Actualitat RSS

Emprenedors de moda de bany

17 juny, 2015

Col·lecció Reset Priority per a la primavera-estiu 2015 / Reset Priority

Reset Priority és un nadó en el sector de la moda de bany, però ja està present als EUA i a París i acaba de treure al mercat la segona col·lecció.

—–

Emprendre és un repte, i fer-ho en el sector de la moda de bany comporta obstacles  addicionals. Entre els més importants, l’estacionalitat del producte. En plena temporada comercial, la dissenyadora Esther Milano ens explica l’estratègia de Reset Priority per mantenir un bon nivell de vendes durant tot l’any i les característiques d’aquesta marca que tot just ha entrat al mercat de la moda: «Ara una de les prioritats és continuar penetrant als EUA i a l’Amèrica Central per poder fer  front a l’estacionalitat del nostre negoci. D’aquí a dos anys, ens agradaria aconseguir un bon posicionament i treure dues col·leccions l’any. La d’estiu i la d’hivern. Aquesta última seria la col·lecció Resort, sobretot pensada per a viatges en creuer a l’altre hemisferi. També estem treballant en la línia Beach Wear, que està formada per peces per dur fora de l’aigua».

La primera proposta de col·lecció Resort sortirà el setembre vinent i es presentarà el proper mes de juliol al Swim Show de Miami. Es tracta de la fira de moda de bany més gran del món, que reuneix a més de dues mil cinc-centes firmes del sector. Reset Priority hi desfilarà per segona vegada, després que l’any passat, com explica Milano, les seves propostes rebessin una bona acollida per part del públic: «Si vas als EUA has de presentar-los quelcom diferent del que ells ja coneixen. Volen veure estils i propostes noves i si tu les tens, t’obren els braços».

La col·lecció de Reset Priority que es pot veure aquest estiu als seus 12 punts de venda –de l’Estat i internacionals– va pujar a la passarel·la de Miami l’any passat. Es tracta d’una proposta ecofriendly que utilitza el neoprè com a base per als biquinis. «No érem els primers en utilitzar-lo als EUA, però sí aquí, i li vam donar un acabat molt  particular amb pigments metàl·lics que aconseguien un joc de llums preciós i únic. Si tens un estil diferent, pots atraure el client americà», subratlla la dissenyadora.

L’ànima als estampats

A banda dels materials, els estampats són un altre dels atractius de la firma. Tot i que l’empresa compta amb una microestructura –són tres persones–, aposten per fer ells  mateixos els estampats i encarregar-ne, després, la producció a proveïdors de teixits: «No crec que totes les marques ho facin. Nosaltres volem una firma premium tant pel  que fa a la qualitat com a la identitat del producte. Volem que sigui reconeixible i diferent. Per aconseguir-ho, plasmem la nostra visió en els estampats. Són una part molt important del producte».

Per això, l’equip de Reset Priority compta amb un dissenyador gràfic, i la planificació inclou necessàriament més temps de producció, tal com explica Milano: «Al final, és un procés força més llarg, al qual cal afegir el disseny i les diferents proves amb els estampadors fins que aconseguim el resultat desitjat. Fem molts tests amb cada teixit i treballem de la mà patronatge i disseny perquè el resultat sigui el que busquem».

El tancament de la temporada de vendes de la propera col·lecció de Reset Priority es farà l’octubre a París. Concretament a la fira Mode City. «Aquest és l’aparador per donar-nos a conèixer a Europa. Però també estem començant a treballar amb un showroom de Londres que ens pot ajudar a establir-nos al Regne Unit i a Irlanda. Mirem als mercats internacionals amb més potencial, però sense oblidar-nos d’Espanya perquè és un mercat molt gran».

Producció a prop

De fet, Reset Priority planeja produir part de la col·lecció a Catalunya. Inicialment, va començar treballant amb proveïdors d’Itàlia dels quals asegura que «ha obtingut una molt bona feina». Però la necessitat de controlar millor el procés de producció els ha fet replantejar-se l’estratègia de proveïdors. Actualment, busquen empreses tèxtils locals especialitzades en bany: «Volem gestionar millor el creixement i, per això, necessitem proximitat. Aquí hi ha hagut molta tradició en tallers de moda de bany i, a més, el client valora molt la producció local. Em refereixo tant a Barcelona com a Itàlia, ambdues ofereixen acabats i qualitats molt bons. Però també hem de saber-ho explicar al client, perquè aquesta aposta que fem marca el preu final del producte».

Estan realitzant els últims mostraris amb les empreses italianes que Esther Milano coneixia a través de la relació de la seva família amb el sector de la moda: «Aquests productors treballaven per a firmes com Versace i gràcies a l’atelier de la família de la meva mare a Itàlia, on es venien teixits, hi vaig contactar».

Tot i els antecedents familiars, abans de crear Reset Priority, Milano no tenia relació directa amb el món de la moda. Havia viscut de prop la realitat del sector, però la seva primera aposta professional va ser el màrqueting internacional. Quan va arribar a Barcelona, va decidir estudiar de nou i en aquesta segona ocasió va escollir disseny de moda. Va cursar els seus estudis a l’escola Felicidad Duce, mentre treballava. I la passió pel bany, li va arribar després d’analitzar les diferents marques del sector a Europa i convèncer-se que hi havia lloc per a una proposta de qualitat i disseny diferent com la que presenta amb Reset Priority. «Pot semblar que vaig fer un gran canvi en la meva vida, però la veritat és que la moda sempre havia viscut amb mi a través de la  meva família. La creativitat de Barcelona, la quantitat de dissenyadors i artistes que hi viuen, em van animar a estudiar el que realment m’agradava», confessa.

Per endegar la seva empresa no va escollir el millor moment econòmic, ja que ho va fer el 2013, enmig d’una recuperació encara molt incipient. Però explica que no coneixia què era emprendre en moments de creixement i forta demanda, i per això no ha vist les dificultats afegides. «Encara que potser sí, en un altre moment en el temps hauria estat més senzill», afegeix.

Si bé créixer pel que fa a nous mercats i línies de productes és una prioritat per a Reset Priorty, la seva creadora té clar que els límits es trobaran sempre dins de la moda de bany i que, d’ara en endavant, cal afermar els valors de marca i la seva identitat: «És el més important. Hem d’aconseguir que hi hagi linealitat i que la marca evolucioni correctament any rere any. L’objectiu és assolir un estil ben definit». Entre els projectes per al futur immediat de Reset Priority, també destaquen diverses col·laboracions que estan en plena negociació amb diferents firmes de moda per encarregar-se de les seves línies de bany: «La moda de bany agrada molt a d’altres marques, però no és tan senzill introduir-s’hi. Les col·laboracions beneficien les dues parts. Nosaltres amb  visibilitat i ells amb producte. Ja estem treballant amb aquestes marques i farem molt soroll, perquè tenim molt recorregut!», explica il·lusionada la dissenyadora.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]