de la ciutat– i que té molt èxit és Fora estocs. Després de la temporada de rebaixes, tant a l’estiu com a l’hivern, els comerços associats –la passada edició del Fora estocs hi van participar 65 establiments comercials– munten unes carpes a la plaça de la Vila on venen el producte que durant la temporada han tingut a la botiga. “És una activitat que funciona molt bé, i que ajuda a donar-te a conèixer i a fidelitzar clients. Per exemple, a les persones que compren al Fora estocs nosaltres els donem un val d’un 10% de descompte per comprar a la botiga, i normalment la gent ve i aprofita el descompte”, explica la Montserrat.

 

Participació en el programa de la Cambra

Albà Íntim és un dels establiments comercials que ha participat en el programa de Competitivitat del comerç al detall impulsat per la Cambra de Comerç. “L’experiència de participar en un programa d’aquestes característiques sempre és positiva, ja que les expertes que et visiten t’aporten idees per millorar en diferents aspectes, des de l’aparador fins a com col·locar els productes dins de la botiga o com volem que circulin els clients”, comenta la Carme, qui també destaca que Albà Íntim és un comerç consolidat, amb una gran experiència al darrere que destaca per l’estreta relació que té amb el client i l’assessorament que ofereix.

 

 

Aquest contingut s’ha elaborat en el marc del Pla de Comerç Minorista 2017, cofinançat per la Secretaría de Estado de Comercio del Ministerio de Economía, Industria y Competitividad i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea.

 

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]