Actualitat RSS

El substitut del collaret

30 juliol, 2014

Montsita Negre

Fer del fulard el principal producte d’una empresa, dotar-lo de personalitat pròpia i convertir-lo en un bon substitut de la joia, és el secret de la firma de moda Montsita Negre.

És estiu però per a la dissenyadora Montsita Negre no són vacances. Tot al contrari, aquests dies segurament són els més intensos de l’any. Està en ple trasllat del seu taller al centre de Barcelona. Ocuparà un àtic al cor de la ciutat –carrer Muntaner amb Via Agusta– que tindrà les funcions, a partir del mes de setembre, de sala d’exposicions i espai creatiu, i amb el que podrà fer realitat la posada en escena que desitja per al seu producte. És un gran pas endavant per a la firma que, des del 2011, distribueix les seves creacions a través de la botiga en línia i de punts de venda exclusius a l’Estat i a l’estranger.

Però no serà l’únic pas, Montsita Negre explica a www.barcelonaesmoda.com que entre els seus plans hi figura el desig de tenir, a mig termini, un punt de venda propi. Actualment, ja està present a Bilbao, Madrid, París i a la capital catalana. «Ara mateix la botiga electrònica és l’aparador més important i global que tenim, hi ha clients molt fidels que repeteixen cada temporada. Ara bé, la botiga tradicional, el tracte personal, el poder emprovar-se el teixit i tocar-lo no té preu. Per això, volem apropar el producte al client final tant com es pugui. L’estratègia per fer-ho és molt diversa: d’una banda, nosaltres fem gestions directes amb mercats que ens interessen, com és el cas d’Orient Mitjà i Europa, i de l’altra, ens contacten clients directament», explica la dissenyadora.

Els darrers anys han estat trepidants per a Montsita Negre. Des que va endegar al 2011 la seva marca no ha deixat d’innovar, tant en producte com en disseny: «Els fulards han estat l’inici del projecte. La nostra evolució passa per ampliar la gamma de productes mantenint sempre els principis de la firma. Aquesta temporada hem començat una col·lecció de tops. I estic avaluant també noves línies per als meus dissenys fent proves de patronatge i amb nous teixits i colors».

De moment, els fulards Montsita Negre ja han pujat per primera vegada a sobre una passarel·la de moda. En concret a la 080 Barcelona Fashion. En l’última edició del mes de juliol, Montsita Negre va acompanyar les creacions de la firma de moda de pell i punt Torras. Una oportunitat que Negre valora «molt positivament» i que li ha permès fer la primera gran posada en escena de la marca.

Producció de proximitat

No seria gens estrany, doncs, que aviat puguem veure una col·lecció completa de roba Montsita Negre. Ara bé, els marges estan molt ben establerts per la dissenyadora i qualsevol projecte d’expansió ha de garantir, segons explica, «l’atemporalitat de les peces, la cura per la qualitat i les edicions limitades». A aquests valors cal afegir-hi, a més, l’exclusivitat tant dels dissenys com dels estampats.

Fins ara, la creativitat de Montsita Negre s’ha materialitzat en les col·leccions de fulards que realitza des de fa tres anys i de les que només treu al mercat cent cinquanta peces de cada creació. Inicialment, va decidir-se per aquest senzill complement de moda com a únic producte de l’empresa perquè el considera «el substitut del collaret i el detall perfecte quan es vesteix amb colors llisos». «A més, volia fer un complement unisex, trobava a faltar peces especials que fossin alhora sofisticades, elegants i portables. Crec que en el segle XXI les diferències entre homes i dones no existeixen», assegura.

El treball de Negre s’apropa a l’art i tant és així, que alguns dels seus fulards es converteixen en quadres per admirar. «M’agrada moltíssim il·lustrar i el fulard és una peça sencera on el dibuix no es talla», diu Negre subratllant que per a ella aquesta peça de roba és un llenç durant el procés creatiu.

«Els nostres clients són persones molt detallistes que queden impactades pel mocador, s’enamoren dels colors i els captiven el tacte i les textures». Per aconseguir aquest resultat Montsita Negre ha fet de la qualitat dels teixits una de les principals obsessions de la firma. «Tota la col·lecció es fa a Europa. Vull controlar molt bé com s’elabora el producte. La majoria dels meus proveïdors estan a Itàlia, però estic contenta perquè, cada cop més, començo a encarregar producció aquí, a casa. Havíem tingut una indústria tèxtil molt potent i em sabia molt greu veure com no era possible produir aquí», assegura la dissenyadora. 

Montsita Negre coneix molt bé el mercat de la moda i reconeix que «després de més de vint anys, li segueix apassionant aquest sector». Va néixer a Girona, allà recorda «estar sempre envoltada de llapis, colors, pintures i teixits» i es va instal·lar a París després d’estudiar a l’Escola d’Arts i Tècniques de la Moda a Barcelona. A França, va treballar en l’alta costura per Guy Laroche i en prêt-à-porter per Michel Klein. Ja de nou a Barcelona, empreses com Javier Simorra, Crocs, Reebok, Speedo, Arena, Puma i Le Coq Sportif van completar el seu currículum.

Ara mateix té clar que l’aventura empresarial que ha endegat és la millor forma de seguir treballant en el que més li agrada i, sobretot, d’aportar una nova alternativa de producte a un sector en el qual, segons ella, «hi ha una gran massificació de producte, està molt dispers i sembla que tot s’hi val». Per això, i en el context d’un creixent consum més slow i allunyat de les tendències, els valors de Montsita Negre poden ser una molt bona alternativa.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]