Actualitat RSS

ESDiColor_LAB presenta les seves tendències cromàtiques per al 2020

24 juliol, 2018

Proposta ESDIColor_LAB, Athlos Kai Athlon, temporada primavera / estiu 2020. Carta de color: Long-Distance Race / ESDIColor_LAB

L’esport i l’acceleració de la societat actual han inspirat les quatre cartes de color per la temporada primavera/estiu 2020 de l’ESDiColor_LAB, el laboratori de tendències cromàtiques d’ESDI Escola Superior de Disseny.

Una proposta que es va presentar al congrés internacional de color Intercolor, que va tenir lloc a Marsella el passat mes de maig, amb el nom “Athlos kai Athlon: the one who runs for a prize” i que té com a eix principal l’esport i l’estil de vida actual. En aquest sentit, a la presentació de la tendència es va destacar el següent: “hem desenvolupat el que podem denominar ‘dies XXL’ en els quals sortim d’hora per fer una infinitat d’activitats que ens indueixen a tornar a casa moltes hores més tard. Així, ens hem habituat a vestir-nos per córrer, no per anar a córrer”.

Per a la creació de les cartes de colors, l’ESDiColor_LAB va utilitzar les Olimpíades com a focus temàtic, evocant una prova d’atletisme diferent en cada proposta:

 

“Long-Distance Race”

Es concentra en la “religió de l’aparença” i la consecució del benestar físic, utilitzant colors clars, lluminosos i neutres que remeten a la pell humana i que contrasten amb tons blaus i verds.

“Obstacle Race”

Proposa l’esport com a eina per desafiar la nostra naturalesa mortal i degradable, implementant així, materials artificials, colors vermellosos, granats i ataronjats.

“Sprint Race”

Fa referència a la immediatesa amb la qual busquem aconseguir els nostres objectius, utilitzant, a més de verds, taronges, grocs i blaus, un blanc i un gris que remeten a les sabatilles esportives.

“Relay Race”

Versa sobre l’esport com a instrument per a la interacció humana, per la qual cosa es veu dominada per colors àcids, així com tons verds, fúcsies i violetes.

 

L’ESDiColor_LAB, format per docents investigadors i alumnes residents de diferents disciplines del disseny, es nodreix d’eines d’anàlisi sociològiques-semàntiques per aconseguir un llenguatge de color que no solament reflecteixi la societat actual, sinó que defineixi una potencial tendència cromàtica a nivell disseny. Una perspectiva acadèmica i sociològica que es diferencia de l’enfocament comercial i empresarial d’altres països integrants d’Intercolor. De la posada en comú dels 15 països membres sorgirà la carta de color que preveu impactar en l’àmbit de la moda, l’interiorisme i el disseny de producte de properes temporades.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]