Actualitat RSS

La botiga multimarca a debat

9 juliol, 2015

Jornada MODACC La multimarca està de moda / 080 Barcelona Fashion

En el marc de la 16a edició del 080 Barcelona Fashion, el Clúster Català de la Moda i el Tèxtil, Modacc, va organitzar la jornada “El Multimarca està de moda”, per presentar l’evolució del comerç del sector tèxtil-moda durant el 2014, fent especial èmfasi en la situació de la botiga multimarca.

Segons les dades que va presentar el president d’ACOTEX i CECOTEX, Borja Oria, el 2014 ha estat un any de recuperació del sector. Si bé el 2013 va ser l’any de màxima caiguda de la facturació a nivell estatal, amb 15.850 milions d’euros, l’any passat es va remuntar fins als 16.473 milions, un 3,93% més. Pel que fa als 5 primers mesos del 2015, el creixement acumulat és del 9.3 % sobre les ventes acumulades a maig 2014.

No obstant això, Oria va explicar que des de l’inici de la crisi, s’ha constatat que el consumidor compra cada cop més en rebaixes, (al 2006, les vendes en rebaixes representaven el 25% del total, al 2014, el 42%), i aquesta caiguda dels marges de benefici sobretot han afectat al multimarca. Així, si al 2006 hi havia 73.160 botigues multimarca a tot Espanya, al 2014 la xifra s’ha reduït fins als 50.004 establiments. Segons Oria, actualment, el format multimarca suposa prop del 20% (a nivells de la mitjana europea) i s’ha mostrat confiat que aquesta xifra no caurà més.

Pel que fa a les perspectives de futur, es creu que el canal que més creixerà serà l’online, ja que actualment representa el 4,5% del total de les ventes de productes tèxtils, mentre que la mitjana europea es situa en el 8%.

Així mateix, l’informe d’ACOTEX-CECOTEX consolida Barcelona com a primera destinació de les compres de moda dels turistes estrangers, amb 46% de les vendes taxfree, seguida per Madrid, amb el 35%, Màlaga, amb el 8%, i de Balears i Alacant, amb el 2% respectivament. Els xinesos continuen sent els principals compradors (amb el 27%), seguit dels russos (18%) i dels marroquins (4%) i mexicans (3% del total
de vendes).

La presentació de les xifres econòmiques es va complementar amb l’experiència de tres directius i propietaris de botigues multimarca: Judith López de les botigues La Pera, Lluis Sans de Santa Eulalia i Nino Álvarez de les botigues Nino Álvarez, que van aportar la seva visió de futur, així com els ingredients d’èxit de les seves botigues.

De la conversa d’aquests tres empresaris es van poder extreure tres elements claus que diferencien i aporten valor a les botigues multimarca respecte a altres canals de comercialització:

La selecció del producte. El client actual està cada vegada més informat i és més exigent, pel que el valor afegit que poden aportar les botigues multimarca és una bona selecció de producte, original, diferenciada i exclusiva, que sigui rellevant per al client.

Conèixer al teu client. Per a oferir una proposta adequada al estil de vida del client al que ens dirigim és molt important conèixer-lo, saber què compra i el què li agrada. Avui en dia, això significa anar a buscar les marques que consideres interessants per al teu
punt de venta.

Tracte personalitzat i assessorament. Oferir un tracte personalitzat i assessorament en la compra és un element clau per aportar valor afegit al client i obtenir bons resultats. Per aconseguir-ho és imprescindible oferir un bon servei i comptar amb personal de venta format, motivat i al que li agrada el que fa.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]