Actualitat RSS

ESDI Color Lab presenta la tendència cromàtica ‘Cohesive Metropolis’ per a la primavera/estiu 2021

3 juliol, 2019

Tendències cromàtiques d'ESDI Color Lab per a la primavera/estiu 2021 / ESDI

El passat 16 de maig, ESDI Color Lab, el laboratori de tendències cromàtiques de l’Escola Superior de Disseny ESDI, va presentar en el congrés internacional Intercolor, la seva proposta de colors per a la temporada primavera/estiu 2021.

Un congrés que es va celebrar a Orlando (EE.UU), en el que van participar diferents institucions internacionals per presentar les seves propostes amb l’objectiu d’unificar-les en una carta de color que preveu impactar en l’àmbit de la moda, l’interiorisme i el disseny de producte de les properes temporades.

ESDI Color Lab, el representant espanyol a Intercolor i constituït per docents investigadors i alumnes residents de diferents disciplines, va presentar la proposta conceptual ‘Cohesive Metropolis’; que aborda la idea de ciutats intel·ligents a les urbs espanyoles a l’horitzó 2030. Un plantejament que intenta recollir el vincle que es genera en els entorns urbans entre la tecnologia i la història, la sostenibilitat i el progrés econòmic, l’urbanisme i la mobilitat, la planificació i la creativitat, per al benestar de les persones.

Una tendència cromàtica per a la primavera/estiu 2021 dividida en cinc cartes de color: essence (essència), engage (participar), underpin (sustentar), worthwile (útil) i newness (novetat).

 

ESSENCE: Cultural simbiosis, Time Lasting, Heritage, Coexistence spaces

Aquesta carta de color entén la ciutat com un espai d’intercanvi cultural que invita a reflexionar sobre el pas del temps i la historia que amaga cada un dels seus racons.

Per representar aquest concepte, s’ha optat per colors terra i tons rosacis, casi pell, que recorden la connexió entre la ciutat i l’habitant, tots ells presentats a partir de materials orgànics que reforcen aquest sentit de pertinença espai/temporal. La gama cromàtica també està formada pel blanc trencat, el verd menta, el blau grisaci i el marró, insertats en matèries no sintètiques, como el paper, els teixits de cotó i el suro.

 

ENGAGE: Self management, Participative democracy, Freedom, Data Base

La ciutat del segle XXI només es pot entendre apel·lant a termes de governança que permetin la gestió dels recursos de la forma més òptima possible. En aquest sentit, la democràcia participativa, en la que els ciutadans tenen la oportunitat de decidir sobre els aspectes relacionats amb la seva vida quotidiana, es converteix en el model polític que permet portar a terme aquesta forma de direcció.

En aquesta carta s’ha apostat per materials artificials, como el plàstic o el metall, entre els que s’intercalen teixits de cotó. Un diàleg entre allò que és natural i allò que és adquirit, entre els ciutadans i el poder local, que es barregen en una situació de diàleg i sintonia que permet el progrés de la ciutat. Aquesta situació de integració entre poder i ciutadà també es recull en els colors que representen la tendència, que passen del negre, a diferents tons de rosa i verd que s’intercalen entre sí i que busquen l’harmonia amb l’enèrgic groc, i la calidesa dels metal·litzats. Blaus i morats son el contrapunt que representa la sintonia cromàtica d’aquesta proposta.

 

UNDERPIN: Designed city, Environment, Citizen logistics, Well known

La coherència de la ciutat amb els seus habitants només es pot generar si existeix planificació. És la urbanització dels seus carrers, el disseny de les seves places i parcs el que permet que el ciutadà senti com flueix la seva activitat dins de l’espai; així com la gestió de la mobilitat, el transport públic i la logística que permet la circulació de persones, bens i serveis.

Aquesta proposta de color es construeix a partir de teixits sintètics, en els que destaquen els tons caldera i els metal·litzats que recorden a les construccions urbanes, combinats amb els blaus denim, els verds i els granats que ofereixen un marcat toc juvenil i urbà. La combinació de colors és xocant i provocadora, i pretén simular aquella barreja espacial i social que caracteritza a les ciutats del nostre entorn.

 

WORTHWHILE: Social cohesion, Efficiency, Energy use, Identity

La urbanitat consisteix en la cerca d’equilibris que permetin generar espais en els que la interacció entre els ciutadans sigui possible. En aquest sentit, les relacions humanes es converteixen en l’eix vertebrador de les grans ciutats, que requereixen de polítiques de cohesió social i d’espais en els que la comunicació entre els diferents grups produeixi discursos integradors.

En aquesta carta de color predominen els colors càlids i la barreja de teixits sintètics i naturals. La presencia de marrons pàl·lids i blaus permet la sintonia cromàtica d’una proposta dominada pels verds i en la que el taronja, amb molta barreja de marró, és la nota discordant.

 

NEWNESS: Human resources, Economical reconstruction, Useful technology, Trained city

La concentració de població dins de les grans ciutats ha de comportar també una reestructuració econòmica que permeti la viabilitat social de les urbs i el benestar dels seus habitants. En aquest sentit, la innovació tecnològica i la generació de coneixement son els elements clau que han de produir-se a les grans ciutats del segle XXI i la seva aposta per l’economia 4.0.

La tecnologia està present en la selecció cromàtica d’aquesta proposta, en la que s’ha apostat pels blaus i els grisos, colors que socialment representen la innovació i la investigació, barrejats amb taronges, vermells i liles que ofereixen una major calidesa tonal a la carta. Els materials són tots tèxtils i molt artificials, encara que alguns es presenten amb aspecte natural. Es només una imitació.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]