Actualitat RSS

Ens apuntem a Little Barcelona

12 març, 2014

Lilo&Co

Little Barcelona, l’aparador de moda infantil per a firmes nacional i internacionals, acull una trentena de marques en la seva cinquena edició. Per què s’hi apunten?

Les fires són una eina imprescindible per a les estratègies d’internacionalització i acció comercial de les marques catalanes de moda infantil. Internet ofereix finestres globals a aquestes firmes de moda per als més petits. Allà poden vendre i promocionar-s’hi, però només les fires fan possible el contacte personal i proper amb els principals prescriptors de les marques: les botigues multimarca i els agents comercials.

Aquesta és la principal força d’un esdeveniment com Little Barcelona que va néixer al 2011 de la mà de tres emprenedors amb una llarga experiència en la moda infantil, Javier Royo, Sílvia Tarrés i Ana Castán. Ells, cinc edicions més tard, continuen lluitant per ser el primer escenari on les firmes de moda per als petits vulguin mostrar les noves col·leccions i on vinguin els compradors d’arreu del món a identificar tendències i talent. 

En aquest camí de millora constant, el passat mes de febrer el Convent dels Àngels va acollir, de nou, una edició de Little Barcelona. Allà mateix, va tenir lloc també la primera edició i, per tant, els organitzadors reconeixen que hi havia un «cert retorn als orígens», després d’haver estat presents al Disseny Hub i també al Poble Espanyol, anteriorment.

Grans, petits i mitjans

Una de les principals novetats de Little Barcelona d’enguany —celebrada el 2 i 3 de febrer—, va ser la participació de la firma Desigual per presentar-hi la primera col·lecció de calçat infantil. Ho va fer en un entorn firal on no només hi domina la roba, sinó tots aquells elements que formen part de l’univers infantil.

Com sempre, a més, la selecció de marques de moda i empreses infantils es va fer pensant a ser «una alternativa a la moda infantil més clàssica», com expliquen els organitzadors. És per això que s’hi van poder veure les propostes de moltes petites i mitjanes empreses que, com Baobabs, reinventen la forma de vestir dels infants i en aquest cas, més precisament, de les mares.

Ariadna Loureiro és l’empresària que va endegar Baobabs. Amb ella parlem sobre l’experiència a Little i també ens explica els reptes de la seva empresa, que ja està present a vint-i-un punts de venda: «Enguany hem de centrar-nos a fer branding i aconseguir un estil definit i coherent per a Baobabs. En aquest sentit, quan se li pregunta a Loureiro sobre per què una firma petita i jove com la seva inverteix en la participació en una fira com Little, respon: «És un bon lloc per donar a conèixer un producte innovador. Et permet tenir ressò als mitjans de comunicació i també entrar en contacte amb nous punts de venda. A Espanya no hi ha fires d’aquest tipus. Només trobem la FIMI, però crec que està adreçada a un client més conservador. Per això si vols un aparador per a propostes alternatives, has de marxar fora».

L’altaveu que suposa Little Barcelona per a les firmes més joves és, sens dubte, una de les principals fortaleses de l’esdeveniment. També en parla l’emprenedora Lolita Scheibli. Ella està al capdavant de la firma Lilo&Co, un taller artesanal de roba per a nadons fins a 9 mesos. Ha participat a Little Barcelona per segona vegada també i ho ha fet convençuda que «és un canal de promoció per a la marca». «Vaig decidir repetir a Little tot i que la primera vegada va ser un fracàs quant a localització i expositors. Però ara, gràcies a Little, la meva firma ha sortit als mitjans de comunicació i s’ha donat a conèixer», assegura Scheibli.

Més oferta i serveis

Endegar un esdeveniment com Little Barcelona no és una tasca senzilla. La fira intenta millorar cada any la seva oferta de marques i també el seu atractiu per als compradors internacionals si bé una de les prioritats del sector de moda infantil és, clarament, l’exportació.

Tal com indiquen les xifres més recents de l’Associación Española de Productos para la Infancia (Asepri) —inclou 300 firmes de moda infantil i puericultura de l’Estat— s’ha produït un increment del 50% de les exportacions d’aquest tipus de productes en els dos últims anys. Actualment les empreses d’aquesta entitat, entre elles catalanes, són presents a uns 100 països d’arreu del món. Aquesta ràtio d’obertura és un bon exemple del nivell d’internacionalització de les empreses de moda infantil i de la seva voluntat de créixer arreu. 

«Expandir la marca dins i fora de les nostres fronteres és per a mi una prioritat», confirma la responsable de la firma Lilo&Co. Ara fa dos anys, que l’empresa funciona i durant aquest temps, a banda de participar a Little Barcelona, ha pogut reunir l’experiència necessària per «perfeccionar l’organització, la fabricació i la promoció de la marca». Unes tasques gens senzilles a les quals, en el cas de Lilo&Co, s’hi afegeix la dificultat de fer tota la producció de forma artesanal. «Cada peça de roba la dissenyem individualment, la teixim i decorem a mà amb molta dedicació i estima», subratlla Scheibli.

El component artesanal i l’atenció pels detalls són sempre un tret comú de la selecció de marques que presenta cada edició Little Barcelona. Entre elles, a més de Baobabs i Lilo&Co, hi havia altres firmes que ja havien apostat abans per aquesta fira com Anguè Anguè, Bobux, Perfect Days, Beltín o Elfi, Fate i firmes nouvingudes com Les Petits Vagabonds, Piñata Pum, Cranc&Friends o Zo Mummade. A més de marques internacionals noves com Bakker made with love, Giokit, Dream Nation, Greentom, Modéerska Huset.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]