Actualitat RSS

Escorpion innova en marca i potencia el punt

24 febrer, 2014

Escorpion F/W 2014-2015 / 080 Barcelona Fashion

Escorpion acaba de participar per segon any a la 080 Barcelona Fashion. L’experiència de la marca a la passarel·la barcelonina és recent, doncs. Però no ho és la seva experiència en el mercat de la moda. Aquesta casa va néixer el 1954 i les seves arrels es remunten al 1929. Va fer del punt la seva gran aposta i els agrada subratllar que «van revolucionar el mercat de la moda, reinventant-lo i adaptant-lo a una dona femenina i amb actitud».

La veterania d’Escorpion es posa ara al servei de la contemporaneïtat. Es reformulen. I ho fan seguint un procés que s’ha qüestionat totes les fases creatives per seguir destacant en aquest equilibri exquisit entre la tècnica clàssica i elegant que dóna vida al punt i les tendències i patrons que el converteixen en un objecte de desig per a les clientes.

Hem volgut conèixer de primera mà aquest procés de canvi, actualització i innovació que està seguint la marca. Per això, parlem amb la seva directora artística, la francesa Sybille Horaist Gramaglia. Ens atén tot i que aquests mesos estan plenament immersos en un gran volum de feina a causa dels canvis i nous projectes que tot just emprenen.

«D’Escorpion n’hem de mantenir el seu esperit, que és el punt. L’experiència ens atorga un extraordinari coneixement d’aquesta matèria, i partint d’aquesta premissa, el nostre objectiu és l’exploració de noves tècniques per oferir moda i innovació en punt», concreta Horaist.

Aquest procés de canvi, de reformulació i d’adaptació respon a una estratègia clara «trencar amb les idees preconcebudes que té el públic d’Escorpion». Segons la directora artística «la marca s’ha d’actualitzar, ha de ser contemporània i ha de reconèixer que la dona d’Escorpion ha canviat.» I això com es fa? «Hem incorporat un nou procés en l’elaboració de les col·leccions. Consisteix a fer-les a partir de conceptes, tendències, nous patrons i formes, estampats o textures innovadores», respon.

Novetats i il·lusió

La reformulació de la marca és la tasca cabdal d’Escorpion, però asseguren que, a més a més, «cada dia tenen projectes importants». «No parem, elaborem els dissenys, els patrons, els modifiquem. Estem contínuament en moviment i ho fem amb passió i ganes. Al final, creiem que això ho percep la clienta». Entre aquests projectes més concrets, la directora creativa en destaca un: la incorporació d’un gran ventall de nous patrons de pantalons «estudiats detalladament perquè s’adaptin a la perfecció a la dona. Disponibles en més de vint-i-quatre colors».

Des de l’entusiasme que requereix qualsevol llançament dins d’una companyia, per a l’equip d’Escorpion està clar que el principal escull és «saber-se adaptar als canvis i tenir present el que la clienta necessita i demana». A favor seu tenen, sens dubte, una trajectòria de seixanta anys sondejant i testant el mercat de la moda. Apropant-s’hi amb apostes innovadores que els han fet destacar pel tractament del punt i pels dissenys per a un segment del mercat que estan convençuts que continua avalant la qualitat dels productes d’Escorpion.

La moda avui

«En els darrers anys, la moda s’ha polaritzat. D’una banda trobem les marques que estableixen les pautes de les tendències; i de l’altra, les que les copien. Nosaltres creiem que en el propers anys, les marques que aportin un valor afegit i una diferenciació, amb preus raonables i amb qualitat, jugaran un rol important. El consumidor s’està adonant que el luxe és una exageració i, en paral·lel, el low-cost és insostenible. La moda tornarà a tenir sentit comú», amb aquestes paraules la directora artística de la firma resumeix l’anàlisi que la marca fa avui del mercat de la moda gràcies a ser-ne protagonista durant molts anys.

Com concedeix Horaist, Escorpion no només mira el mercat domèstic. Des de fa molts anys, l’exterior i sobretot Europa és part del seu objectiu. Actualment ja es troba a 20 països d’arreu del món. A més, Horaist assegura que volen «estar presents a totes les capitals d’Europa». I com altres firmes del sector, els següents passos en el procés d’internacionalització es dirigeixen cap a l’Àsia i Rússia.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]