Actualitat RSS

ESDiColor_LAB presenta la carta de colors “Desire Generation” per a la temporada 2019/2020

26 gener, 2018

ESDiColor_LAB / ESDi Escola Superior de Disseny

El passat mes de novembre, el laboratori de tendències de l’Escola Superior de Disseny ESDi, ESDiColor_LAB, va proposar al congrés d’Intercolor que va tenir lloc a Milà, la carta cromàtica “Desire Generation”, per a la temporada tardor/hivern 2019-2020.

Una reflexió sobre la civilització del desig, a l’era de l’hiperconsum i l’hedonisme, en la que l’obsolet és descartat, a la vegada que s’edifiquen nous relats sobre llibertat, felicitat i sexualitat.

Quatre propostes cromàtiques, treballades durant diversos mesos per l’equip de docents i els alumnes residents de l’ESDiColor_LAB, a través de mapes conceptuals i imatges, per reflectir els diferents aspectes del seu anàlisi sociològic-semàntic, que es van concretar en quatre tendències: “Do the Miracle”, “Think in Neo”, “Belive your freedom” i “Be an Object”. Un recorregut que va des de colors crus i rosacis a tons saturats i brillants com el fúcsia i el groc, a més d’incorporar materials naturals amb vinils, silicones i PVC.

Durant els dos dies que va durar la sessió de treball a Milà, ESDI, representada pels professors Dra. Encarna Ruiz i Miguel González, va intercanviar amb la resta de participants, perspectives sobre els canvis en tendències de color i estil de vida, per així definir, en comú, les tonalitats i temes que identificaran temporades futures.

“Al ser l’únic centre universitari que forma part de Intercolor, la nostra aportació és més conceptual i es parteix des de la Sociologia”, senyala la Dra. Ruiz. “El fet de tenir alumnes residents de diferents disciplines, no només de moda, també aporta al projecte una visió molt rica i jove que els membres de Intercolor interpreten com a molt positiva, ja que fuig una mica de la visió estrictament procedent de la moda que aporten la resta de països. La joventut de l’equip de ESDiColor_LAB fa que també es reflecteixi a les nostres cartes els interessos i punts de vista de les noves generacions, que aposten per una forma d’entendre el disseny més integral i pragmàtic”.

Intercolor és una plataforma d’investigació del color, creada el 1963 i formada per 15 organitzacions de diferents països que, de forma bianual, dissenya les cartes de color que es convertiran en referència a la industria tèxtil, de la moda y del disseny de producte a temporades futures.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]