Actualitat RSS

El normcore i l’aposta de les cadenes de supermercats per la moda

26 juny, 2014

Ja es sap que la moda és canvi continu, però també un reflexa de la nostra societat i una forma d’expressar la nostre identitat. Fins ara, els hipsters representaven la modernitat, però amb l’arribada dels normcore, el que es porta és la normalitat y passar desapercebut. En aquest sentit, hi ha alguna cosa més normal que vestir amb roba de supermercat?

Centrant-nos en el retail, els normcore, casualitat o no, sorgeixen en un moment en el que les cadenes de supermercats han iniciat l’expansió de les seves marques de moda. A grans trets, sembla ser que aquesta expansió s’iniciarà principalment en els mercats emergents i en format franquícia. Aquests mercats, a diferencia dels més madurs, ofereixen l’avantatge que els consumidors són menys fidels a les marques occidentals establertes i disposen d’una classe mitjana cada vegada més nombrosa i interessada per la moda. En esta línia, Tesco, planteja obrir 50 botigues de la seva marca de moda F&F a Orient Mitjà, Kazakhstan, Geòrgia, Armènia y Azerbaiyán, durant els pròxims 5 anys. Als mercats més desenvolupats, en canvi, es troben davant el repte de canviar la percepció dels consumidors, per a convèncer-los que les marques de roba són quelcom més que roba de supermercat. Seguint amb l’exemple de Tesco, la seva marca F&F ja disposa de botigues a Suïssa i Gibraltar i acaba de desembarcar en el mercat americà. Recentment, també han obert una botiga a Londres, a l’entresol del Tesco de West Kensington, on venen més roba de moda que bàsics.

Actualment, la vinculació entre les cadenes de supermercats i la moda també va més enllà. Aquest seria el cas de les col·laboracions entre un dissenyador y una cadena de supermercat per a crear una col·lecció. Sense anar més lluny, Custo Dalmau acaba de dissenyar una col·lecció d’edició limitada, ‘Growing’ by Custo, per a la cadena de supermercats de descompte Lidl. Dalmau, a la presentació d’aquesta col·lecció, va parlar sobre el nou paper que poden desenvolupar les cadenes de supermercats en el món de la moda: “la moda és canvi. Durant 33 anys hem plantejat aquest canvi en l’enfocament d’aproximar-nos al consumidor. La manera en que accedim a la moda ha canviat en els últims anys, per això pensem que els supermercats tenen una oportunitat per a convertir-se en una nova plataforma de moda.” D’altra banda, el director de Marketing de Lidl España, Carlos González-Vilardell, va parlar de la importància d’aquesta col·laboració com a primer pas per aproximar-se a un nou sector: “aquesta és una col·laboració molt especial que ens introdueix en un terreny fins ara inexplorat per a nosaltres,  com és la moda, y que ens serveix com a carta de presentació a un segment de públic que potser fins avui no pensava en nosaltres com una opció de compra”.

Davant d’aquesta realitat, el sector de la moda i el retail segueix augmentant la seva polarització entre les marques que treballen per oferir experiència de compra, personalització, excel·lència i intangibles vinculats a un estil de vida i aquelles que, sens oblidar les tendències, ofereixen productes més focalitzats en la funcionalitat, que ens cobreixen una necessitat i orientats a preu.

Casualitat o no, aquesta tendència normcore i l’expansió de marques de moda per part de les cadenes de supermercats planteja un nou escenari en el món de la moda i el retail. Malgrat això, el sistema de la moda sempre ha sigut molt hàbil per absorbir totes les tendències, inclús les que semblen més alternatives i allunyades. Tant es així, que a les botigues de les nostres  ciutats ja trobem propostes d’aire minimalista i esportiu, afins a l’estètica normcore, i marques de luxe com Chanel ja han fet desfilar a les seves models per un supermercat. Per què hi ha alguna cosa més normal que anar a fer la compra?

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]