Actualitat RSS

El sector de la moda nupcial augmenta les seves exportacions un 23,6% al 2014 a Catalunya

18 maig, 2015

Desfilada de Pronovias a la Barcelona Bridal Week / Fira Barcelona

Aquest any la Barcelona Bridal Week va celebrar la seva 25a edició amb la mirada posada en la internacionalització del certament, que va comptar amb Estats Units com a país invitat i amb la primera ‘special guest designer’, Katharine Polk de Houghton Bride; així com amb el  programa ‘Special Guest’, que va reunir gairebé 200 grans compradors estrangers procedents d’Estats Units, Itàlia, Regne Unit, Qatar i Alemanya.

La setmana nupcial de Barcelona va finalitzar amb la visita de 16.000 professionals, el 60% dels quals procedia de països com Itàlia, França, Alemanya, Estats Units, Portugal, Federació Russa o Brasil. L’esdeveniment va dedicar 4 dies a la Passarel·la Gaudí Núvies -on hi van desfilar 23 firmes per presentar les seves col·leccions 2016, entre elles, Rosa Clará, Cristina Tamborero, Natalie Capell, Jesús Peiró, YolanCris, Pronovias o Inmaculada García- i 3 dies al Saló Internacional NoviaEspaña -on hi ha van exposar 230 marques, la meitat procedents de 15 països diferents-.

Segons el director de l’esdeveniment, Miquel Serrano, “estem satisfets amb els resultats, tant els expositors como els visitants ens estan felicitant pels canvis estructurals que hem aportat respecte a l’edició de 2014 a diversos àmbits com localització o logística i pel que fa a la gestió dels compradors, que han pujat en qualitat i quantitat. Seguirem treballant en aquesta mateixa línia per a que els dissenyadors espanyols segueixin conquistant mercats estrangers i amb  l’objectiu que tots els  ostres clients nacionals i internacionals aconsegueixin rendibilitzar al màxim la seva participación a la Barcelona Bridal Week per aconseguir el major dels èxits”.

Coincidint amb la inauguració del Saló Internacional ModaEspaña, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, va fer públiques les xifres d’exportació del sector de la moda nupcial i cerimònia. Al 2014, Catalunya va exportar un volum de 269,8 milions d’euros en vestits i complements de núvia i cerimònia, xifra que suposa un increment del 23,6% respecte 2013. Al conjunt de l’Estat, al 2014 les exportacions de moda  nupcial i cerimònia van suposar 616,23 milions d’euros, un 17,8% més que l’any anterior, un increment degut en gran part, al bon comportament de les exportacions catalanes. De fet, el 43,78% de les exportacions estatals, procedien de Catalunya.

Així mateix, 2014 ha estat el primer exercici -des que consta en la sèrie histórica- en que les exportacions catalanes del sector han superat les importacions, que es van situar en els 253,01 milions d’euros. Així doncs, la balança comercial va deixar un superàvit de 16,77 milions d’euros.

Europa continua sent el principal client a l’exterior per a les empreses catalanes del sector: cinc països europeus sumen el 58,2% de les exportacions. França desbancada el 2013 per Alemanya—, torna situar-se com a principal client, amb el 18,3% de les exportacions, seguit d’Alemanya (amb el 15,5%), Itàlia (amb el 15,1%), Portugal (5,4%), i Regne Unit (amb el 3,9% del total de les exportacions).

Pel que fa a les importacions, al 2014 Catalunya va comprar a l’exterior un total de 253,03 milions d’euros en articles de moda nupcial i cerimònia. El principal importador és la Xina, amb el 39,5% del total.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]