Actualitat RSS

Els barrets reviuen a Barcelona

27 abril, 2018

Botiga Up Headwear al carrer Comtal de Barcelona / Up Headwear

Up Headwear és una botiga de venda de capells clàssics i contemporanis que compta amb quatre establiments a Barcelona. Enguany ha estat guardonada amb els premis Rosa de Plata de Barna Centre

—–

L’ús del barret o capell es remunta a l’època dels grecs i dels romans; des d’aleshores ha perdurat amb més o menys fortuna segons les modes, i en múltiples formes i dissenys. Malgrat que alguns enyoren la darrera època daurada de la capelleria, que va tenir lloc durant la primera meitat del XX, avui cada vegada té més adeptes i actors, actrius i cantants, com Johnny Deep, Leonardo DiCaprio, Pharrell Williams o Kate Moss, entre altres, han fet de les boines, les gorres i els barrets un senyal d’identitat.

A Barcelona, al bell mig de la ciutat, hi trobem Up Headwear, firma impulsada per Franklin Graux, un parisenc cosmopolita, amb iniciativa i emprenedor, amb ascendència catalana i format entre Londres i Nova York, que va veure en la barreteria un nínxol de negoci. Mónica González, la responsable dels quatre establiments que Up Headwear té a la capital catalana, repartits entre els barris del Gòtic i el Born, destaca la visió del seu cap: “En Franklin és un ciutadà del món, amb una visió molt oberta i, després de treballar en el sector del tèxtil, fa vuit anys va decidir focalitzar-se en aquest complement perquè considera que aporta un toc de personalitat a la persona, a banda que és un producte útil, que ens protegeix del fred o del sol, en expansió i que està marcant tendència”. I és que, com subratlla Franklin Graux, cada vegada s’utilitzen més barrets a les passarel·les, en anuncis, al teatre, al cinema… “Portar barret és una declaració d’estil i aporta personalitat, a més de ser una peça imprescindible en el nostre vestuari. És l’accessori amb més poder de transformació”.

 

Establiments ben situats

La primera botiga Up Headwear que es va obrir a la ciutat va ser la de Portaferrissa i la segona la del carrer Carders, al Born. Després van venir la de Princesa i fa nou mesos van inaugurar la del carrer Comtal. “Tenim clar que l’emplaçament és important i per això sempre ens hem situat al centre de la ciutat, en llocs visitats pels turistes, però també pels barcelonins”, explica González qui remarca que la darrera inauguració, la de la botiga de Comtal, respon al fet de voler estar presents en un indret emblemàtic de Barcelona “un carrer de pas que és freqüentat pels turistes, però també per a molts barcelonins”.

 

Reconeixement de Barna Centre

I és aquest darrer establiment, el del carrer Comtal, el que enguany ha estat distingit amb el premi Rosa de Plata que atorga l’associació comercial Barna Centre en la categoria de millor establiment de nova implantació l’any 2017. El guardó, que arriba a la 27a edició, ha estat concedit a Up Headwear per la disposició del producte, el packaging, i la imatge interior i exterior de l’establiment com a element diferenciador i on es troba un perfecte equilibri entre modernitat i classisme.

Cal dir que el mobiliari de la botiga, dissenyat per l’artista Juan Alemany, un argentí establert a Barcelona, és un tret distintiu de l’establiment, que amb les seves formes recorda l’estil modernista alhora que fa servir materials de qualitat com la fusta. “La botiga del carrer Comtal l’hem fet tota nova seguint aquesta línia que la vincula amb la ciutat i amb una estètica del passat, el que dona caliu i qualitat a l’establiment. Hem cuidat tots els detalls i, per exemple, les lletres dels aparadors han estat realitzades a mà, amb pa d’or, per joves artistes d’aquí”, diu González.

A la botiga del carrer Princesa han aprofitat les prestatgeries de l’anterior comerç, una antiga llibreria, que han combinat amb altres elements de fusta tot seguint la mateixa línia que la botiga de Comtal. “Volem ser propers a la clientela i que aquesta se senti còmode i ben acollida a les nostres botigues”.

 

Un packaging molt estudiat

A més de cuidar l’estètica dels establiments, a Up Headwear també tenen molt present altres detalls com el packaging. La darrera novetat que hi trobem és una capsa de cartó que sembla tan adient per a una mona de Pasqua com per a un barret. “És un disseny fet per Pablo García, un jove artista d’aquí; és pràctic i alhora sorprèn, i això és el que pretenem, que ningú es quedi indiferent davant les nostres propostes”, apunta la directora dels establiments.

 

Producte multimarca i propi

Si ens centrem en el producte, a Up Headwear hi podem trobar gairebé de tot i de totes les marques. Firmes de renom com Stetson, Borsalino, Bailey, Goorin Bros, New era, Elosegui, Barts, Buff, Brixton, Panamanía, Von Dutch, Kangol o Fernández & Roche, entre moltes altres, tenen el seu espai al costat de les col·leccions pròpies d’Up Headwear. “El que pretenem, tant amb la nostra marca com amb les altres que comercialitzem, és que cada persona acabi trobant aquell producte que complementi el seu look, amb el que se senti còmode. Per aquest motiu intentem tenir una oferta àmplia i variada per cobrir diferents necessitats, i amb la marca pròpia podem oferir una molt bona relació qualitat-preu”. Actualment, la marca Up Headwear es fabrica a l’Estat espanyol o a Europa, i la intenció de l’empresa és incrementar el disseny i la fabricació local, “ja que molts clients de fora valoren que sigui un producte fet aquí”.

A més de barrets de tota mena, a Up Headwear també hi podem trobar altres complements com hawaianes, espardenyes o motxilles. “Depèn de la temporada, i ens serveixen per incrementar la facturació, especialment de les botigues més turístiques”, comenta Mónica González.

 

Una clientela multicultural

A Up Headwear tenen una clientela molt variada i multicultural. “A fora, sigui pel clima o per un fet cultural, hi ha més costum que aquí d’utilitzar tota mena de capell. Per aquest motiu tenim clients d’arreu del món, a més d’estrangers que viuen aquí i també barcelonins que a poc a poc van adquirint l’hàbit d’utilitzar gorres i barrets i ja comencen a ser habituals, tant a l’estiu com a l’hivern, en els nostres establiments”, explica la responsable d’Up Headwear, qui es mostra molt satisfeta de la bona acollida que han tingut els productes de la firma entre els compradors locals i internacionals. A més, futbolistes com Dani Alves, Neymar Jr. i Abidal són clients d’Up Headwear, “i Messi és un fan de les col·leccions de gorres amb animals de Goorin”, remarca Graux.

 

Projectes a curt, mitjà i llarg termini

A més de portar a terme diferents accions per satisfer les necessitats dels seus clients, com ampliar el ventall de productes i serveis, entre els objectius que es planteja la firma a curt termini destaca incrementar la col·lecció de dona, especialment la made in Spain. “Hi ha marques que només ofereixen producte per a home, i el que intentem amb la marca pròpia és ampliar l’oferta unisex i per a la dona, ja que cada vegada n’hi ha més que ens demanen articles més femenins”, apunta la responsable de les botigues.

A més, Up Headwear també aposta per donar un impuls al seu portal i iniciar la venda en línia. “Fins ara les obertures de les botigues físiques ens han absorbit moltes hores que no hem pogut dedicar a l’on line, però actualment ja hi estem invertint esforços i recursos perquè considerem que és quelcom imprescindible. La pàgina web ajuda a tenir presència a les xarxes i ens permetrà tenir una botiga més”, remarca l’experta. Més a mitjà i llarg termini, el fundador de la firma no descarta obrir noves botigues i internacionalitzar-se. “Som una empresa inquieta, amb ganes d’evolucionar i avançar”, conclou Mónica González.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]