Actualitat RSS

El Saló Tèxtil Internacional de Barcelona a punt de fer 10 anys

21 octubre, 2010

STIB va tornar a atraure un important número d'industrials de la confecció, cadenes de distribució i dissenyadors de moda.

Es tracta de l’únic saló de l’Estat que reuneix els representats i agents de les principals marques de teixits del món. Avui viu molt atent a les tímides millores de les xifres del sector tèxtil i de la confecció.

Durant la primera meitat del 2010, les exportacions espanyoles de productes tèxtils –filats i teixits sense confeccionar–, van créixer un 12,6% gràcies, sobretot, a la demanda dels mercats exteriors. Són dades del Centre d’Informació Tèxtil i de la Confecció, que apunten que l’activitat del sector tèxtil mundial, en especial la dels països emergents, comença a recuperar-se després d’una dura primera etapa de l’actual crisi econòmica.

Sense dubte aquests números són un baló d’oxigen també per al sector tèxtil català, i més encara quan van acompanyats d’un tímid però insistent increment de la demanda de peces confeccionades. En concret, el primer semestre d’enguany també han crescut les exportacions espanyoles de peces de vestir i roba de la llar un 5,2%. Xifres que segons els experts conviden a un moderat optimisme quan es comparen amb les del mateix període de l’any anterior.

Aquest repunt del sector tèxtil a l’exterior és analitzat de molt a prop pels representants i agents tèxtils de les principals firmes de teixits del món. De la millora de l’activitat depenen les comandes que tindran les properes temporades. En aquest sentit, els comercials tèxtils de firmes estrangeres, agrupats al voltant del Saló Tèxtil Internacional de Barcelona (STIB), valoren positivament la darrera edició del seu certamen, que va aconseguir reunir el mateix número d’expositors que edicions anteriors –un total de 41– a finals de setembre al Palau de Congressos de Catalunya. I que va tornar a atraure un important número d’industrials de la confecció, cadenes de distribució i dissenyadors de moda, atents a les darreres tendències en teixits i complements per elaborar les seves properes col·leccions.

Innovació i consolidació

L’STIB està a punt de complir deu anys, i les empreses que aglutina, com totes les del tèxtil, tenen una llarga experiència en crisis. Les primeres estocades al sector van començar a gestar-se als anys 70. Per això, quan es pregunta al president de l’STIB, Josep Maria Fernández, com es capeja l’actual conjuntura econòmica, respon que “l’experiència és un valor afegit”. Però també ho són les ganes de millorar l’oferta del saló, que des dels seus inicis al 2001 aglutina una àmplia oferta de teixidors de nivell mitjà i alt més importants d’Europa i del món.

Aquest certamen barceloní tanca el circuït de les fires europees del sector. En el calendari es troben primer París i després Milà, dos grans referents de la indústria de la moda que visiten les principals marques de vestir i també els industrials tèxtils de tot el món. Al cap d’una setmana l’STIB reuneix de nou cada temporada a Barcelona la representació de més de 300 col·leccions internacionals i tanca les comandes d’una gran quantitat de firmes catalanes i espanyoles. La majoria d’aquestes col·leccions pertanyen a cases italianes, seguides per les franceses, i ofereixen al públic espanyol la possibilitat de tornar a veure els teixits exposats a les grans fires europees. Per al president de l’STIB, que porta tota la vida dedicada al sector tèxtil, l’oferta de Barcelona, lluny de les grans aglomeracions de París i Milà, té el seu atractiu pel “servei més tranquil i relaxat que s’ofereix als clients”.

Ara l’STIB treballa per incrementar el número d’expositors i per tornar a celebrar desfilades de les principals escoles de disseny de Barcelona coincidint amb el certamen, ja que per al seu president “cal fer una promoció més intensa de la moda espanyola”. A més, el consell d’administració del saló porta ja mesos negociant l’entrada d’altres agents representants del sector, que, coincidint amb l’STIB, organitzen trobades paral·leles, com el cas de Galeria Textil. La majoria d’aquestes novetats es pretenen tenir enllestides per a l’edició número 20, que tindrà lloc el setembre de 2011.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]