Actualitat RSS

Emprenedores, 100% de cotó

20 abril, 2012

Piu et Nau

Piu et Nau és una firma de bàsics per a bebès –de cotó 100%– i fets a Barcelona. Va néixer al febrer del 2008, just abans que la crisi econòmica toqués de ple el nostre país, però aquesta coincidència no va atemorir les seves tres fundadores.

L’empresa porta ja quatre anys mostrant la seva força en un sector, el de la moda infantil, en què les firmes catalanes trepitgen molt fort.

Darrere Piu et Nau hi ha la Lavínia i la Clàudia Mayer i l’Anna Tarruel. Tres emprenedores, professionals de sectors com la publicitat, l’antropologia o el disseny gràfic, que van decidir omplir un buit en el mercat que havien detectat com a mares. “’Per què no hi ha tovalloles més grans per assecar el nadons? O per què els pijames d’una peça no poden ser extensibles?’, ens preguntàvem”, explica la Lavínia Mayer, una de les impulsores.

D’aquestes necessitats van sorgir les tovalloles davantal o el pijama d’una peça amb un sistema creat i patentat per aquesta marca que permet escurçar o allargar la peça en qualsevol moment i amb un únic moviment. “Encara avui, cada temporada traiem peces que trobem a faltar al mercat”, assegura.

A les creadores de Piu et Nau els agrada dir que “van més enllà dels bàsics”. En realitat, la firma ofereix també roba de carrer, a més de les col·leccions de roba interior i primera posada. Una oferta que s’ha anat ampliant amb els anys i que els permet mostrar el seu estil en un ampli ventall de peces. “No seguim les tendències; ja sigui bo o dolent, ens agrada fer allò que ens ve de gust”, explica Mayer. De fet, allunyar-se de les tendències, sigui o no premeditat, els ha permès crear un estil diferent, a mig camí entre la senzillesa elegant i la roba casual, com es diu en l’argot del sector.

Primer qualitat

El que si ha estat premeditat és fabricar totes les peces de la firma a Barcelona. En concret, als tallers que Piu et Nau té a la ciutat de Mataró. Una decisió fundacional que han mantingut fins avui: ”És l’única manera de poder aconseguir la qualitat que volem, fabricant a prop”. En realitat, les tres fundadores de la firma saben que la qualitat és l’element més preuat en la roba de nadó. Ho sabien quan van néixer els seus fills i ho saben ara, quan els arriben les valoracions de les seves col·leccions: “Les famílies ens envien les fotografies dels seus nens amb la roba de Piu et Nau de primera posada i ens diuen que les infermeres els han preguntat de quina marca són les peces. Això ens fa molta il·lusió!”. De fet, per aconseguir aquest resultat, poden arribar a fer fins a 6 prototips d’un mateix disseny.

Créixer amb la Cambra

La qualitat de Piu et Nau també ha trobat molt bona acceptació a nivell internacional. Holanda és el primer mercat en què estan presents, però també han començat a obrir-se pas al Regne Unit i a Itàlia. “Però sabem que cal anar pas a pas”, recorda Mayer.

Tot just donen les primeres passes als mercats exteriors i ho fan al mateix temps que l’empresa agafa dimensió. En tots aquests canvis compten amb l’assessorament dels experts de la Cambra de Comerç de Barcelona que les guien en la presa de decisions en aquest moment de creixement. I així, pas a pas, la marca d’aquestes tres emprenedores ja compta amb botiga en línia i amb plans per seguir millorant i fent créixer el seu projecte de negoci.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]